2022-11-29

«Марафон добрих справ»: студенти політехніки відвідали пункт перетримки безпритульних тварин

Студенти спеціальності 035 «Філологія» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали учасниками «Марафону добрих справ» та відвідали пункт перетримки безпритульних тварин. Майбутні перекладачі приготували для мешканців пункту смаколики та вигуляли тварин.

«Марафон добрих справ»: студенти політехніки відвідали пункт перетримки безпритульних тварин

Студенти факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучилися до участі у «Марафоні добрих справ», започаткованому в рамках міжнародного благодійного руху «Щедрий вівторок» (#ЩедрийВівторок). За словами майбутніх перекладачів, навіть в часи найважчих випробувань варто плекати в собі почуття любові до ближніх, підтримувати найслабших, зігріваючи їх власним душевним теплом. Особливо необхідно дбати про безпритульних тварин, які часто волею власних господарів або через складні життєві обставини опиняються на вулиці, залишаючись сам на сам з людською байдужістю та голодом.

Активними учасниками «Марафону добрих справ» стали студенти групи 102-ФФ Полтавської політехніки, які спільно з завідувачкою кафедри германської філології та перекладу, кандидаткою філологічних наук, доценткою Оксаною Воробйовою та куратором групи, доцентом кафедри германської філології та перекладу Олександром Тупицею організували благодійну акцію «День домашніх тварин».

Ініціативні студенти поспілкувалися з адміністрацією «Пункту перетримки бездоглядних тварин» та запитали про конкретні потреби для допомоги безпритульним тваринам. Хлопці та дівчата швидко домовились про добровільний збір коштів, розподілили обов’язки. Загалом вдалося придбати 55 кг різних м’ясних смаколиків, які студенти з викладачами привезли до притулку. Тварини з вдячністю зустріли нових друзів, а молоді люди охоче вигуляли хвостатих знайомців.

«Благодійна акція започаткована з метою допомоги тим, хто цього наразі гостро потребує. Радіємо, що студентська молодь Полтавської політехніки охоче відгукується на спільні ініціативи, виявляючи гуманність, благородство у ставленні до хворих, немічних. Навіть в умовах повномасштабної війни не варто забувати про милосердя, любов та ділитися теплом з тими, хто не зможе самостійно впоратися з негараздами чи залежить від зовнішніх обставин.

Наш захід – неодноразова акція, ми неодмінно продовжимо власний «Марафон добрих справ», до якого, вірю, неодмінно долучаться студенти інших спеціальностей нашого університету. Творити добро – надзвичайно просто, а відчуття того, що комусь допомогли в скрутну хвилину, надовго зігріє вашу душу», – прокоментувала завідувачка кафедри германської філології та перекладу, кандидатка філологічних наук, доцентка Оксана Воробйова.

Раніше Полтавську політехніку відзначили за активну участь у всеукраїнській благодійній акції «Смілива гривня», волонтери політехніки влаштували благодійний концерт на підтримку ЗСУ, допомогли дітям вимушених переселенців зібратись до школи.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»