2022-12-15

Волонтери влаштували благодійний концерт для науково-педагогічних працівників

Волонтери політехніки з нагоди Дня університету провели благодійний концерт, щоб підтримати науково-педагогічних працівників політехніки, які попри війну залишилися в Україні.

Волонтери влаштували благодійний концерт для науково-педагогічних працівників

Після закриття урочистого засідання Вченої ради з нагоди Дня університету відбувся благодійний концерт для колективу.

Засновник Волонтерського штабу університету, радник ректора з молодіжної політики, випускник політехніки Артем Лоік розповів про перші кроки Волонтерського штабу Полтавської політехніки.

«Перед тим як звітуватися я хотів би сказати, що нічого б у нас не вийшло, якби нас не підтримали студенти, викладачі, проректори й ректор Полтавської політехніки – Володимир Онищенко. У перші дні ми зі Студентським самоврядуванням виступили з ініціативою створення штабу, яку підтримав Володимир Олександрович. Було дуже багато пропозицій, і всі вони були підтримані університетом. Я щиро вдячний вам за це!», – подякував університету за надані можливості для реалізації своїх задумів Артем Лоік.

Починаючи з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України Волонтерський штаб політехніки надає допомогу вимушеним переселенцям, що проживають в гуртожитках університету, та робить все можливе для того, щоб забезпечити Збройні сили України всім необхідним. Ще на початку війни Полтавська політехніка спільно з Полтавською ОВА організувала збір і доставку гуманітарної допомоги для Національного університету «Чернігівська політехніка», який постраждав внаслідок російської агресії. Нещодавно до Полтавської політехніки завітало студентство Чернігівської політехніки, яке долучилося до роботи круглого столу «Студентська молодь – рушійна сила нашої держави», що відбувся у форматі щирої розмови у колі друзів.

Волонтерський штаб університету зробив великий внесок на культурному фронті: за ініціативи волонтерів університету пройшов благодійний концерт, під час якого вдалося зібрати 101 тисячу гривень – найбільшу суму з благодійних заходів у Полтаві; вперше у Полтаві на базі університету виступив гурт ProBASS & Hardi, який зібрав для Волонтерського штабу політехніки майже 50 000 тисяч гривень.

Чудова благодійна акція пройшла і на базі фахового коледжу нафти та газу Полтавської політехніки.

До волонтерських ініціатив активно долучаються студенти та викладачі університету. Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки ініціювала акцію «Окопна свічка – частинка світла й тепла наших сердець для захисників України». Партія, яку передали Волонтерському штабу – це 600 годин тепла для Збройних сил України.

Засновник Волонтерського штабу політехніки Артем Лоік розкачав залу піснею «UA», а учасниця шоу «X-фактор» та «Голос країни» Абіє подарувала композицію «Україні».

До привітань науково-педагогічного колективу долучилися Анастасія Онищенко, Софія Онищенко й колектив «Акцент», які виконали для глядачів хореографічну композицію «Українська лють».

Також на головній сцені Полтавської політехніки виступили давні друзі університету – полтавський гурт «Краяни» (заслужений артист України Сергій Старченко, Анатолій Пиляй, Аліна Філіпюк, Віталій Підопригора).

«День Університету в умовах війни – це час відповідей на питання, що ми встигли зробити для того, щоб підтримати військо, людей, у яких війна забрала дім, і наблизити Перемогу.

Засновник Волонтерського штабу політехніки Артем Лоік розповів про перші кроки Волонтерського штабу Полтавської політехніки – від ініціативи разом зі Студентським самоврядуванням, яку я підтримав, і про інші ініціативи, які теж знайшли повну підтримку в університеті.

Волонтерський штаб Полтавської політехніки робить багато для підтримки захисників, але на День університету активісти волонтерського штабу влаштували благодійний захід з метою підтримки науково-педагогічних працівників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», щоб у наших колег не згасав запал і можливості донатити на ЗСУ, збирати благодійну допомогу, плести сітки, виготовляти окопні свічки, тобто робити все важливе для перемоги.

Дуже багато добрих справ зроблено, робиться та ще буде зроблено волонтерським штабом Полтавської політехніки разом із адміністрацією університету!

Дякую активістам-волонтерам Полтавської політехніки за високий патріотизм та велику роботу, яка наближає Велику Перемогу України!

Зараз ми пишемо історію і колись наші нащадки будуть пишатися тим, що ми робили сьогодні. Подарунок друзів-артистів і виступ шалено талановитої молоді надихнув робити ще більше для Перемоги!

Разом до Перемоги!

Слава Україні!», – зазначив ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Нещодавно волонтери Полтавської політехніки представили свій досвід на форумі «Перемагаємо разом», а ректор університету нагородив волонтерів Полтавської політехніки Почесними грамотами.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»