2023-09-22

У політехніці відбувся благодійний концерт Національного академічного оркестру народних інструментів

Уперше в закладі вищої освіти виступив колектив НАОНІ – Національного академічного оркестру народних інструментів України. Першим університетом, де відбулась така знакова подія, став Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Музиканти подарували концертну програму з української класики та сучасних хітів, а зала кілька разів стоячи дякували оркестру оваціями. Концерт відбувся на підтримку Збройних Сил України.

У політехніці відбувся благодійний концерт Національного академічного оркестру народних інструментів

21 вересня на головній сцені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з ініціативи ректора, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка і за підтримки члена Наглядової ради університету, народного депутата України, співпродюсера колективу Максима Ткаченка університету свою концертну програму представив провідний мистецький колектив нашої країни – Національний академічний оркестр народних інструментів України.

З великим ентузіазмом і любов'ю оркестр популяризує народну пісню. Художній керівник – лауреат Національної премії ім. Т.Шевченка, народний артист України, професор Віктор Гуцал підтримує унікальність оркестру: ансамблеву злагодженість, яскравість відтінків, виконавську віртуозність, оригінальний звуковий колорит, неповторні тембри національних інструментів. Під керуванням диригента Івана Кореня ансамбль подарував слухачам виконання національної класики та світових хітів. Кожна виконана композиція супроводжувалася бурхливими оплесками вдячних слухачів, а кілька разів зала аплодувала стоячи.

«Нещодавно у нас спільно з членом Наглядової ради Національного університету «Полтавської політехніки імені Юрія Кондратюка», народним депутатом України Максимом Ткаченком народилася крута ідея популяризації української музики й мистецтва у закладах вищої освіти України. Проводити патріотичні, благодійні концерти на підтримку ЗСУ!

Полтавська політехніка як завжди перша: вперше у нас гурт «Без Обмежень» давав концерт в університеті, вперше такі талановиті люди як Михайло Хома, Олександр Пономарьов, Юрій Горбунов запалили публіку просто неба на території нашого університету (фінальна пісня досі лунає у всіх нас в пам'яті).

А нині вперше на університетській сцені, і ми пишаємось, що нею стала головна сцена Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», виступив провідний мистецький колектив України – Національний оркестр народних інструментів України!

Ми дякуємо Збройним Силам України за такі можливості. Ці дві доби для України були надзвичайно важкими. Ворог намагається загнати нас у темряву.

Але, цитуючи нашого Верховного Головнокомандувача Збройними Силами, Президента України Володимира Зеленського, «Життя переможе смерть, а світ – темряву».

НАОНІ, ви дійсно круті Воїни світла, які своїм мистецтвом надихають колектив освітян на нові здобутки, і ми, цінуючи таку можливість, формуємо майбутнє нашої країни!

Ми щиро дякуємо за кожну хвилину бездоганної живої музичної енергії, багатоголосся України, музичні експерименти і такий чудовий настрій, який ви створили для колективу Полтавської політехніки – і науково-педагогічного, і студентського. Безумовно, сподіваємося ще не один раз побачити ваш талановитий колектив у нашому університеті!

Назавжди у нашій історії залишиться виконання Головної Мелодії Країни десятками Народних інструментів і хвиля піднесення!

І нехай у вашому музеї живе згадка про найкращий університет Полтавщини, де вам завжди раді!

Мистецтво і культура – це потужна зброя, яка надихає нас на Перемогу!

Слухаємо українське! Віримо в Збройні Сили України! Слава Україні!» – привітав колектив та присутніх ректор Володимир Онищенко.

На згадку про неймовірне патріотичне свято ректор Полтавської політехніки подарував легендарному колективу полотно із зображенням центрального корпусу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – історичної пам’ятки національного значення.

Диригент Іван Корінь від імені НАОНІ залишив автограф у Книзі пошани університету.

«Сьогоднішнє мистецьке дійство поза сумнівом увійде до літопису нашого університету як емблематична культурна подія.

На сцені провідний мистецький колектив української держави, який виступав на головних сценах держави, престижних іноземних майданчиках світу, пропагуючи наші неперехідні духовні цінності.

А сьогодні вони в Полтаві, і на гостинах саме в Полтавській політехніці. Це гожа традиція, яку започаткував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко і це його черговий подарунок для нашого колективу, для друзів і симпатиків Полтавської політехніки. Пане ректоре, ми вам вдячні!» – відзначив керівник Центру культури і студентської творчості Полтавської політехніки Гліб Кудряшов і підкреслив масштабність Полтавської політехніки як майданчика для благодійних мистецько-просвітницьких заходів.

Раніше рок-гурт «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» зіграв у політехніці благодійний концерт на підтримку ЗСУ, а на open-air сцені Полтавської політехніки відбувся благодійний концерт за участю зіркових виконавців Михайла Хоми (DZIDZIO), Олександра Пономарьова та ведучого Юрія Горбунова.

Нагадуємо, ProBASS & Hardi зіграли на благодійній студентській вечірці на підтримку ЗСУ.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»