2022-07-07

Полтавські актори показали дітям-переселенцям шведську казку, а студенти-волонтери пригостили глядачів смаколиками

7 липня до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завітали актори Полтавського музично-драматичного театру імені Гоголя з веселою та безтурботною дитячою виставою «Малюк та Карлсон» для сімей вимушених переселенців. Гоголівці зіграли казку, а студенти-волонтери побавили дітлахів солодощами.

Полтавські актори показали дітям-переселенцям шведську казку, а студенти-волонтери пригостили глядачів смаколиками

У Центрі культури і студентської творчості Полтавської політехніки виступила трупа Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Гоголя. Актори розповіли історію Астрід Ліндгрен про зародження дружби між «чоловіком у повному розквіті років» з пропелером на спині та звичайнісінькім хлопчиком – Малюком, на якого дорослі не звертають уваги. Дивакуватий, самотній веселун, який обожнює солодощі, став справжнім другом дитині. Друзі гралися, дружили, пустували.

Театральна трупа продемонструвала виставу сповнену гумору, веселощів, ігор, пісень і танців. Яскраві декорації, в яких глядачі фотографувались на пам’ять після вистави, створила художник-постановник Тетяна Чухрій, хореографією герої завдячують балетмейстеру Світлані Мельник. Поставив виставу заслужений діяч мистецтв України,  головний режисер театру Владислав Шевченко. Нещодавно актори Полтавського музично-драматичного театру імені Гоголя показали для дітей з тимчасово переміщених родин романтичну казку «Всі миші люблять сир» і режисер розповів про особливості режисури дитячих вистав.

Історія, зовсім проста на перший погляд, виявилась глибокою та повчальною про проблему поколінь, де батьки не розуміють дітей, не цікавляться їхнім життя, перекладають обов’язки виховання на «домомучительок» на зразок Фрекен Бок. Та Карлсон зміг навчити Малюка дружити, розрізняти добро і зло, давати відсіч злодіям. 

Перший проректор – проректорка з науково-педагогічної роботи та економічного розвитку університету Олена Філонич щиро подякувала дружньому колективу театру за чудовий виступ і подарований позитив, а юним глядачам за їхню активність та запросила всіх на наступну виставу.

Студенти-волонтери Полтавської політехніки пригостили малечу смаколиками.

На завершенні заходу пролунала повітряна тривога і глядачі, актори, співробітники університету оперативно перемістилися в безпечні укриття.

Раніше у стінах політехніки полтавські актори показали благодійну інтерактивну виставу, а Полтавський академічний обласний театр ляльок подарував казку дітям-переселенцям.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»