2023-01-11

Студенти політехніки пройшли Школу благодійності від Нацбанку

Національний банк України у партнерстві з понад десятьма благодійними фондами у рамках глобального руху #ЩедрийВівторок провели освітній проєкт для освітян і молоді – Школа благодійності. Студенти-волонтери політехніки стали учасниками проєкту – вивчали нові сторони культури благодійності та підвищували фінансові навички благодійників, а потім долучились до Марафону добрих справ.

Студенти політехніки пройшли Школу благодійності від Нацбанку

З 21 до 29 листопада 2022 року п’ятеро студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – Ярослав Передерій, Олекса та Омелян Щур-Дунці, Руслана Бородай і Вікторія Вакула були онлайн-учасниками Школи благодійності та отримали сертифікати про успішне завершення навчання.

Як зазначають організатори, Національний банк почав організацію освітніх заходів на тему благодійності в межах всесвітньої ініціативи «Щедрий вівторок» – міжнародного благодійного руху, який надихає сотні мільйонів людей у світі творити добро. Проєкт «Школа благодійності» про те, як допомагати ефективно та з максимальною користю. Учасники навчалися як організувати благодійний проєкт у начальному закладі, робити добрі справи від представників благодійних фондів, дізнались про цікаві кейси благодійних проєктів від педагогів навчальних закладів та основи фінансової грамотності під час проведення благодійних заходів від експертів Нацбанку.

Учасники відзначили пізнавальний та мотивуючий ефект проєкту.

«Школа благодійності допомогла ще більше дізнатися про волонтерську діяльність у всіх її проявах. Представники багатьох організацій ділилися своїми думками, досвідом, ідеями, а це неабияк наштовхує на плідну працю задля перемоги та наповнює енергією усіх, хто дарує усмішку та теплі моменти тим, хто цього потребує. Інформаційно наповненими були усі виступи спікерів, тому вдячна Школі за отримані знання та корисно проведений час!» – поділилась враженнями Вікторія Вакула.

«Для мене Школа благодійності відкрила нові цікаві методи роботи з різними напрямками, і сильно вразило, що було багато актуальних тем сьогодення, які зараз дуже важливі. Вдячний команді організаторів за такий цікавий проєкт та можливість ще чомусь навчитися, адже навчатися в Україні – це престижно і цікаво», – розповів Ярослав Передерій.

«Мав честь бути учасником онлайн Школи благодійності та проєкту Марафон добрих справ. Під час заходу спікери ділилися власними здобутками в організації та проведенні благодійних проектів. Для себе я відкрив нові напрямки благодійної діяльності такі як: допомога людям з обмеженими можливостями, робота по охороні дикої природи та заповідних територій, робота громадських екологічних організацій, допомога людям поважного віку, допомога безпритульним тваринам. Вдячний Школі за отримане натхнення на креативні ідеї, на створення добрих справ з користю для суспільства», – додав Омелян Щур-Дунець.

У грудні 2022 року Національний банк України разом із партнерами запросив навчальні заклади долучитися до Марафону добрих справ. Студенти-волонтери Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» наприкінці останнього місяця року представили діяльність Волонтерського штабу – лише в грудні встигли виготовити сітки, окопні свічки, буржуйки, збирати кошти на потреби військових, провели три концерти-подяки для військових, зустрілися зі школярами міста та поділилися волонтерським досвідом з учнями, провели благодійний концерт з нагоди Дня університету щоб підтримати науково-педагогічних працівників, долучилися до організації проведення благодійного заходу «Зимовий вальс», організували новорічне свято для дітей вимушених переселенців.

Нагадаємо, з нагоди Міжнародного дня волонтера ректор відзначив волонтерів Полтавської політехніки Почесними грамотами.

Раніше політехніка взяла участь у благодійній акції Національного банку України «Смілива гривня» та відзначена Грамотою Національного банку України за активну участь в акції, підтримку Збройних Сил України, високу громадянську позицію, патріотизм і вагомий внесок у наближення Перемоги.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»