2022-04-20

«Доброго дня, ми з України»: у політехніці відбувся благодійний концерт артистів Полтавської обласної філармонії

На головній сцені Полтавської політехніки відбувся концерт «З Україною в серці». Артисти Полтавської обласної філармонії і випускник університету, керівник Центру культури та студентської творчості Артем Лоік присвятили виступи постраждалим від російської агресії, яких гостинно прийняв університет.

«Доброго дня, ми з України»: у політехніці відбувся благодійний концерт артистів Полтавської обласної філармонії

19 квітня в Центрі культури і студентської творчості Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся благодійний концерт. Захід відвідали українці, які внаслідок російсько-української війни змушені були покинути свої домівки та працівники університету, які продовжують навчально-наукову діяльність в умовах війни.

Відкрила творчий захід заслужена артистка України, директорка дитячого продюсерського центру «Квітограй» Тетяна Садохіна виконанням українських народних пісень.

Заслужений артист України Микола Гармаш написав власні вірші на відомі російські пісні, висміявши противника під їх естрадні хіти – «Був москаль», «Слава Україні» і «Я не москаль».

«Я побудував свої виступи у зовсім новій манері. Я – звичайний заслужений артист України, звичайний виконавець, звичайний вокаліст, який співав пісні про кохання, про розлуку, про що я тільки не співав. Але зараз на часі інші пісні і я подумав: «Як я буду дивитися людям в очі й пояснювати чому я виконую пісні російських авторів?». Потім прочитав, як наші бійці забирають російські танки, БТРи, зброю – це мене надихнуло. От і я розвертаю їхні пісні проти них», – прокоментував Микола Гармаш.

Реп-виконавець, випускник Полтавської політехніки Артем Лоік зачитав свої нові вірші та виконав пісню «Лютує», яка стала спільним творчим проєктом зі студентами університету.

Також для глядачів виступив полтавський гурт «Краяни» (заслужений артист України Сергій Старченко, Анатолій Пиляй, Аліна Філіпюк, Віталій Підопригора).

«Нація, яка під час війни співає, яка бере в полон мелодії рашистських загарбників, точно непереможна. Ми щиро дякуємо вам за настрій, щиро дякуємо за підтриманий бойовий дух. Ви подарували неймовірні емоції, яких так бракує, адже всі ми пригнічені війною. Але мистецтво повертає жагу до життя і до боротьби. Я мрію про концерт на території Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на другий день після перемоги України над російським загарбником. Все буде Україна!» – подякував ректор університету, професор Володимир Онищенко.

Ведуча концертної програми, артистка Полтавської обласної філармонії Катерина Кібенко представила режисерку заходу, заслужену працівницю культури України Ларису Семенягу та організаторку Альону Василенко.

 «Я хочу вам сказати, що в актора, як і на фронті для бійця – один стріляє, а інший підносить патрони. Так от і зараз – актори співали, а ви підносили нам патрони своїми оплесками. Та які ж влучні у нас були постріли. Щиро дякую за достойну аудиторію. Шануємо тебе, глядач!» – висловила подяку Лариса Семеняга.

Раніше полтавські актори показали інтерактивну виставу для тимчасово переміщених родин.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»