2023-09-15

Науковець політехніки прочитав магістрантам лекцію про виконання інженерно-геологічних вишукувань у будівництві

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри буріння та геології Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», сертифікований інженер-проєктувальник, дійсний член Академії будівництва України та Міжнародного геотехнічного товариства Юрій Винников провів лекційне заняття для магістрантів спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія», що навчаються за освітньою програмою «Міське будівництво та господарство».

Науковець політехніки прочитав магістрантам лекцію про  виконання інженерно-геологічних вишукувань у будівництві

У рамках вивчення фахової дисципліни «Архітектурно-будівельна та інжинірингова діяльність»  для студентів-магістрантів спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», що навчаються за освітньою програмою «Міське будівництво та господарство» відбулось лекційне заняття «Виконання інженерно-геологічних вишукувань як передумова розробки проєктно – кошторисної документації нового будівництва». На спеціальній навчальній локації знаннями та практичним досвідом з майбутніми професіоналами будівельної сфери поділився доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри буріння та геології  ННІ нафти і газу, сертифікований інженер-проєктувальник, дійсний член Академії будівництва України та Міжнародного геотехнічного товариства Юрій Винников.

Під час лекційного заняття студенти обговорили методологію  виконання інженерно-геологічних вишукувань, а науковець поділився величезним практичним досвідом на численних  реальних промислових об’єктах. За словами професора, поєднання досвіду реальної практичної роботи з навчальною діяльністю – це ефективний метод навчання студентської молоді.

«У рамках вивчення окремих фахових дисциплін намагаємося оптимально поєднувати  надійні теоретичні знання та практичні уміння, які неодмінно стануть в нагоді майбутнім фахівцям у їхній подальшій професійній діяльності.

На країну чекають повоєнна відбудова та відновлення зруйнованих об’єктів критичної та цивільної інфраструктури, тому власний досвід намагаємося в повному обсязі передавати молодим людям, за якими – наше європейське майбутнє!» – прокоментував доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри буріння та геології  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Юрій Винников.

Нагадаємо, науковці політехніки здобули перемогу на всесвітньому науковому чемпіонаті в Дубаї та долучилися до проєкту відбудови на Херсонщині.

Нещодавно у Полтавській політехніці відкрили єдиний в Україні багатофункціональний буровий майданчик зі справжньою буровою установкою, відбувся ювілейний міжнародний галузевий форум, присвячений енергетичній безпеці України, а студенти ННІ архітектури, будівництва та землеустрою відвідали презентацію конкурсу Steel Freedom.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія  Кондратюка»