2022-05-06

Полтавський академічний обласний театр ляльок подарував казку дітям-переселенцям

5 травня до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завітали актори Полтавського академічного обласного театру ляльок із постановкою «Пан Коцький» для дітей внутрішньо переміщених осіб, які проживають в гуртожитках університету.

Полтавський академічний обласний театр ляльок подарував казку дітям-переселенцям

У виконанні акторів театру  українська народна казка отримала нову сучасну інтерпретацію. Були тут і веселі пісні на сучасні мелодії, і запальні танці  та акробатичні трюки казкових героїв, і мудрі коментарі. Нині казка набула нового змісту – у ній  дотепно засуджується не лише низькопоклонство, а й страх перед  чимось невідомим, що начебто має величезну силу.

«Казка – це той свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячого мислення й мови. «Завдяки казці дитина пізнає світ не лише розумом, а й серцем», − писав відомий український педагог Василь Сухомлинський. Казка вчить боротися з людськими вадами, боротися зі страхом у власній душі, не піддаватися тим, хто прагне панувати над усіма. Такі казкові мотиви є надзвичайно актуальними в умовах сьогодення», – прокоментувала науковиця кафедра українознавства, культури та документознавства, кандидат філологічних наук Людмила Чередник.

Вистава «Пан Коцький» створена знаними діячами театрального і естрадного мистецтва. Режисер – заслужений діяч мистецтв України Сергій Брижань. Художник постановки, на жаль у березні цього року відійшов у засвіти – заслужений художник України Василь Безуля. Композитор – заслужений діяч естрадного мистецтва України Іван Пустовий.

Малеча з радістю сприйняла казку, а дорослі подякували акторам.

Нещодавно Полтавський академічний симфонічний оркестр на чолі з народним артистом України Віталієм Скакуном подарував свій благодійний виступ, а артисти Полтавської обласної філармонії подарували концерт «Доброго дня, ми з України».

Раніше полтавські актори показали інтерактивну виставу для тимчасово переміщених родин.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»