2024-03-19

Викладачі та студенти університету відвідали гостьову лекцію про стиль роботи хореографа у техніко-естетичних видах спорту

Науково-педагогічні працівники та студенти кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відвідали відкриту гостьову лекцію тренерки, науковиці Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Валентини Сосіної, присвячену індивідуальному стилю роботи педагога-хореографа і тренера у техніко-естетичних видах спорту.

Викладачі та студенти університету відвідали гостьову лекцію про стиль роботи хореографа у техніко-естетичних видах спорту

19 березня 2024 року у рамках угоди про науково-освітню співпрацю викладачі та студенти кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відвідали відкриту гостьову лекцію кандидатки педагогічних наук, професорки, завідувачки кафедри хореографії та мистецтвознавства Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Валентини Сосіної.

За словами спікерки, обрана для обговорення тематика науково-освітнього івенту «Індивідуальний стиль роботи педагога-хореографа і тренера з техніко-естетичних видів спорту» надзвичайно важлива та потребує детального обговорення з талановитою студенською молоддю, яка обрала фах хореографа.

Під час лекції тренерка та науковиця поділилася зі слухачами результатами власних напрацювань у хореографічному мистецтві. Студенти активно долучалися до обговорення ключових тез лекції та ставили низку актуальних питань з обговорюваної тематики.

На завершення івенту учасники обговорили пріоритетні напрямки плідної співпраці між викладачами кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та кафедри хореографії та мистецтвознавства Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського у сфері організації та проведення наукових, спортивних і культурно-мистецьких проєктів.

Викладачі та студенти кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» спільно з завідувачем, заслуженим працівником культури України Петром Горголем висловлюють слова щирої вдячності спікерці за нові корисні знання та практичні навички, які неодмінно стануть в нагоді в майбутній освітній та професійній діяльності.

Нагадаємо, раніше Полтавська політехніка започаткувала співпрацю з Харківською державною академією культури.

Нещодавно майбутні хореографи відвідали майстер-клас з бразильської самби від відомої наставниці зі спортивних танців Олени Рагуліної, а переможець «Танцюють всі-3» Олександр Геращенко провів майстер-клас з сучасного танцю для студентів-хореографів політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»