2023-12-23

«Смілива гривня»: політехніка вдруге отримала відзнаку Національного банку України

Національний банк України нагородив Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Грамотою за активну участь у всеукраїнській благодійній акції «Смілива гривня», підтримку Збройних сил України, високу громадянську позицію, патріотизм і вагомий вклад у наближення української Перемоги.

«Смілива гривня»: політехніка вдруге отримала відзнаку Національного банку України

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вдруге взяв участь у всеукраїнській акції Національного банку України «Смілива гривня», спрямованій на підтримку Збройних сил України.

Протягом жовтня 2023 року у фойє центрального корпусу та деканатах навчально-наукових інститутів та факультетів стояли скриньки для збору монет номіналом 10, 50 копійок та 1, 2, 5, 10 гривень, а викладачі, студенти, співробітники та гості Полтавської політехніки активно долучилися до участі в акції і поширювали інформацію про неї у соціальних мережах Facebook та Instagram.

Національний банк України нагородив науково-педагогічний та студентський колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Грамотою за активну участь у всеукраїнській благодійній акції «Смілива гривня», підтримку Збройних Сил України, високу громадянську позицію, патріотизм і вагомий внесок у наближення Перемоги.

«Наша університетська родина проявила велику солідарність та відданість важливій справі, взявши участь в акції «Смілива гривня». Це не лише відображає нашу глибоку повагу до військовослужбовців, але й вказує на наше розуміння важливості об'єднання у справі підтримки тих, хто віддає найкращі роки свого життя захисту нашої Батьківщини. Студенти, викладачі Полтавської політехніки і всі охочі, які взяли участь в акції, зробили вагомий особистий внесок в українську Перемогу!», - прокоментувала Керівниця Навчального банку кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Марина Турченко.

Загалом під час національної акції було зібрано 4,3 мільйона гривень монетами на потреби ЗСУ.

Минулого року університет отримав відзнаку Нацбанку за активну участь в акції «Смілива гривня», а також за активну участь у всеукраїнській ініціативі «Марафон добрих справ».

Нещодавно Полтавська політехніка перетнула позначку 1 мільйон гривень, зібраних на потреби ЗСУ, колектив університету передав «ОДІНу» дрони, автономні обігрівачі і термобілизну, науковці політехніки отримали нагороди Полтавської обласної військової адміністрації та органів місцевого самоврядування, судові охоронці відзначили колектив політехніки за професійну майстерність та ефективну співпрацю, а ректор політехніки нагороджений Подякою Омбудсмана України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»