2024-01-19

Студенти-волонтери передали речі до пункту видачі гуманітарної допомоги для ВПО «Тепла кофта»

Волонтерський штаб Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» передав теплий одяг, ковдри, дитячі іграшки та речі першої необхідності до пункту видачі гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб «Тепла кофта», який діє на території студентського містечка. Гуманітарну допомогу для вимушених переселенців зібрали студенти, науково-педагогічні працівники та співробітники університету.

Студенти-волонтери передали  речі до пункту видачі гуманітарної допомоги для ВПО «Тепла кофта»

Нагадаємо, 17 листопада 2023 року на території студентського містечка Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відновив свою роботу пункт видачі гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб «Тепла кофта». Спільна ініціатива БО «Полтавський Батальйон Небайдужих» і Волонтерського штабу Полтавської політехніки була втілена за підтримки Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавської обласної ради і особисто ректора, професора Володимира Онищенка. У пункті видачі гуманітарної допомоги потребуючі можуть отримати одяг, взуття, посуд, дитячі іграшки.

До надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам та усім, хто її потребує, активно долучаються представники Волонтерського штабу Полтавської політехніки, студенти, науково-педагогічні працівники та співробітники університету. Небайдужа університетська спільнота відгукується на потреби співгромадян і передає до пункту видачі гуманітарної допомоги для ВПО «Тепла кофта» теплий одяг, ковдри, посуд, дитячі іграшки та інші речі першої необхідності. Подібні благодійні акції проводяться не вперше.

«Передали нову партію теплого одягу, речей для внутрішньо переміщених осіб, зокрема й тих, що проживають на території студентського містечка Полтавської політехніки. Долучитися до збору одягу, посуду, іграшок можуть усі бажаючі, щира вдячність нашим студентам, викладачам, які постійно підтримують спільні ініціативи, проявляючи співчуття, небайдужість до людського горя. Перебуваючи в обставинах, коли  кожен з нас може втратити домівку, особисті речі, рідних, ми як ніколи раніше маємо консолідувати спільні зусилля аби разом наближати таку очікувану Перемогу», – прокоментував аспірант, волонтер, ексголова профспілкового комітету Полтавської політехніки Олександр Дроботя.

Пункт «Тепла кофта» працює з 09:00 до 14:00, субота і неділя – вихідні дні. Щоб отримати речі достатньо пред’явити довідку ВПО.

З перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію нашої країни Полтавська політехніка активно долучається до різних волонтерських і благодійних проєктів, ставши потужним майданчиком для проведення благодійних концертів, акцій по добровільному збору коштів на забезпечення потреб Збройних Сил України. Наразі університет перетнув позначку в 1 мільйон гривень, зібрав суттєву допомогу на придбання дронів, тепловізорів, обігрівачів, а науково-педагогічний та студентський колектив продовжує працювати, впевнено тримаючи власний науково-освітній,  культурний та волонтерський фронт.

Нагадаємо, волонтери політехніки підготували понад 1000 окопних свічок для передачі захисникам на фронт.

Нещодавно колектив Полтавської політехніки передав захисникам дрони, автономні обігрівачі і термобілизну, ректор ініціював благодійний проєкт, завдяки якому діти ВПО отримали планшети для навчання.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»