2022-11-21

Політехніку відзначили за активну участь у всеукраїнській благодійній акції «Смілива гривня»

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначили Грамотою Національного банку України за активну участь у всеукраїнській благодійній акції «Смілива гривня», підтримку Збройних Сил України, високу громадянську позицію, патріотизм і вагомий внесок у наближення Перемоги.

Політехніку відзначили за активну участь у всеукраїнській благодійній акції «Смілива гривня»

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став учасником всеукраїнської благодійної акції «Смілива гривня», організованої Національним банком України. На семи університетських локаціях тривав збір монет номіналом 10, 50 копійок та 1, 2, 5, 10 гривень, а до «мобілізації» монет для потреб фронту активно долучилися студенти, викладачі, співробітники, гості Полтавської політехніки та усі бажаючі допомогти Збройним Силам України.

Відправити монети на фронт можна було через скриньки, встановлені в кампусах Полтавської політехніки. Збір монет тривав з 3 по 16 жовтня 2022 року, викладачі та студенти університету охоче ділилися світлинами з локацій та поширювали інформацію про національну акцію через соціальні мережі Facebook, Instagram.

Команда Національного банку України відзначила Грамотою науково – педагогічний та студентський колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за активну участь у всеукраїнській благодійній акції «Смілива гривня», підтримку Збройних Сил України, високу громадянську позицію, патріотизм і вагомий внесок у наближення Перемоги.

«Долучитися до національної акції та допомогти захисникам і захисницям України міг кожен бажаючий. Студенти і викладачі структурних підрозділів Полтавської політехніки відповідально поставилися до участі в акції та збирали монети цілими родинами. Приємно усвідомлювати, що навіть таким чином, у стінах рідного університету ми допомагаємо власній армії та робимо особистий внесок у нашу спільну велику Перемогу!», – прокоментувала Керівник Навчального банку кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Марина Турченко.

Загалом під час національної акції вдалося зібрати майже 5 мільйонів гривень монетами на потреби української армії.

Нагадаємо, 600 годин для захисників виготовили студенти і викладачі кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки, студенти університету за вечір зібрали кошти на тепловізор для Збройних Сил України, а волонтери політехніки допомогли дітям вимушених переселенців зібратися до школи.

Раніше міський голова відзначив молодь Полтавської політехніки за вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування, студент політехніки Нікіта Соловей нагороджений Полтавською громадою за високі досягнення у спорті, а студентську та наукову еліту університету нагороджено Подяками ректора.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»