2023-12-07

«Шлях до Перемоги»: Харківська державна академія культури подарувала концерт-вітання

Творчий колектив Харківської державної академії культури подарував концерт «Шлях до Перемоги» з нагоди Дня Збройних Сил України і 205-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Шлях до Перемоги»: Харківська державна академія культури подарувала концерт-вітання

5 грудня Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка відвідали науково-педагогічні працівники і студенти Харківської державної академії культури з подарунком – концертом-вітанням «Шлях до перемоги», який відбувся на головній сцені університету.

Нагадаємо, Полтавська політехніка започаткувала співпрацю з Харківською державною академією культури – між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора, професора Володимира Онищенка та Харківською державною академією культури в особі в.о. ректора, доктора мистецтвознавства Наталії Рябухи було підписано Меморандум про науково-освітнє співробітництво.

Патріотичну програму провели керівник Центру студентської культури та творчості Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Гліб Кудряшов, викладач кафедри режисури Харківської державної академії культури Ігор Сікалов та старша викладачка кафедри естрадного та народного співу Харківської державної академії культури Галина Бреславець.

Харківські друзі подарували дванадцять виступів у різних жанрах. Пані ведуча відкрила концерт власним виконанням культового хіта «ВВ» «Країна мрій», який став символом однойменного фестивалю етнічної музики.

Лунала пісенна молитва «Янголи» на пошану усіх загиблих воїнів у виконанні учасника «Голосу країни», старшого викладача кафедри естрадного та народного співу Артема Верещаки, яку завершили Хвилиною мовчання.

Гурт «Душа» вразив своїм кавером пісні «Повертайся живим» і запалив феєричним виконанням пісні «Україна колядує», театр народного танцю «Заповіт» і ансамбль сучасного танцю «Естет» захопили хореографічними виступами, ліричні сольні виступи викладачок кафедри естрадного та народного співу Галини Бреславець і Юлії Карчової торкнулись найпатріотичніших відчуттів.

Інструментальне тріо «ЦимБанДо» у складі старших викладачів кафедри народних інструментів ХДАК, лауреатів всеукраїнських фестивалів – Костянтина Хітушка, Олександри Савицької та Надії Мельник приголомшило своєю харизмою і майстерністю. Кожен свій виступ тріо починає зі слів вдячності українським воїнам, героям Збройних Сил України та присвячує свої виступи їм. Від «закликання ворогів» до безсмертного «Show must go on» зала була у захваті. Для учасниці тріо – бандуристки і аранжувальниці, старшої викладачки кафедри народних інструментів Надії Мельник Полтава стала особливим містом, адже тут її рідні знайшли прихисток у найважчі дні повномасштабного вторгнення, тож цей виступ також був подякою полтавцям.

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко подякував надзвичайно талановитим колективам та виконавцям Харківської державної академії мистецтв за подарунок:

«Сьогодні, коли вся Україна об’єдналася проти ворога, наші заклади вищої освіти – взірці об’єднання зусиль для майбутнього нашої країни, задля студентів, які бачать себе у повоєнній Україні. Наш багатопрофільний університет буде допомагати відбудовувати цивільну та критичну інфраструктуру, забезпечувати енергетичну незалежність, робити добрі справи, але це неможливо без культури, без української пісні, без нашої рідної української мови!

Наш меморандум про співпрацю почали реалізовувати вже з перших хвилин. Спільні проєкти з колегами зі світу мистецтва завжди яскраві, але справжнім сюрпризом став прекрасний концерт «Шлях до Перемоги»!

Ми щиро вам дякуємо, шановні колеги, за це свято, яким ви нас привітали! Нехай частіше на вашу честь звучать подяки і овації! Ви, без перебільшення, у цей, непростий для нашої країни, час підтримуєте ментальне здоров’я наших та ваших студентів, науково-педагогічних працівників, і робите важливу справу – виховуєте носіїв української культури! У свою чергу, робили, робимо і будемо робити все, щоб допомагати вам тримати цей культурний фронт. Будемо дуже раді вашим новим виступам на головній сцені Полтавської політехніки і у майбутньому залюбки прибудемо в гості до Харкова!

Особливо ми дякуємо тим, хто забезпечив нам ці миті насолоди українською культурою – Збройним Силам України!

Продовжуємо робити все, щоб пришвидшити перемогу України над ворогом! Торуємо шлях до Перемоги разом! Слава Україні!»

Декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», докторка педагогічних наук, професорка Ліна Рибалко зазначила, що подібні заходи надзвичайно важливі сьогодні і для студентів, і для науково-педагогічних колективів не лише для популяризації української культури та мистецтва, а й для підтримки ментального здоров’я та психологічного розвантаження.

«Дякуємо вам за таку щиру та теплу зустріч нашого творчого колективу Харківської державної академії культури. Сподіваємося, це буде ще багато разів, і в мирний час ми вас запрошуємо до Харкова, який став за часи повномасштабної війни містом-героєм, залізним містом. Саме завдяки тому, що ми залишилися об’єднаними, стійкими, сміливими, мужніми ми змогли протистояти першому натиску ворога. Ми і далі будемо підтримувати всіх наших військових, підтримувати фронт в тилу і робити все, що від нас залежить у будь-який спосіб», – подякувала очільниця Харківської державної академії культури Наталія Рябуха.

«Я безмежно вдячний усім учасникам сьогоднішнього концерту, пані ректорці Наталії Олександрівні за те, що сьогодні розділили з нами радісну мить нашого ювілею, нашого 205-річчя. Я хочу подякувати всім, хто долучився до цього концерту. Ми запрошуємо вас до нових творчих проєктів!», – підсумував завідувач кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доцент Петро Горголь.

Нещодавно «український Паганіні» – скрипаль-віртуоз Василь Попадюк зіграв благодійний концерт на сцені Полтавської політехніки.

Нагадаємо, рок-гурт «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» вдруге зіграв благодійний концерт на сцені Полтавської політехніки і  відбувся благодійний концерт Національного академічного оркестру народних інструментів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»