2024-02-29

Волонтери політехніки переплавили тонну парафіну і передали захисникам більше 3500 окопних свічок

Захисники із запорізького, харківського та донецького напрямків отримали понад 3500 окопних свічок від волонтерів Полтавської політехніки. Студенти займались виготовленням під час зимових канікул і переплавили 1 тонну парафіну, отриману у співпраці з «Полтавським батальйоном небайдужих».

Волонтери політехніки переплавили тонну парафіну і передали захисникам більше 3500 окопних свічок

Волонтерський штаб Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» активно допомагає українській армії з перших днів повномасштабного вторгнення. Одним з напрямків, над яким завзято працюють волонтери – виготовлення окопних свічок, які необхідні нашим військовим у холодний період.

Парафін для цієї масштабної партії надали волонтерка Світлана Бондарева та волонтерська організація «Полтавський батальйон небайдужих». За місяць зимових канікул (з 29 грудня 2023 року до 29 січня 2024 року) волонтери Полтавської політехніки переплавили 1 тонну парафіну, з якої було виготовлено понад 3500 окопних свічок. Ми писали як волонтери налагодили виробництво і як виглядала перша тисяча окопних свічок.

«Виготовлені свічки були передані нашим військовим на запорізький, харківський та донецький напрямки, а також полтавським волонтерам, які допомогли доставити свічки на передову військовим із якими вони контактують. Дякуємо пані Світлані та Батальйону небайдужих за парафін, без якого зробити таку важливу справу було б неможливо! Віримо в Україну! Віримо в наші Збройні Сили! Слава Україні!», – подякував керівник Волонтерського штабу, випускник Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Іван Ксенжук.

До благодійної ініціативи «Окопна свічка – частинка світла й тепла наших сердець для захисників України» можуть приєднатися усі небайдужі – ефективно допомогти може кожен! Металеві банки, картон та парафін для виготовлення окопних свічок можна приносити до університетського гуртожитку №4.

Нагадаємо, кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування ініціювала акцію «Окопна свічка – частинка світла й тепла наших сердець для захисників України», у рамках якої студенти і викладачі виготовили 600 годин тепла для захисників, Полтавська політехніка вдруге отримала відзнаку Національного банку України за активну участь у всеукраїнській благодійній акції «Смілива гривня» і відзначена за благодійну акцію на підтримку захисників «Павербанки для ЗСУ» .

Раніше політехніка отримала від Червоного Хреста продуктові набори для ВПО.

Нещодавно у політехніці презентували проєкт соціальної згуртованості, успішно реалізований за підтримки МОМ та уряду Японії.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»