2024-01-16

Волонтери політехніки підготували понад 1000 окопних свічок для передачі захисникам на фронт

Волонтерський штаб Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» продовжує благодійну ініціативу «Окопна свічка – частинка світла й тепла наших сердець для захисників України», започатковану кафедрою фінансів, банківського бізнесу та оподаткування і підтриману активною університетською спільнотою. Незабаром волонтери Полтавської політехніки відправлять захисникам на фронт нову партію з понад 1000 окопних свічок.

Волонтери політехніки підготували понад 1000 окопних свічок для передачі захисникам на фронт

Упродовж останніх кількох місяців Волонтерський штаб Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» продовжує активно працювати над виготовленням окопних свічок, вкрай необхідних нашим захисникам та захисницях в умовах зимових холодів.

Нагадаємо, кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки ініціювала акцію «Окопна свічка – частинка світла й тепла наших сердець для захисників України», у рамках якої студенти і викладачі виготовили 600 годин тепла для захисників.

Виробництво налагодили в спеціально облаштованому приміщенні. Металеву тару та картон приносять самі студенти, науково-педагогічні працівники та співробітники університету, парафін надають волонтери. Для полегшення процесу виробництва та плавлення парафіну волонтери Полтавської політехніки навіть зайнялися винахідництвом – розробили спеціальну конструкцію, завдяки якій технологічний процес значно пришвидшився. Загалом вже виготовили понад 1000 окопних свічок,  у планах – тільки нарощувати темпи виробництва.

«Раніше ми нагрівали парафін для окопних свічок за допомогою чайника, цей процес був значно повільнішим – витрачалося чимало часу та енергоресурсів. Потім я  власноруч спроєктував таку конструкцію – з металевого бідона зробили такий ось прилад, щоб пришвидшити плавку парафіну. Наразі за годину орієнтовно плавиться 13 кг парафіну, ефект від такого пристосування видно навіть неозброєним оком, адже значно пришвидшує роботу і дозволяє нашій команді працювати ефективніше. Використовуємо для заливання окопних свічок металеві банки, які приносять самі студенти, викладачі або співробітники університету, спільними силами шукаємо матеріал для заливки і зараз працюємо конвеєром.

У сусідньому приміщенні працюють волонтери, які в формі «равлика» чи «зірочки» згинають картон, готуючи їх до заливки парафіном. Військові мають змогу обрати, адже у кожної форми свічки є свої переваги та недоліки, проте в  будь-якому випадку свічки горять, дають тепло, вони  вкрай потрібні у такий важкий час для наших захисників. Спільними зусиллями налагодили виробництво, шукаємо матеріали, адже наближення Перемоги залежить від кожного з нас», – розповідає ексголова профспілкового комітету, аспірант, волонтер Полтавської політехніки Олександр Дроботя.

Наступного тижня Волонтерський штаб університету планує відправити партію з понад тисячі свічок захисникам на фронт, щоб зігріти наших воїнів та підтримати їх у боротьбі з ворогом.

До благодійної ініціативи «Окопна свічка – частинка світла й тепла наших сердець для захисників України» можуть приєднатися усі бажаючі. Волонтерський штаб Полтавської політехніки запрошує долучатися усіх небайдужих – ефективно допомогти може кожен! Металеві банки, картон та парафін для виготовлення окопних свічок можна приносити до університетського гуртожитку №4.

Нещодавно Полтавська політехніка перетнула позначку 1 мільйон гривень, зібраних на потреби ЗСУ,  колектив Полтавської політехніки передав «ОДІНу» дрони, автономні обігрівачі і термобілизну, а ректор, професор Володимир Онищенко ініціював благодійний проєкт, під час якого діти ВПО отримали планшети для навчання.

Раніше політехніка вдруге отримала відзнаку Національного банку України за активну участь у всеукраїнській благодійній акції «Смілива гривня», підтримку Збройних сил України, високу громадянську позицію, патріотизм і вагомий вклад у наближення української Перемоги.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»