2022-09-29

«Смілива гривня»: політехніка бере участь у благодійній акції Національного банку України

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» приєднався до благодійної акції Національного банку України «Смілива гривня» і запрошує студентів, викладачів, співробітників, гостей та усіх бажаючих долучитися, щоб допомогти Збройним Силам України. Збір монет номіналом 10, 50 копійок та 1, 2, 5 та 10 гривень через спеціальні скриньки триватиме з 3 до 16 жовтня 2022 року. Відправте свої монети на фронт!

«Смілива гривня»: політехніка бере участь у благодійній акції Національного банку України

«До наближення перемоги долучається кожен із нас – хтось на фронті зі зброєю в руках, хтось в тилу, допомагаючи нашим воїнам. Акція «Смілива гривня» – це гарна нагода зробити свій внесок у перемогу, навіть, якщо він становитиме лише 10 копійок», зазначають у Нацбанку.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» проводить «мобілізацію» монет і запрошує взяти участь у благодійній акції «Смілива гривня», спрямованій на збір коштів на допомогу Збройним Силам України.

Наразі в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше 5 млрд грн. Значна кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 коп. (9,3% від загальної кількості) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях.

Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника. 5 млрд грн – це приблизно 70 сучасних безпілотників BAYRAKTAR, або 25 реактивних артилерійських систем залпового вогню HIMARS, або 50 танків Т-90, або 150 машин бойової піхоти.

Відправити монети на фронт можна через скриньки, які встановлені в кампусах Полтавської політехніки (одна у фойє центрального корпусу і ще шість скриньок – в деканатах навчально-наукових інститутів та факультетів) Приймаються монети номіналом 10, 50 копійок та 1, 2, 5, 10 гривень.

Збір монет триватиме з 03 жовтня до 16 жовтня 2022 року. Усі зібрані кошти надійдуть на потреби української армії.

Діліться фотографіями з університетських локацій та поширюйте інформацію у соцмережах Facebook, Instagram з хештегом #Смілива гривня, відмічайте Національний банк України і Полтавську політехніку. Найактивніші учасники  отримають заохочення.

За детальнішою інформацією звертатися до куратора акції – керівниці  Навчального банку Полтавської політехніки Марини Турченко, e-mail: marynaturchenko@nupp.edu.ua

Нагадуємо, волонтери політехніки запрошують на благодійний концерт – учасники «Голосу країни» та «Х-фактору» допомагатимуть збирати кошти на позашляховик для ЗСУ.

Раніше  волонтери Полтавської політехніки допомогли дітям вимушених переселенців зібратися до школи, а студенти університету за вечір зібрали кошти на тепловізор для ЗСУ.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»