2023-03-02

Рок-гурт «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» зіграв у політехніці благодійний концерт на підтримку ЗСУ

Вперше відомий український рок-гурт «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» зіграв концерт у закладі вищої освіти – знакова подія відбулась на головній сцені Полтавської політехніки. Рокери провели благодійний концерт на підтримку ЗСУ з програмою «Вільні люди» і подарували публіці як хіти, так і нові пісні, і присвяти сучасним героям. Викладачі і студенти задонатили 207 706 гривень на придбання автомобіля-позашляховика для потреб захисників.

Рок-гурт «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» зіграв у політехніці благодійний концерт на підтримку ЗСУ

Початок весни 2023 року в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначений гучною музичною подією – 1 березня, на головній сцені університету виступив відомий український рок-гурт «Без обмежень» з програмою «Вільні люди». Після успішної студентської вечірки на підтримку Збройних Сил України, адміністративна команда і Волонтерский штаб одного з кращих класичних університетів України за ініціативи ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка, а також за сприяння народних депутатів України – засновників громадської організації «ВПО України» Максима Ткаченка і Сергія Козира, представника Полтавщини Андрія Бобляха, влаштували новий благодійний концерт патріотичної музики з відомими українськими артистами.

Університетська сцена вперше у їх всеукраїнських гастролях стала майданчиком для виступу.

Упродовж вечора науково-педагогічні працівники, гості та студенти Полтавської політехніки з перервою на повітряну тривогу насолоджувалися живою музикою, підспівували та драйвували. Серед глядачів були як фани гурту, так і ті, хто вперше потрапив на їх живий виступ. Донати за вхід збирали на придбання автомобіля – позашляховика для Збройних Сил України.

«Най би вже прийшла весна... І вона прийшла! Ми вистояли і зустрічаємо нову весну війни, але так хочеться, щоб наступна була Весна Перемоги.

Щоб наблизити Перемогу, перший день весни у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» зустріли драйвово – гурт «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» провів в університеті благодійний концерт на підтримку Збройних сил України!

Кожен виступ гурту – це шалений потік енергії та емоцій, що заводить публіку з першого акорду і не відпускає до самого кінця. Сьогодні це був мій подарунок незламному колективу, студентству і друзям університету!

«БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» люблять за якісну українську музику, відвертість та громадянську позицію. З перших днів війни хлопці займаються волонтерством і виступають з концертами перед військовими та жителями звільнених від окупації міст. У цьому ми з ними на одній хвилі!

«Вільні Люди» – це маніфест сильних, незалежних та вільних духом людей. Вільні люди – не тільки про народ, що живе на незалежній території, а й про особистостей, що мають внутрішню свободу і знають, як бути собою.

Творчість «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» – це уособлення світогляду українців – хороброго, чуттєвого й незламного. У їх музиці б'ється воля, їх піснями розлітається слава України!

Важливо, що наші емоції конвертовані у внесок на машини для Збройних сил України!

Полтавська політехніка стала унікальним майданчиком для виступу колективу «Без обмежень»! Ми вільні люди, разом до Перемоги!

Слава Україні!», прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Радник ректора університету з молодіжної політики Іван Ксенжук представляючи гурт, відзначив, що головна сцена Полтавської політехніки залишається потужним майданчиком для проведення масштабних соціальних, молодіжних, культурно-мистецьких івентів, а безпосереднє спілкування з мистецтвом, навіть у непрості часи повномасштабного вторгнення, необхідне, щоб знайти в собі сили розвиватися, рухатися вперед та після Перемоги активно розбудовувати нашу незалежну європейську державу.

«Хочеться подякувати нашим добрим друзям за можливість доторкнутися до їхньої творчості, відпустити моральну напругу, розслабитися та насолодитися рідним, україномовним. Ваша музика несе глибокі сенси, глибокий культурний бекграунд, адже, живучи в непрості часи, маємо впевнено тримати власний інформаційно-культурний фронт та чинити активний опір ворожій культурі.

Передаю особисті вітання від ректора нашого університету Володимира Олександровича Онищенка, який, перебуваючи у відрядженні, подумки долучається до нашого мистецького вечора та вірить, що невдовзі рок-гурт «Без обмежень» виконає свої мегавідомі композиції на головній сцені країни, вітаючи нашу спільну Перемогу. Від імені усіх присутніх висловлюю щиру вдячність Збройним Силам України за те, що ми можемо зібратися, послухати гарну музику, поспілкуватися, надихнутися на ще одну героїчну весну. Ми вистоїмо, нас не здолати! Слава Україні!», – зазначив Іван Ксенжук.

Вихід гурту на сцену глядачі зустріли вибухом оплесків, випромінюючи готовність розділити цей вечір з улюбленими артистами. Фронтмен Сергій Танчинець розповів про великий тур українськими містами, у якому наразі перебувають музиканти гурту та глибокі філософські сенси, закладені у їхній творчості.

«Назва «Без обмежень» виправдовує сама себе – гурт активно їздить рідною країною, світом, щоб зустрічатися з людьми, дарувати позитивний настрій, віру в те, що все неодмінно буде добре. Радіємо, що просто гарно роблячи улюблену справу, можемо долучитися до збору коштів на підтримку наших Збройних Сил. Всі наші концерти благодійні. Ми відкриті до співпраці, і коли у рамках туру у нас з’явилася можливість завітати до вашого університету, ми охоче скористалися наданим шансом, щоб побачити ваші сяючі, радісні, розумні очі. Переконаний – попереду у нас ще чимало подібних зустрічей», – прокоментував лідер гурту. – «Круто, коли університет і ваш ректор проводить такі зустрічі не тільки з гуртом «Без обмежень», а й з іншими популярними, українськими за сенсом, за духом і за змістом творчості артистами. Дякуємо, що нас запросили, робіть це кожного семестру. Якщо наша культура продовжуватиме динамічно розвиватися, не гублячи надбане попередниками, то за долю нашої країни зможемо бути спокійні. Був радий сьогодні бути у Полтавській політехніці. Дякую, що ви є, зараз тут, поруч з нами, ви – неймовірні!».

На згадку про зустріч Сергій Танчинець залишив автограф з відгуком у Книзі почесних гостей.

Концерт почався з пісні «Вільні люди» – однієї з «візитівок» гурту. За словами лідера гурту, ця пісня про всіх, хто працює, воює і допомагає воювати і звісно про нас усіх, українців, які живуть в цій країні, сприймають цю реальність, чинять спротив агресору, який загрожує нашій нації.

Публіка дарувала бурхливі оплески виконавцям, чия творчість просякнута любов’ю до українського. Найактивніші глядачі підспівували і танцювали у світлі яскравих софітів.

Під час благодійного концерту прозвучали хіти, які зібрали мільйони прослуховувань: «Без неї ніяк», «Листопад», «Зорі запалали», «Хто я», «Не мовчи», «Моя країна», «Тону», «Буду з тобою» та інші, а глядачі флешмобили з ліхтариками і старались зберегти в гаджетах яскраві спогади – стрімили, записували сторіз і фотографували.

У репертуарі музикантів є цілий розділ присвят мужнім і незламним захисникам, важливим подіям за історію незалежності України. Під час благодійного концерту гурт подарував прем’єру пісні «Повертайся живим». Державний синьо-жовтий стяг на сцені і в руках шанувальників підсилював символічне виконання цих пісень.

«Нам здається, що конче потрібні емоційні гойдалки, тому що ми як мінімум рік живемо в стані надзвичайно сильного стресу. І нам хочеться, щоб ми виривалися з цих емоцій, виконуючи контрастові пісні. Хочеться, щоб ми пам’ятали і цінували емоцію любові і завжди тримали місце в серцях для неї. Я абсолютно переконаний, що саме почуття любові, закоханості й робить нас власне людьми, мало того воно рухає нас вперед, реалізовуючи наші мрії.

Пісня «Героям» написана ще в 2014 році, зараз сміливо можемо присвятити цю пісню величезній кількості людей – військовослужбовцям Збройних Сил України, Національної гвардії, співробітникам ДСНС, енергетикам, військовим і цивільним лікарям, а також вчителям і викладачам, які продовжують, незважаючи на обставини, вчити дітей. А діти, студенти – це майбутнє цієї країни. Тому нам дуже хочеться подякувати вчителям і викладачам – це дійсно герої сучасної української держави», – наголосив Сергій Танчинець.

Шанувальники відзначали неймовірно глибоку енергетику, позитивну зарядженість та особисту харизматичність виконавців, а фронтмен Сергій Танчинець тішив маленьких шанувальниць селфі. На біс «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» подарували ще кілька хітів, під які вся зала розчинилась в емоційному вирі.

Нагадаємо, ProBASS & Hardi зіграли на студентській благодійній вечірці, волонтери політехніки влаштували благодійний концерт на підтримку ЗСУ, благодійний мистецький захід для науково-педагогічних працівників, у політехніці відбувся благодійний концерт артистів Полтавської обласної філармонії «Доброго дня, ми з України», а засновники громадської організації «ВПО України», народні депутати України зустрілися зі студентами-переселенцями, які навчаються у Полтавській політехніці.

Раніше у Полтавській політехніці відкрито зразковий Пункт Незламності і студентський хаб, начальник Полтавської ОВА зустрівся зі студентами політехніки і обговорив Рік Незламності, політехніка вдруге відзначила День єднання патріотичним флешмобом, розгорнувши МегаПрапор у живому ланцюзі, університет отримав відзнаку Національного банку за активну участь у всеукраїнській ініціативі «Марафон добрих справ».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»