2022-04-25

На базі коледжу нафти і газу працює центр видачі індивідуальних продуктових наборів для ВПО

З 19 квітня у Полтаві, у кожному районі міста запрацювали три центри видачі індивідуальних продуктових наборів для внутрішньо переміщених осіб. Переселенці можуть безкоштовно отримати індивідуальні продуктові набори від обласної військової адміністрації. На базі коледжу нафти і газу працює центр Шевченківського району.

На базі коледжу нафти і газу працює центр видачі індивідуальних продуктових наборів для ВПО

«Переселенці, які проживають в обласному центрі, продовжують отримувати продуктові набори. За два дні Полтавська обласна військова адміністрація роздала вже 12 тисяч пакунків. Три центри видачі працюють у будні з 9:00 до 17:00», — повідомив начальник ОВА Дмитро Лунін.

Співробітники Полтавської політехніки та коледжу нафти і газу стали волонтерами гуманітарного штабу, збирали набори і готували пакунки до видачі. В одному пакунку — борошно, цукор, консерви, згущене молоко, олія, кава й печиво. Один набір розраховано на одну людину.

«З самого початку війни коледж став осередком надання гуманітарної допомоги постраждалим, евакуйованим та внутрішньо переміщеним особам. У нас мешкають переселенці, для яких ми створили комфортні умови, допомагаємо з найнеобхіднішим. Кожен прагне бути корисним, поєднуємо якісну організацію освітнього процесу, волонтерську діяльність та підтримку Збройних Сил України. Зараз дуже відповідальна задача по організації видачі пакунків для ВПО. Наша гуманітарна місія – це внесок у спільну боротьбу за перемогу», – прокоментувала директорка Любов Шумська.

Місячний набір видають переселенцям, які офіційно зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи в управліннях соцзахисту. Для отримання потрібні документи: документ, що посвідчує особу, і довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Одна людина — батько, мати, інший член сім’ї — можуть отримати продуктові набори на всю родину. Для цього необхідно мати довідки взяття на облік ВПО для кожного члена сім’ї.

 

Якщо людина реєструвалася як ВПО в управлінні соціального захисту населення Шевченківської районної у м. Полтаві ради (вул. Івана Мазепи, 30), то вона отримує продуктовий набір за цією адресою: Шевченківський район Полтави, Полтавський коледж нафти і газу, вул. Грушевського, 2а.

 

Якщо людина реєструвалася як ВПО в управлінні соціального захисту населення Київської районної у м. Полтаві ради (вул. Степана Халтуріна, 13), то вона отримує продуктовий набір за цією адресою: Київський район Полтави, Обласний центр естетичного виховання учнівської молоді, вул. Соборності, 67.

 

Якщо людина реєструвалася як ВПО в управлінні соціального захисту населення Подільської районної у м. Полтаві ради (вул. Анатолія Кукоби, 39), то вона отримує продуктовий набір за цією адресою: Подільський район Полтави, Фаховий коледж транспортного будівництва, пл. Слави, 4/2.

 

Раніше університет організував прийом фахівців органів соцзахисту для ВПО швидко і без черг, а також Полтавська політехніка і Каразінський університет підписали договір про співробітництво в умовах воєнного стану.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»