2022-08-31

Волонтери політехніки допомогли дітям вимушених переселенців зібратись до школи

Волонтерський штаб Полтавської політехніки з самого початку війни підтримує внутрішньо перемішених осіб, які проживають на території нашого студентського містечка. Перед початком нового навчального року школярі-переселенці написали список потреб і була оголошена акція «Волонтери збирають до школи». Знайшлись благодійники, які допомогли придбати необхідне дітям канцелярське приладдя, волонтери підготували іменні пакунки і діти отримали їх до Дня знань.

Волонтери політехніки допомогли дітям вимушених переселенців  зібратись до школи

«1 вересня, вся наша країна святкуватиме День знань. На жаль, через воєнну агресію росії в Україні не кожна дитина може піти до своєї рідної школи в рідному місті чи селі.

Студентство підтримує гасло «освіта і наука попри війну». Розуміємо, наскільки важливо в умовах воєнного стану забезпечити право кожної дитини на якісну освіту. Тож напередодні свята Волонтерський штаб Полтавської політехніки організував акцію для діток з родин вимушених переселенців «Волонтери збирають до школи». Проведення акції та придбання канцелярських наборів для кожного школяра-переселенця відповідно до їх потреб стало можливим завдяки небайдужим людям, справжнім патріотам своєї країни», – зазначив засновник Волонтерського штабу Полтавської політехніки Артем Лоік.

Подяками від Волонтерського штабу Полтавської політехніки за ініціативність, небайдужість, активну громадську позицію, матеріальну підтримку, сприяння наближенню Перемоги України та участь у акції «Волонтери збирають до школи» відзначені Тетяна Чорнозьомова, Володимир Дубровський, Каріна Чорнозьомова, Олексій Чайчук, Яків Канцедал.

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко завітав на зустріч зі школярами і привітав з новим навчальним роком, побажавши миру, цікавих уроків без тривог, наполегливості та успіхів у навчанні.

«Шановні діти, вас чекає те, що ви хотіли отримати для вдалого початку нового навчального року. Беріть подарунки і сміливо крокуйте країною знань! Зі святом Першого вересня вас! Вам завжди раді у Полтавській політехніці!» – побажала Президент студентського парламенту Людмила Билим.

Раніше Волонтерський штаб сформував набори з гуманітарної допомоги з Познанської політехніки і роздав потребуючим мешканцям студмістечка з числа вимушених переселенців, полтавські актори дарували дітям-переселенцям вистави, а студенти-волонтери пригощали глядачів смаколиками.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»