2023-02-25

У Полтавській політехніці відкрито зразковий Пункт Незламності і студентський хаб

24 лютого, у день трагічних роковин повномасштабного вторгнення країни-агресора в Україну, начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін і ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко офіційно відкрили найпотужніший у Полтаві освітянський Пункт Незламності та найсучасніший студентський хаб Полтави.

У Полтавській політехніці відкрито зразковий Пункт Незламності і студентський хаб

Активна студентська молодь Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з перших днів війни створила Волонтерський штаб. Адміністрація університету на чолі з ректором, професором Володимиром Онищенком всебічно підтримувала гуманітарні, соціальні молодіжні  ініціативи, а нині у співпраці з органами місцевого самоврядування Полтавської територіальної громади залучила ресурси на базі Волонтерського штабу відремонтувала дві локації – Пункт Незламності і найсучасніший студентський хаб Полтави.

 

Потужності локації дають можливість приймати 500 осіб протягом дня.

У разі відключення світла полтавці можуть зігрітися, випити гарячого чаю або кави від волонтерів – студентів політехніки, відпочити, підзарядити гаджети, отримати доступ до Інтернету та перечекати повітряну тривогу. У достатній кількості є столи, стільці, аптечки, одноразовий посуд, мікрохвильові печі, електрочайники, мережеві подовжувачі, запаси води і їжі.

Окремо подбали про родини з малими дітьми і немовлятами – облаштована кімната матері і дитини, де є можливість переодягти чи погодувати малюка, підготовлені  запаси засобів гігієни. Зручності адаптовані для маломобільних груп населення і є механічний підіймач.

Пункт має можливість повністю автономно функціонувати – він оснащений генератором та безперебійним інтернет-зв’язком через термінал Starlink, а також резервною автономною системою обігріву.

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін оглянув, як облаштований пункт.

«У час, коли наша країна бореться за своє існування, відстоюючи незалежність та територіальну цілісність, суперник вперто б’є по об’єктах енергетичної інфраструктури, роль Пунктів Незламності зростає. Без перебільшення хочу відзначити, що це найкращий пункт з побачених мною досі, він став 461 з 476 запланованих на території Полтавської області. Їхня місія – забезпечувати мешканців області усім необхідним – теплом, швидкісним інтернетом, щоб усі бажаючі могли прийти, поспілкуватися, змістовно провести час.

Заклади освіти області під час війни стають хабами допомоги і підтримки. У пункті незламності, що працює в цьому виші, можуть перебувати 500 людей. Є генератор, Starlink, пандус, три вбиральні, зокрема й для людей з інвалідністю, обладнаний куточок матері й дитини. Є засоби гігієни, пожежогасіння, панелі опалення, запаси їжі та води. Все це – задля комфортного перебування людей у разі потреби. Щиро вдячні команді університету на чолі з ректором Володимиром Онищенком», – відзначив начальник Полтавської обласної військової адміністрації  Дмитро Лунін.

Простір задуманий для легкої трансформації у студентський науково-освітній хаб, коворкінгову зону, простір для молодіжних івентів.

«Дата відкриття найсучаснішої молодіжної та студентської локації міста Полтави, хоч і болісна, але і символічна – це наш символ незламності, адже війна з російським агресором триває, а український  народ, мужній, нескорений та незламний, продовжує власну боротьбу на всіх фронтах. Головним завданням у цій шаленій гонитві за власну незалежність, боротьбі за власне майбутнє та майбутнє своїх дітей було морально не зламатися, робити щось, що наближало б спільну Перемогу. Запорукою успішного запеклого опору жорстокому супернику, навіть у часи постійних повітряних тривог, ракетних загроз та блекауту, стали такі потужні  осередки, де можна зігрітися людським теплом, знайти нових друзів та поспілкуватися в легкій, невимушеній атмосфері.

І найцікавіше, що наш Пункт Незламності може легко виконувати подвійну функцію – трансформуючись у студентський хаб, збирати для відкритого конструктивного діалогу  молодь з різних куточків нашої затишної Полтави, яка генеруватиме нові ідеї, спрямовані для підвищення рівня вищої освіти та науки Полтавщини.

Дякую усім незламним колегам і студентам!

Слава Україні! Разом до перемоги!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Команда Полтавської політехніки  впевнена, що університетський Пункт Незламності стане для всіх містян надійною опорою, зоною комфорту, зв’язку та підтримки, адже як говорить гасло Полтавської політехніки: «Де єдність, там і Перемога!»

 

Пункт Незламності розташований за адресою: місто Полтава, проспект Першотравневий, 21.

Після відкриття локації начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зустрівся зі студентами політехніки і поспілкувався про те, як область прожила рік із початку російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, нещодавно Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав політехніку з робочим візитом і став першим відвідувачем студентського хабу до офіційного відкриття.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»