2023-10-11

У Центрі хореографічного мистецтва відбувся дебют і посвята першокурсників

У Центрі хореографічного мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася символічна посвята першокурсників спеціальності 024 Хореографія – власні високі досягнення презентувала творча лабораторія кафедри хореографії і танцювальних видів спорту. Студенти продемонстрували видовищні виступи у найрізноманітніших танцювальних техніках, а глядачі підтримали творчу молодь університету бурхливими оплесками.

У Центрі хореографічного мистецтва відбувся дебют і посвята першокурсників

У нещодавно відкритому Центрі хореографічного мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася  презентація творчої  лабораторії  кафедри хореографії і танцювальних видів спорту. Власними творчими здобутками поділилися студенти-першокурсники спеціальності 024 «Хореографія», які приємно вразили глядачів танцювальними номерами і різноманіттям технік.

Привітати першокурсників з їхнім творчим дебютом на сцені Полтавської політехніки завітали: ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», заслужений працівник  освіти України, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук,  професор Ліна Рибалко,  завідувач кафедри хореографії і танцювальних видів спорту, заслужений працівник культури України Петро Горголь, науково – педагогічні працівники кафедри хореографії і танцювальних видів спорту, студенти факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

«Шановні студенти першого курсу спеціальності  «Хореографія»! Шановні студенти факультету фізичної культури та спорту! Шановні колеги і друзі!

Я щиро радий, що попри війну, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» розвивається, відкриваються нові спеціальності і здійснюється набір.

Приємно вражений талановитими студентами, які довірили своє навчання нашому університету. Твердо переконаний, що за вами – велике майбутнє, адже ви можете,  попри війну, знаходити сили,  виходити на сцену, танцювати, співати, показувати свій талант і майстерність. Але ми повинні розуміти, що такою можливістю завдячуємо Збройним Силам України, тому повинні викладатися на повну, адже кожен, хто виходить на цю сцену – уже переможець. Не кожен спортсмен може вийти на сцену, адже комусь доводиться долати різні бар’єри.

Радію, що в класичному університеті є така спеціальність, за дуже короткий період часу з моменту відкриття  завідувач кафедри  хореографії  Петро Степанович Горголь провів три потужні конкурси зі спортивно-бальних танців.

Хто займався спортивно-бальними танцями, той знає, що це – титанічна праця і навіть на паркеті буває неспортивна поведінка від конкурентів. Я бачив, як мої доньки вміють тримати удар. І це надихає і нас – тримати удар.

Щиро дякуємо Збройним Силам України за цю неймовірну годину, сповнену мистецтва і мотивації, яку ми провели без повітряної тривоги і розділили радість зі студентами першого курсу, які пройшли посвяту у хореографи.

Бажаю, щоб ваші студентські роки були сповнені таких неймовірних емоцій і позитивних емоцій, а Петру Степановичу бажаю проводити якомога більше таких красивих заходів. Це неймовірно красивий вид спорту, нехай успішно розвивається цей чудовий напрямок підготовки студентів.

Як сказав Президент України, спілкуючись з нашим студентом-чемпіоном Нікітою Солов’єм, ми повинні бути сильними, щоб росіяни нас боялись. Ми, українці, найсильніші, найрозумніші і найталановитіші. Слава Україні!», привітав молодь ректор, керівник Спортивної студентської спілки України у Полтавській області, професор Володимир Онищенко.

«З першого квітня, дня заснування нашої кафедри у стінах Полтавської політехніки  зроблено надзвичайно багато, адже вже наприкінці квітня провели Кубок ректора зі спортивно-бальних танців – справжнє свято танцю, краси та витонченості. Особливою гордістю стали студенти нашого першого набору, які виявили довіру та вступили до класичного університету та  які щоденно радують нас, викладачів, своїми високими творчими досягненнями.

Пишаємося проведеним на базі університету Кубком Полтави зі спортивно-бальних танців, започаткованим ще далекого 1996 року, який вперше приймав такий потужний університет. І сьогоднішнє наше мистецьке дійство – це своєрідний творчий звіт нашої кафедри за місяць активної роботи, ми познайомилися з нашими студентами, допомагаємо їм розкриватися і вдосконалювати власну виконавську майстерність.

Виступ на цій сцені – своєрідний творчий іспит, склавши який, наші студенти пройдуть посвяту у хореографи. Бурхливі оплески вдячних глядачів  стануть для них найкращою підтримкою, щиро вітаю усіх, хто обрав хореографію своїм фахом», – зробив короткий екскурс в історію кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завідувач кафедри хореографії  і танцювальних видів спорту, заслужений працівник культури України, доцент  Петро Горголь та подякував особисто ректору університету, професору Володимиру Онищенку за сучасну матеріально-технічну базу, створені комфортні умови для навчання і всебічного розвитку талановитої студентської молоді.

Модерував святкове дійство керівник Центру культури і студентської творчості Гліб Кудряшов, який у легкому невимушеному форматі представляв та запрошував на сцену першокурсників – майбутніх «зірок» Полтавської політехніки.

Під час мистецького дійства  яскраві хореографічні композиції присутнім подарували першокурсники Кіра Дешко («У мене немає дому»), Наталія Гребінник («Ду-ду-ду»),  Євгенія Дайментова  («У пориві мрій»), Таїсія Пашуба («Ча-ча-ча»), Лідія Мандрика («Скайфул»), Ірина Телегіна («Переосмислення на висоті»), Софія Сіренко (варіація Одетти з «Лебединого озера»), Віталій Волошин («Робот»), Дар'я Шурдук («Пісня для тебе»), Віталій Волошин  (пісня «Квіти у волоссі»), Євгенія Дяченко («Не час помирати»), Влада Палько («Приморський бульвар»), Кароліна Зінов'єва, Андрій Крамнов («Поговори зі мною»).

«Дорогі наші студенти, майбутні хореографи! Надзвичайно вражені вашими творчими здібностями, думаю, що всі присутні поділяють спільну думку про те, що сьогоднішній концерт подарував море гарних емоцій. Кожен танець був по-своєму оригінальним, і зауважимо, що цей дебют – лише початок вашого колосального успіху у Полтавській політехніці. Повірте, у  нашому університеті створені усі умови для того, щоб ваші творчі вміння ще більше розкрилися», –наголосила декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук,  професор Ліна Рибалко.

Зі словами вдячності за подарований гарний настрій, високий професіоналізм викладачів та студентів кафедри хореографії і танцювальних видів спорту звернулася завідувачка кафедри хореографії Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди Наталія Бугаєць, яка висловила сподівання на подальшу науково-освітню співпрацю між університетами-партнерами та на згадку про цю особливу подію подарувала університету видання про Харківщину.

На завершення заходу студенти-першокурсники спеціальності 024 Хореографія Полтавської політехніки подарували яскраву колективну композицію, утверджуючи думку про танець як форму виявлення емоцій, думок та почуттів.

Нагадаємо, в університеті відкрили кафедру хореографії та спортивних видів танцю.

Раніше на базі університету відбувся Кубок Полтави зі спортивно-бальних танців, а у Міжнародний день танцю відбулись всеукраїнські змагання зі спортивних танців «Кубок ректора Полтавської політехніки».

Нещодавно у Полтавській політехніці відкрили Центр ветеранського розвитку та  обговорили потенціал області у програмі реінтеграції ветеранів до цивільного життя.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»