2021-12-01

Команда політехніки виграла архітектурну подорож на «Експо-2020» в Дубаї

27 листопада відбувся фінал студентського архітектурного конкурсу STEEL FREEEDOM 2021. Студенти ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Полтавської політехніки стали фіналістами та виграли архітектурну подорож на «Експо-2020» в Дубаї.

Команда політехніки виграла архітектурну подорож на «Експо-2020» в Дубаї

Цього року встановлений абсолютний рекорд за дев’ять років проведення конкурсу по кількості зареєстрованих команд – 135. Учасники представляють 14 закладів вищої освіти. Півфіналістами стали 74 команди, а у фінал вийшли тільки 20. Фіналістами стали 2 команди Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – В-430 і С-955.

У першій частині фестивалю Steel Freedom Architecture Festival  команди-фіналісти STEEL FREEDOM 2021 презентували свої конкурсні проекти у двох категоріях:

1. Створення проекту бізнес-центру у м. Київ (Замовник проекту девелоперська компанія UDP та КАН Девелопмент)

2. Створення проекту культурного центру у м. Київ (Замовник проекту Perfect Group та Riverside Development)

«STEEL FREEDOM – це ком’юніті активних молодих спеціалістів, які вже за декілька років будуть вершити долі міст та створювати знакові об’єкти в Україні та світі. Ми ставимо перед студентами складні завдання: комунікація з реальним замовником, робота в команді, з технічним завданням, ділянкою, обмеженнями та чіткими дедлайнами кожного етапу конкурсу. Наша задача – показати талант та величезний потенціал студентів архітекторів та проектувальників, гучно заявити про себе, відкрити можливості для професійного росту, та, звісно,  створити неймовірні проекти для топових замовників будівництва із застосуванням металоконструкцій. Цьогорічний рекорд STEEL FREEDOM за кількістю команд та учасників надзвичайно радує та драйвить нашу команду організаторів, адже ще перед більшою кількістю студентів відкриються нові професійні можливості. А ще більше радує креатив, якість та рівень проектів, що зростає з кожним роком. Ми віримо в кожного конкурсанта, нові знакові об’єкти зі сталі в Україні та маємо за честь відкривати такі таланти», – прокоментував координатор конкурсу Андрій Римаренко.

Головний архітектор архітектурного бюро ARCHIMATIKA Дмитро Васильєв разом зі своєю командою (учасники Steel Freedom попередніх років) розповів реальні історії роботи в бюро «Колишні студенти teamwork та півмільйона», Олександр Максімов, головний архітектор проектів AVG Group, поділився як компанія трансформує об’єкти, Олексій Образцов – директор архітектурної майстерні АрхОбраз, виступив з лекцією «Еволюція уявлень про будинок мрії», Віталій Квич, координатор проектів архітектурно-інжинірингової компанії AVR Development, висвітлив тему проектування багатофункційних об‘єктів, Антон Захарченко – координатор проекту, та Олексій Макухін, виконавчий директор Фонду Пам'яті "Бабин Яр" присвятили свою доповідь «Курган пам'яті - Музей експозиційної моделі. Центр Голокосту Бабин Яр» історичній пам’яті, а Андрій Рижиков, СEO і керуючий партнер девелоперської компанії DC Evolution, поділився думками про еластичну архітектуру.

На церемонії нагородження оголосили переможців цьогорічного студентського архітектурного конкурсу та найцікавіші проєкти на думку журі, партнерів, глядачів.

Генеральний партнер конкурсу Steel Freedom, провідний виробник металопрокату в Україні, міжнародна гірничо-металургійна група компаній «Метінвест» відзначила команду, яка найкраще застосувала металоконструкції у проєкті бізнес-центру і нагородила архітектурною подорожжю на «Експо-2020» в Дубаї команду B-430.

У складі команди змагались студентки Валерія Гончаренко, Аліна Янко, Камiла Ващенко. Куратор – Павло Васильєв, старший викладач кафедри містобудування та архітектури, член НСАУ.

Команда також отримала приз від партнера конкурсу – компанії Стандартпарк Україна за аргументоване використання продуктів компанії у проєкті – сертифікат на 3000 грн.

Раніше переможці Steel Freedom відвідали архітектурну екскурсію у Львові,

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підписав Меморандум про співпрацю на підтримку конкурсу Steel Freedom і для студентів-учасників діють спеціальні умови.

Український Центр Сталевого Будівництва випустив доповнений каталог проєктів призерів Національного архітектурного студентського конкурсу Steel Freedom за 2020-2014 рр. «Проєкти в металі, які надихають». До нього увійшло сім проєктів студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

За проєктом студентів-призерів конкурсу Steel Freedom 2019 у Маріуполі будують соціальний офіс з приймальнею міського голови. На конкурсі Steel Freedom-2020 студентка політехніки Єлизавета Хомич стала срібною призеркою – у фіналі самостійно захищала проєкт і їй вистачило всього 5 хвилин таймінгу, щоб вразити журі.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»