2023-09-02

У політехніці відкрили Центр хореографічного мистецтва

У Полтавській політехніці відкрили мультифункціональну локацію – Центр хореографічного мистецтва. Ректор Володимир Онищенко презентував результат роботи адміністрації університету над розвитком творчих спеціальностей і широкі можливості творчої лабораторії кафедри хореографії і танцювальних видів спорту, а студенти першого набору за спеціальністю 024 «Хореографія» – лауреати престижних міжнародних та всеукраїнських танцювальних конкурсів, подарували виступи.

У політехніці відкрили Центр хореографічного мистецтва

Новий навчальний рік у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» розпочався грандіозною культурно-мистецькою подією – за всебічного сприяння ректора Полтавської політехніки, заслуженого працівника освіти України, професора Володимира Онищенка урочисто відкрито Центр хореографічного мистецтва («Centre of choreographic arts»).

Символічно перерізавши стрічку, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко та заслужений працівник культури України, завідувач кафедри хореографії і танцювальних видів спорту, доцент Петро Горголь дали старт мистецькому дійству.

Мультифункціональний простір слугуватиме і як професійна зала для практичної підготовки та проведення майстер-класів з тренерами міжнародного рівня (як наживо, так і онлайн), і як конференц-зал для культурно-мистецьких, наукових та просвітницьких заходів. Тепер до послуг студентів в університеті чотири танцювальні зали – з черлідингу, класична танцювальна зала, зала сучасного танцю і універсальна танцювальна зала.

«Цей навчальний рік, як і попередній, розпочинається в умовах воєнного стану – у боротьбі України за свою територіальну цілісність і незалежність. Але вже  доброю традицією Полтавської політехніки стало те, що кожен новий навчальний рік, навіть попри повномасштабне вторгнення, розпочинаємо з відкриття нових лабораторій, нових спеціальностей та можливостей для молоді,  яка бачить себе в Україні.

Не винятком став і цей навчальний рік. Коли Вчена рада нашого університету ухвалила рішення про відкриття нової спеціальності – «Хореографія», ми одразу розпочали створювати належні умови для перших студентів цієї спеціальності, щоб вони одразу відчули себе в комфортних умовах і мали можливість отримувати якісні професійні знання.

Дуже радий з того, що наша команда адміністрації Полтавської політехніки дуже оперативно і динамічно втілила в життя унікальний проєкт, аналогів якому немає у жодному іншому університеті України – ми відкрили Центр хореографічного мистецтва!

Мистецтво і високотехнологічні спеціальності  мають тісно переплітатися, адже знання – це перспективи, успіх, а творчість стимулює креативний підхід до справ.

Надсучасна іміджева локація уже увійшла в історію нашого багатопрофільного класичного університету і стала мистецькою лабораторією кафедри хореографії і танцювальних видів спорту, оснащеною за стандартами кращих танцювальних залів світу.

Наш головний хореограф нагадав, що профільна кафедра відкрилась менше, ніж півроку тому – 1 квітня, а вже сьогодні в арсеналі матеріально-технічної бази є фантастичний танцювальний зал.

Водночас, створивши інноваційний простір, ми фактично відродили функціональне призначення цього приміщення ще з часів Інституту шляхетних дівчат. Як і понад 200 років тому тут знову пануватиме естетика танцю. Тому дуже символічно, що першими торкнулись паркету пуанти нашої студентки, першокурсниці спеціальності 024 «Хореографія» Дар’ї Шурдук.

Тож бажаю майбутнім зіркам танцювального світу шліфувати власну хореографічну майстерність і ставати переможцями міжнародних турнірів! І всім нам бажаю насолоджуватися заходами у Центрі хореографічного мистецтва і видовищними виступами нашої талановитої молоді!

Слава Україні!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Можливості нового Центру хореографічного мистецтва презентував заслужений працівник культури України, завідувач кафедри хореографії і танцювальних видів спорту, доцент Петро Горголь, який від імені викладачів та студентів університету висловив слова щирої вдячності адміністрації та особисто ректору Володимиру Онищенку за підтримку ініціатив, формування потужної матеріально-технічної бази кафедри і кадрового складу кафедри хореографії і танцювальних видів спорту. 

«Безмежно, щиросердно дякую за те, що всі зараз з нами розділяєте цю радість! Вітаю Полтавську політехніку з набуттям такої яскравої хореографічної перлини!

Переконаний,  навчальний процес буде творчим, яскравим, креативним. У добру путь, шановні наші першокурсники!» – побажав очільник кафедри хореографії і танцювальних видів спорту.

Студентка першого курсу спеціальності 024 «Хореографія» Дар’я Шурдук подарувала балетне соло – варіацію Гамзатті із балету «Баядерка». Першокурсницю підготувала викладачка класичного танцю, магістр хореографії, випускниця Київського хореографічного училища Альбіна Лобінцева.

Видовищні виступи також подарували лауреатки міжнародних та всеукраїнських танцювальних конкурсів Владислава Палько та Софія Голуб («Street connect»), запальний джайв гостям дійства презентували Олексій Гамурарь та Дар’я Баєва, учасники творчої лабораторії «Gross-M center» викладачки кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Наталії Росенко.

Нагадаємо, у Центрі сучасного мистецтва Полтавської політехніки відбувся перформанс Макса Вітика,  науковці і студенти політехніки відвідали відкриття персональної виставки Макса Вітика у Полтавському художньому музеї.

Нещодавно ректор політехніки презентував проміжні результати вступної кампанії на серпневій конференції педагогічних працівників Полтавської громади, а також на базі політехніки відбувся воркшоп, присвячений плануванню майбутнього обласного молодіжного хабу.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія  Кондратюка»