2022-09-30

Волонтери політехніки влаштували благодійний концерт на підтримку ЗСУ

Замість традиційної вечірки для першокурсників Волонтерський штаб Полтавської політехніки організував благодійний концерт зі збором коштів на позашляховик для Збройних Сил України. За годину зібрали 35 000 гривень.

Волонтери політехніки влаштували благодійний концерт на підтримку ЗСУ

29 вересня на літній сцені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся благодійний мистецький захід на честь першокурсників університету, які прийняли патріотичне рішення навчатись в Україні, і організували збір коштів на придбання автомобіля-позашляховика для 46-ї ОДШБ. Захід відбувся за підтримки ректора університету, професора Володимира Онищенка.

На одній сцені зібралися гурт «Живі барабани» під керівництвом Євгенія Дудника, переможець всеукраїнських та міжнародних конкурсів, викладач Полтавської дитячої музичної школи №1 Данило Ревека, а також учасники «Голосу країни» та «Х-фактору» – Абіє, Артем Лоік, Andi.

«У нашому університеті багато традицій, одна з яких полягає у проведенні вечірки для студентів з нагоди відзначення Дня першокурсника. Але враховуючи те, що вже 218-й день Україна б’ється за перемогу ми вирішили не порушуючи традиції провести патріотичний захід на підтримку ЗСУ під гаслом «Навчайся в Україні!». Ви великі молодці й патріоти, адже для навчання обрали саме Полтавську політехніку, Полтаву, Україну. Ви – майбутнє нашої країни, молоді люди, які будуть після перемоги України відновлювати інфраструктуру, відбудовувати країну й робити її однією з найкращих.

Я хотів би сьогодні в першу чергу подякувати Збройним силам України за можливість студентів ходити на пари, за можливість проведення даного заходу й подякувати нашим студентам-волонтерам, які з перших днів війни створили в університеті чудовий Волонтерський штаб. Дякую випускникам Артему Лоіку, Івану Ксенжуку й потужній команді студентського самоврядування на чолі з Марією Зайцевою і студентського профкому на чолі з Олександром Дроботею, які надавали, надають і будуть надавати допомогу ЗСУ і вимушеним переселенцям. Окремі слова подяки випускнику та крутому волонтеру Ярославу Передерію!

Ми – патріоти України і робимо все для того, щоб якомога швидше наступив мир. Разом до Перемоги! Все буде Україна!» – зазначив ректор.

Ректор Володимир Онищенко разом родиною зробив свій особистий внесок до скриньки.

Під час вечора української музики звучали кавери відомих пісень і авторські твори. Випускник університету, керівник центру культури і студентської творчості Полтавської політехніки, засновник Волонтерського штабу університету, відомий реп-виконавець Артем Лоік та учасниця шоу «X-фактор» та «Голос країни» Абіє виконали для слухачів шість власних пісень – «Лютує», «Море», «Крила», «Кривавий тан», «Не червона рута» та «Україні».

Доки музиканти дарували свій талант, глядачі донатили в скриньку. За годину вдалося зібрати 35 000 гривень.

Раніше студенти Полтавської політехніки за вечір зібрали кошти на тепловізор для ЗСУ.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»