2024-03-06

Переможець «Танцюють всі-3» Олександр Геращенко провів майстер-клас з сучасного танцю для студентів-хореографів політехніки

Переможець національного талант-шоу «Танцюють всі-3», танцюрист, тренер, суддя всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів сучасного танцю Олександр Геращенко провів майстер-клас з сучасного танцю для студентів кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки, а також міських творчих колективів і танцювальних клубів. Учасники опановували техніку хіп-хопу і вивчали тренди сучасного хореографічного мистецтва.

Переможець «Танцюють всі-3» Олександр Геращенко провів майстер-клас з сучасного танцю для студентів-хореографів політехніки

На базі кафедри хореографії і танцювальних видів спорту факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулась яскрава подія – переможець телешоу «Танцюють всі-3», відомий танцюрист, топовий тренер, суддя всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів сучасного танцю Олександр Геращенко провів майстер-клас з сучасного танцю для майбутніх та практикуючих хореографів.

Вдосконалювати професійну майстерність зібрались студенти-першокурсники, науково-педагогічні працівники кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки, тренери, представники провідних хореографічних колективів міста Полтави – «Пірует», Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко, Народного художнього колективу Школа сучасної хореографії «Тотус» Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді, творчого простору «Gross-m center».

Майданчиком для проведення заходу став танцювальний зал бальних танців та черліденгу спортивного корпусу Полтавської політехніки, де панувала невимушена і творча атмосфера. Учасники майстер-класу опановували техніку виконання окремих рухів і танцювальних з’єднань стилю хіп-хоп індивідуально та у невеликих групах, а по його завершенню влаштували фотосет з Олександром Геращенком, тренерами і викладачами кафедри хореографії і танцювальних видів спорту.

Від імені присутніх завідувач кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Полтавської політехніки, заслужений працівник культури України Петро Горголь подякував своєму колишньому студенту, а нині колезі Олександру Геращенку за цікавий і фаховий формат презентованого матеріалу та запросив талановитого тренера на наступні хореографічні івенти.

Національний університет імені Юрія Кондратюка як потужний класичний університет приємно вразив переможця відомого танцювального шоу країни низкою інноваційних, культурних та мистецьких локацій, відмінною матеріально-технічною базою, колосальною зацікавленістю цілеспрямованої студентської молоді і підтримкою з боку керівництва університету, а також створеними комфортними умовами для всебічного розвитку молодих талантів.

За словами зіркового тренера Олександра Геращенка, масштабність започаткованих мистецьких ініціатив надихає – кафедра хореографії і танцювальних видів спорту має унікальний Центр хореографічного мистецтва, чотири спеціалізовані танцювальні класи, що відповідають найвищим міжнародним стандартам, комфортні зони для відпочинку, які дозволяють викладачам і студентам проводити навчально-тренувальний процес із використанням найсучаснішого мультимедійного обладнання і в комфортному мікрокліматі, що суттєво покращує засвоєння матеріалу.

«Безмежно вдячний усім учасникам сьогоднішнього дійства за вашу любов до сучасного спортивного танцю, виточеного хореографічного мистецтва. Маємо унікальну нагоду вдосконалювати власну виконавську майстерність, дбати про відмінні умови виховання майбутніх зірок танцювального паркету, залучаючи таких висококваліфікованих фахівців, тренерів, молодіжних наставників як Олександр Геращенко. Подібні івенти відкривають багатогранність закоханих у танець молодих людей, які обрали для здобуття омріяного фаху класичний університет, і щоденною працею впевнено доводять правильність власного вибору. Не зупиняємося на досягнутому, працюємо та розвиваємо студентські таланти разом!», – наголосив Петро Горголь.

Нагадаємо, в університеті відкрили кафедру хореографії та спортивних видів танцю, а на початку навчального року розпочав свою роботу Центр хореографічного мистецтва.

Нещодавно Полтавська політехніка започаткувала співпрацю з Харківською державною академією культури, а партнери подарували концерт-вітання «Шлях до Перемоги».

Раніше у Центрі хореографічного мистецтва відбувся дебют і посвята першокурсників, у політехніці відбулися відкриті змагання зі спортивних танців «Кубок Полтави»,  відбувся IX відкритий благодійний фестиваль зі спортивного танцю, а у Міжнародний день танцю відбулись всеукраїнські змагання зі спортивних танців «Кубок ректора Полтавської політехніки».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»