2022-11-25

До Полтавської політехніки завітало студентство Чернігівської політехніки

22 листопада до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завітала делегація представників студентського самоврядування Національного університету «Чернігівська політехніка». Чернігівчани взяли участь у засіданні круглого столу «Студентська молодь – рушійна сила нашої держави», а студенти Полтавської політехніки провели для друзів екскурсію університетом та Полтавою.

До Полтавської політехніки завітало студентство Чернігівської політехніки

У рамках договору про співробітництво в освітній та науковій сферах між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Національним університетом «Чернігівська політехніка» до Полтавської політехніки з робочим візитом завітала делегація представників студентського самоврядування Чернігівської політехніки.

«Попри війну, ми продовжуємо реалізовувати наші плани й наповнювати нашу угоду про співробітництво конкретними справами, і мій шановний колега і друг – ректор Чернігівської політехніки Олег Новомлинець цілковито підтримує ці ініціативи.

Круглий стіл «Студентська молодь – рушійна сила нашої держави» відбувся у форматі щирої розмови у колі друзів – чернігівчани розповіли, яким для них був початок повномасштабної війни, як вдалося вижити під обстрілами, а дехто зі студентів пережив окупацію. Ми згадували як передавали їм гуманітарну допомогу навесні і радіємо як зараз університет оговтується від пошкоджень, обговорили специфіку життя та навчання в умовах сьогодення. Студенти обмінювалися подарунками, які залишаться як згадка про цей особливий момент у нашому житті і щастя живого спілкування.

Я дуже радий знайомству з такою чудовою студентською молоддю! Наше студентське самоврядування ініціювало відзнаки для чернігівських студентів – впевнений, що у найближчому майбутньому ми почуємо імена цих патріотичних і активних молодих людей серед видатних діячів, які займатимуться відбудовою та інноваційним розвитком повоєнної України.

Так і переможемо найтемніші часи! 

Україна - єдина країна! 

У єдності наша сила! Слава Україні!» – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Студенти Полтавської політехніки вручили чернігівським друзям іменні подяки за мужність, відвагу, високий патріотизм, активну громадянську позицію та любов до рідного краю. Відзнаки отримали:

• Ліхута Олександр – голова Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка»;

• Сорока Богдан – заступник Голови Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка»;

• Довгий Денис – член Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка»;

• Попов Антон – член Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка»;

• Коваль Ксенія – член Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка»;

• Литвиненко Софія – член Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка»;

• Сурело Анастасія – член Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка»;

• Вертебний Іван – член Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка»;

• Рощина Вікторія – член Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка»;

• Бабич Аліна – член Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка»;

• Хоменко Павел – член Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка»;

• Фурса Анастасія – член Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка»;

• Токмачев Андрій – член Студентської ради Національного університету «Чернігівська політехніка».

Також Подякою «За стійкість та мужність, відвагу, громадську активність та самовідданість, високий патріотизм та любов до рідного краю» відзначили роботу ректора Національного університету «Чернігівська політехніка», доктора технічних наук, професора, заслуженого працівника освіти України Олега Новомлинця.

Декан факультет філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева провела для гостей кампус-тур та ознайомила з соціальним проєктом «Вільний шлях до інтеграції – ліквідація мовних бар’єрів».

Студентська молодь завітала до інноваційних лабораторій, познайомилась з можливостями у гуманітарній сфері, ІТ та нафтогазовій галузі. Натомість полтавські студенти дізнались про цікаві можливості Чернігівської політехніки. Також студентство Полтавської політехніки провело для гостей екскурсію вечірньою Полтавою.

Нагадаємо, Полтавська політехніка надала гуманітарну допомогу Чернігівській політехніці, кампуси якої постраждали від обстрілів.

Раніше делегація науковців Полтавської політехніки відвідала Чернігівську політехніку, а згодом чернігівські науковці здійснили робочий візит у відповідь і взяли участь у щорічній міжнародній науковій конференції, проведеній з Національною академією наук України.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»