2021-03-19

Переможці Steel Freedom відвідали архітектурну екскурсію у Львові

Партнер архітектурного конкурсу Steel Freedom – компанія AVR Development подарувала двом командам, які перемогли в номінаціях від компанії, архітектурну екскурсію до Львова. Серед переможців – студентка ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Полтавської політехніки Єлизавета Хомич.

Переможці Steel Freedom відвідали архітектурну екскурсію у Львові

Під час конкурсу Steel Freedom 2020 компанія AVR Development  виділила від себе дві номінації та обрала двох переможців серед 67-ми команд півфіналістів.

У номінації «Найкращі урбаністичні рішення в проекті» перемогла команда І-968 (студенти Національного університету «Львівська політехніка»: Альошина Вікторія/ Усик Юрій/ Левицький Олександр/ куратор – Пелех Андрій).

У номінації «Застосування інноваційних конструкцій та систем в проекті» перемогла команда  М-301 (студентка Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: Хомич Єлизавета/ куратор – Семко Павло).

Упродовж творчого вікенду студенти провідних українських університетів спілкувалися з архітекторами компанії, мандрували містом, оглядали недавно збудовані знакові  об’єкти міста – Місто трав, Кінескоп, Технопарк, Форум, Центр Андрія Шептицького, Львівський Колегіум та приватну Креативну Міжнародну Дитячу Школу. Провідні архітектори компанії поділилися зі студентами практичними кейсами і технологіями, які застосовувалися компанією під час будівництва. Для молодих фахівців це була чудова можливість поспілкуватися з практиками і відчути себе частиною молодої та інноваційної команди професіоналів.

Студентка Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Єлизавета Хомич, призерка конкурсу Steel Freedom, чий індивідуальний проєкт високо оцінили члени професійного журі,  говорить, що подібний досвід важко переоцінити, адже мандрівка Львовом, спілкування з креативними професіоналами, можливість отримати відповідь на будь-які професійні питання завжди слугують  додатковою позитивною мотивацією  для нових починань. На її тверде переконання, будь-яка ідея заслуговує на існування, переосмислення та практичне втілення. Вагома роль у підтримці обдарувань належить наставникові, натхненникові, з роллю якого блискуче впорався старший викладач кафедри цивільного будівництва та інженерії Павло Семко.

«Екскурсія від компанії AVR Development до Львова, виграна під час архітектурного  конкурсу Steel Freedom,  стала по-справжньому захоплюючою та надихаючою подією першого березневого вікенду. Незважаючи на мінливу львівську погоду, ми були у рідній стихії. За два дні нам вдалося відвідати сім визначних архітектурних об’єктів сучасного міста Лева, де провідні архітектори AVR – керівники проєктів особисто презентували нам власні громадські та житлові будівлі, поділилися практичним досвідом та поспілкувалися у форматі «питання-відповідь».

Ми відчули неймовірний калейдоскоп вражень, перебуваючи у ролі студентів  (чи проректорів)  Українського католицького університету,  то у ролі покупців елітного житла у центрі Львова. У неформальному спілкуванні нам вдалося обговорити як масштабні архітектурні ідеї,  так і деякі нюанси  та колізії,   що вносять свій шарм у будь-який проєкт.

У пам’яті залишилися приємні спогади – від привітності архітекторів AVR, двох надзвичайно результативних днів та кількості побачених недавно збудованих, але вже знакових та впізнаваних у Львові споруд», – поділилися враженнями призерка конкурсу Єлизавета Хомич та куратор конкурсних команд Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Павло Семко.

Компанія  AVR Development – престижна українська компанія, заснована на початку 2015 року. Фахівці компанії мають величезний досвід співпраці з німецьким архітектурним бюро Behnisch Architekten та австрійським Atelier Stephan Rindler. Наразі компанія чимало часу приділяє проєктуванню, адже Львів став дуже привабливим для будівництва, у місті сформувався великий відкладений попит на нове житло. Архітектурна спільнота виявилась не готовою до такого великого запиту від девелоперів. Через високу активність інвесторів компанія сконцентрувалася на тому, щоб стати лідером місцевого ринку, виробити   власний стиль,  впізнаваний почерк.

Український Центр Сталевого Будівництва випустив доповнений каталог проєктів призерів Національного архітектурного студентського конкурсу Steel Freedom за 2020-2014 рр. «Проєкти в металі, які надихають». До нього увійшли сім проєктів студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»