2022-06-23

Вимушені переселенці і міський голова нагородили колектив політехніки подяками

Актив вимушених переселенців, які проживають у студмістечку Полтавської політехніки, і Полтавський міський голова Олександр Мамай подякували колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за допомогу і створення комфортних умов перебування для внутрішньо переміщених осіб, а студенти-волонтери передали гуманітарну допомогу від Познанської політехніки.

Вимушені переселенці і міський голова нагородили колектив політехніки подяками

За вагомий внесок у забезпечення всебічної допомоги українцям та полтавцям, які потребували фізичного захисту на території Полтавської громади у період введеного Указом Президента України від 24 лютого №64/2022 воєнного стану, за активну громадянську позицію та волонтерство очільник Полтавської громади Олександр Мамай нагородив особистою Подякою міського голови з нагрудним знаком ректора Володимира Онищенка та відзначив Подякою міського голови весь колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Володимир Олександрович вкладає в університет всі свої сили, весь свій час, інколи безсонні ночі і всю свою душу. Колектив університету зберігає і розвиває науково-освітній потенціал міста і громади, що дуже важливо не лише для нашої молоді, а й для розвитку міста», – зазначив Олександр Мамай.

«Тимчасовий прихисток у Полтаві – це відчуття безпеки і комфорт. Дякуємо Полтавській міській раді за увагу та чуйність до наших потреб. Умови, які створені на базі Полтавської політехніки для нас – це майже сімейна атмосфера. Ми надихаємось на відбудову власного життя. Українці сильні своєю волею, полтавці – неймовірно гостинні. Ми всі разом відбудуємо руїни і повернемо щастя у свої домівки. Від імені своїх земляків, від імені родин, які опинились у біді, хочу подякувати адміністрації Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», особисто ректору Володимиру Олександровичу Онищенку та директору студмістечка Олександру Олександровичу Шовкоплясу і вручити колективу університету подяку за допомогу, турботу, створення належних умов перебування, цілодобову психологічну підтримку, безкоштовне харчування, прихисток, великодушність, чуйність та вирішення наших проблем», – привітала університетську спільноту Тетяна Рудь, співробітниця Харківського літературного музею, мешканка села Пісочки  на Харківщині, для якої у ці тяжкі для всіх нас часи домом стала Полтава.

Нещодавно волонтерський штаб університету отримав гуманітарну допомогу від польських друзів і партнерів – Познанської політехніки. Після урочистостей волонтери роздали сформовані набори потребуючим мешканцям студмістечка з числа вимушених переселенців.

«Дуже приємно, що ту місію — підтримувати постраждалих, а також збереження науково-освітнього потенціалу міста, помічають у нашій громаді і я дякую міському голові Олександру Мамаю за підтримку, за особисту відзнаку і нагородження колективу Університету

Дякую активу внутрішньо переміщених осіб, які також вирішили відзначити колектив університету і директора студмістечка Олександра Шовкопляса за створені умови і подякували за підтримку.

Сьогодні Україну захищають багато науковців, студентів, працівників культури та мистецтва.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» є гідним спадкоємцем високих ідей гуманізму патрона нашого університету.

Так, з перших днів війни в Університеті працює волонтерський штаб. Наші студенти-волонтери постійно забезпечують гуманітарною допомогою мешканців регіонів, постраждалих від окупації та воєнних дій, неодноразово збирали кошти на придбання військового обладнання, співробітники університету перерахували на підтримку Збройних Сил України свій одноденний заробіток на суму майже у 300 тисяч грн. Неодноразово збирали кошти на придбання військового обладнання, а останній благодійний захід, який було проведено в Політехніці на підтримку ЗСУ, зібрав 101 тисячу грн. У гуртожитках університету проживає понад півтисячі внутрішньо переміщених осіб, для яких у їдальні готують безкоштовні обіди.

Тетяна Валеріївна сказала дуже зворушливі слова, ми і надалі будемо підтримувати усіх, хто зараз знайшов прихисток у Полтавській громаді, зокрема у нашому університеті.

Пишаюсь нашими студентами, які займаються волонтерством, служать в ЗСУ і всіляко наближають Перемогу.

Пишаюсь нашим колективом!

Віримо в ЗСУ, працюємо на Перемогу!

Все буде Україна!

Слава Україні!» – подякував ректор Володимир Онищенко.

Раніше у Полтавській політехніці урочисто відзначили ювілей Юрія Кондратюка, а шестеро студентів Полтавської політехніки нагороджені стипендіями імені Юрія Кондратюка.

Нагадаємо, студенти-фізтерапевти і реабілітологи допомагають відновитися постраждалим від війни, співробітники університету віддали частину заробітної плати на потреби українських захисників, на базі коледжу нафти і газу запрацював центр видачі індивідуальних продуктових наборів для ВПО, а студенти за вечір зібрали кошти на тепловізор для ЗСУ.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»