2021-04-27

Університет підписав договір про науково-освітню співпрацю з Чернігівською політехнікою

26 квітня між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора Володимира Онищенка та Національним університетом «Чернігівська політехніка» в особі ректора Олега Новомлинця підписано договір про співробітництво в освітній та науковій сферах. Освітяни втілюватимуть спільні проєкти академічної мобільності студентів і викладачів.

Університет підписав договір про науково-освітню співпрацю з Чернігівською політехнікою

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Національний університет «Чернігівська політехніка» підписали договір про співробітництво у освітній та науковій сферах. Підписання історично значущого документу для обох провідних українських університетів засвідчує факт продовження тривалої плідної науково-освітньої співпраці, взаємну зацікавленість у спільному розвитку освітнього, наукового й інноваційного потенціалу студентської молоді та представників наукової спільноти, проведенні спільних наукових досліджень.

Полтавська політехніка вже уклала ряд договорів про науково-освітнє партнерство та співпрацю, проведення з науковцями провідних українських та європейських університетів спільних комплексних досліджень, широкі можливості навчання за програмами «подвійних дипломів», підвищення кваліфікації та стажування у кращих наукових центрах для студентів і викладачів університету. Нещодавно Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Черкаський державний технологічний університет підписали договір про співробітництво в освітній та науковій сферах та організацію програми мобільності здобувачів вищої освіти.

«Наша багаторічна співпраця з ще одним провідним українським закладом вищої освіти – Національним університетом «Чернігівська політехніка» увіковічнюється ключовою історичною подією у житті обох університетів – підписанням договору про співробітництво у освітній та науковій сферах!

Історія нашої співпраці тривала та результативна – спільні науково-практичні заходи, проведення конструктивних наукових дискусій, захисти кандидатських, докторських наукових досліджень на спеціалізованих радах університету та вручення атестатів почесних професорів шанованим науковцям.

Особисто для мене надзвичайно почесно підписати офіційну угоду між нашими закладами вищої освіти про співробітництво в освітній та науковій сферах та реалізовувати добрі наміри спільними справами, спрямованими на забезпечення якості підготовки здобувачів вищої освіти.

Для студентів, аспірантів та науково-педагогічних працівників Полтавської політехніки відкриються унікальні можливості академічної мобільності, підвищення кваліфікації, стажування та підготовки наукових кадрів та відвідування стародавнього і мальовничого міста як Чернігів. Наша місія – у тому числі створити сприятливі умови для знайомства з красивими куточками нашої держави, духовного збагачення наших студентів та викладачів, адже ми відкриті для будь-яких наукових, освітніх та професійних ініціатив у сфері підготовки висококваліфікованих фахівців!

Щиро дякую ректору Національного університету «Чернігівська політехніка», професору Олегу Новомлинцю, проректору з науково-педагогічної роботи Володимиру Кальченку та проректору з наукової Вікторії Маргасовій, яка нещодавно з робочим візитом відвідувала наш університет для участі у засіданні спецради як офіційного опонента, під час якої відбувся захист дисертації за спеціальністю «Економіка та управління національним господарством» на здобуття наукового ступеня доктора філософії випускником Лондонського міського коледжу та Лондонського міжнародного університету!» – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

У церемонії підписання історичного документа взяли участь ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко, проректорка з наукової та міжнародної роботи Полтавської політехніки Світлана Сівіцька, Заслужений працівник освіти України, ректор Національного університету «Чернігівська політехніка», професор Олег Новомлинець, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Чернігівська політехніка» Володимир Кальченко та проректорка з наукової роботи Чернігівської політехніки Вікторія Маргасова.

«Підписання угоди про співробітництво з Полтавською політехнікою значною мірою розширить наші можливості у науковій та освітній сферах, залученні ваших фахівців до підготовки студентів у стінах нашого університету. Сподіваємося – з переходом освітнього процесу в офлайн-режим знайдемо ресурси для повноцінної реалізації існуючих програм академічної мобільності для здобувачів вищої освіти. Навчання упродовж одного семестру в університеті-партнері стане для наших студентів часом набуття додаткових навичок, накопичення корисних знань та знайомства з мальовничими куточками Полтавського регіону. Хотілося б наживо познайомитися з найінноваційнішими локаціями, прогулятися затишними міськими вуличками, парками, скверами. Нам є чому повчитися у наших друзів та освітніх партнерів!» – підкреслив ректор Національного університету «Чернігівська політехніка», професор Олег Новомлинець.

За словами Світлани Сівіцької, проректорки з наукової та міжнародної роботи Полтавської політехніки, у результаті підписаного договору про науково-освітню співпрацю реалізовуватимуться програми академічної мобільності здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників, найрізноманітніші форми підвищення кваліфікації, стажування та підготовки наукових кадрів, проводитимуться спільні наукові та освітні заходи, зокрема форуми, конференції, семінари, літні школи тощо. Науковці обох університетів матимуть можливість оприлюднювати результати спільних наукових досліджень у високо цитованих фахових виданнях, що індексуються міжнародними базами даних Scopus та Web of Science.

Підписана угода також передбачає залучення науковців університетів-партнерів в якості стейкхолдерів до роботи над удосконаленням освітньо-наукових програм підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії.

У квітні Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підписав договір про співпрацю з Державною аудиторською службою України, яка залучила науковців Полтавської політехніки до обговорення фінансового контролю у сфері будівництва.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»