2023-02-16

Політехніка отримала відзнаку Національного банку за активну участь у всеукраїнській ініціативі «Марафон добрих справ»

Національний банк України нагородив волонтерів-студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за активну участь у всеукраїнській освітній ініціативі «Марафон добрих справ», високу громадянську позицію, допомогу тим, хто цього потребує, вагомий внесок у підвищення культури благодійності серед молоді.

Політехніка отримала відзнаку Національного банку за активну участь у всеукраїнській ініціативі «Марафон добрих справ»

 Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримав грамоту Національного банку України за активну участь у всеукраїнській освітній ініціативі «Марафон добрих справ», високу громадянську позицію, допомогу тим, хто цього потребує, вагомий внесок у підвищення культури благодійності серед молоді.

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію нашої країни ініціативна, наполеглива студентська молодь Полтавської політехніки стала частиною злагодженої командної роботи над проєктом «Марафон добрих справ», надаючи посильну гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам, військовим підрозділам та всім, хто її потребує. Відзначимо, що тільки за один місяць волонтери Полтавської політехніки представили свій досвід на форумі «Перемагаємо разом», майбутні перекладачі наволонтерили пальне для підрозділу ЗСУ,  зібрали півцентнера корму для пункту перетримки безпритульних тварин і вигуляли мешканців пункту.

«Особисто для мене волонтерська діяльність з початком війни по-новому відкрила людей – тих, поруч з якими навчаюся та працюю, з якими познайомився нещодавно, малознайомих. Ви знаєте, ті разючі зміни, суспільні трансформації, які наразі відбуваються в країні та свідомості кожного українця, мотивують ще активніше працювати на волонтерському та гуманітарному фронті. Адже ми робимо найголовніше – гуртуємося навколо високих моральних принципів, милосердя та готовності прийти на допомогу незалежно від обставин.

Приємно, коли люди, з якими робиш спільну справу, збираєш кошти чи передаєш благодійну допомогу військовим, буквально перебувають на «одній хвилі» з тобою. Ти можеш все, адже маєш коло однодумців, яким небайдужа доля власної Батьківщини. Висловлюю слова щиро вдячності волонтерам Полтавської політехніки та особисто ректору, професору Володимиру Онищенку за всебічну підтримку, позитивну мотивацію та безмежну віру у наші сили. Вдячні Національному банку України за високу відзнаку нашої спільної благодійної діяльності. Наближаємо Перемогу разом!», – розповів учасник марафону, студент п’ятого курсу спеціальності 053 «Психологія» Ярослав Передерій.

Як відомо, Національний банк України організував та провів серію освітніх заходів на тему благодійності в межах всесвітньої ініціативи «Щедрий вівторок» – міжнародного благодійного руху, який надихає сотні мільйонів людей у світі творити добро.

«Марафон добрих справ» – це освітня ініціатива, де діти та молодь навчаються благодійництву, роблять добрі справи та діляться ними в соціальних мережах. Марафон тривав в період з 29 листопада до 19 грудня 2022 року та реалізовувався за сприяння проєкту USAID «Реформування фінансового сектору».

Загалом до освітньої ініціативи долучилося близько 700 освітніх закладів – за 2022 рік учасники марафону зробили 3 526 добрих справ. Ініціатива покликана заохочувати українців до добрих справ та підвищувати культуру благодійності серед молодого покоління. Захід відбувався в межах глобального руху #ЩедрийВівторок.

Нагадаємо, з нагоди Міжнародного дня волонтера ректор відзначив волонтерів Полтавської політехніки Почесними грамотами.

Раніше студенти політехніки пройшли Школу благодійності від Нацбанку, політехніка взяла участь у благодійній акції Національного банку України «Смілива гривня» та відзначена Грамотою Національного банку України за активну участь в акції, підтримку Збройних Сил України, високу громадянську позицію, патріотизм і вагомий внесок у наближення Перемоги.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»