2022-05-02

Полтавський академічний симфонічний оркестр подарував свій благодійний виступ

29 квітня Полтавський академічний симфонічний оркестр виступив у Національному університеті "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" з класичною програмою для підтримки переселенців.

Полтавський академічний симфонічний оркестр подарував свій благодійний виступ

Полтавський академічний симфонічний оркестр на чолі з народним артистом України Віталієм Скакуном, солістом-скрипалем народним артистом України Юрієм Кириченком, з солістами – заслуженою артисткою України Вікторією Ягідкою, артисткою Полтавського академічного музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя Лідією Кретовою і народним артистом України Василем Голубом виконали перлини музичної класики та української поезії.

"Полтавські музиканти подарували свій благодійний виступ постраждалим від війни українцям, які зараз перебувають у Полтаві, і колективу університету, який на місці і продовжує виконувати свою місію. Як завжди найкращі і неперевершені! Концерт для підтримки бойового духу внутрішньо переміщених осіб і колективу політехніки став годиною натхнення, надії на повернення вкраденого життя і спокою, лікування душі живою класичною музикою. Дякую за те, що ви робите, дякую директору оркестру Михайлу Мальку за підтримку такої доброї справи. Полтавська політехніка завжди рада вашим виступам, а сьогодні як ніколи, коли нам всім так необхідна підтримка. З кожною нотою, з кожним виконаним шедевром світової класики та українською піснею наближається наша Перемога! З нетерпінням чекаємо виступ оркестру на концерті Перемоги, віримо в ЗСУ! Слава Україні!" – сказав ректор Володимир Онищенко.

"Працюємо на культурному фронті!!! Вдячний за співпрацю Національному університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" та особисто ректору Володимир Онищенко за теплий прийом, квіти, гарне слово... З Вашими колегами завжди приємно працювати. Полтавський академічний симфонічний оркестр разом з командою Університету зробили святу справу для підтримки внутрішньо переміщених осіб, для яких на сьогодні домівкою є Полтава. У наших "творчих коморах" ще є запас гарної музики, яка допомагає хоч трішки лікувати душевні рани. І, звичайно, що найбільша вдячність ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ!!!" – подякував директор оркестру Михайло Малько.

Раніше полтавські актори показали інтерактивну виставу для тимчасово переміщених родин, а артисти Полтавської обласної філармонії подарували концерт «Доброго дня, ми з України».

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»