2021-04-15

Політехніка підписала договір про співпрацю з Черкаським державним технологічним університетом

15 квітня між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора Володимира Онищенка та Черкаським державним технологічним університетом в особі ректора Олега Григора підписано договір про співробітництво в освітній та науковій сферах та організацію програми мобільності здобувачів вищої освіти.

Політехніка підписала договір про співпрацю з Черкаським державним технологічним університетом

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Черкаський державний технологічний університет підписали Меморандум про співробітництво в освітній та науковій сферах та договір про організацію програми мобільності здобувачів вищої освіти в обох провідних українських університетах. Підписані документи продовжують плідну співпрацю закладів вищої освіти у освітньо-науковій сфері, взаємну зацікавленість у спільному розвитку освітнього, наукового та інноваційного потенціалу студентської молоді.

 

Полтавська політехніка має угоди про партнерство та співпрацю в освітній, науковій сферах, залучення провідних науковців країни до комплексних досліджень та підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників з провідними українськими та європейськими університетами. Студенти мають можливість реалізовувати програму «подвійних дипломів», а викладачі – стажуватися в кращих наукових центрах країни.

«Провідні заклади вищої освіти України об'єднують зусилля! Окрім забезпечення надання якісних освітніх послуг і ефективної наукової діяльності, розвиваємо освітній тренд – внутрішня академічна мобільність!

Для студентів (бакалаврів, магістрів і здобувачів PhD) буде можливість повчитися місяць чи семестр у різних вишах. Поїхати, порівняти, повчитися у інших викладачів, відчути атмосферу в різних українських університетах – це унікально і прогресивно. Це і є суть університетської свободи!

Вперше в історії нашого університету документальне оформлення наших планів про співпрацю відбулося в онлайн-форматі.

Ми маємо взаємну зацікавленість у спільному розвитку освітнього, наукового й інноваційного потенціалу, у тому числі проведенні спільних наукових досліджень. Закордонні партнери – це добре, але ж цінуємо своїх, українських колег і це велике задоволення обмінюватися ідеями, досвідом, впроваджувати кращі практики.

Плануємо організувати спільні освітні і наукові заходи, форуми, конференції, конкурси, семінари, літні школи тощо.

У сфері наукової діяльності будемо займатись розвитком подальших наукових досліджень у межах України, підвищувати рівень теоретичної та практичної підготовки здобувачів вищої освіти, розширювати можливості здобувачів вищої освіти у набутті досвіду проведення науково-дослідної роботи та впровадження її результатів. Результати спільних наукових досліджень будуть оприлюднені у високоцитованих виданнях, які індексуються міжнародними базами даних Scopus та Web of Science.

Для студентів, аспірантів та науково-педагогічних працівників відкриються можливості не лише академічної мобільності, а й підвищення кваліфікації, стажування та підготовки наукових кадрів.

Тим паче ми маємо чудовий досвід – був такий час, що аспіранти ЧДТУ майже щомісяця захищались на наших спеціалізованих радах економічних і будівельних наукових спеціальностей. Ми готові і надалі продовжувати добру традицію підготовки наукових кадрів.

Сподіваюсь, що дуже скоро матимемо нагоду потиснути руки наживо і з дружніми візитами відвідати колег!», – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

У церемонії підписанні взяли участь ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко, проректорка з наукової та міжнародної роботи Полтавської політехніки Світлана Сівіцька, ректор Черкаського державного технологічного університету, професор Олег Григор, перший проректор Артем Гончаров та проректор з гуманітарно-виховних питань Черкаського державного технологічного університету Валентин Лазуренко.

«Підписання двох важливих документів передбачає взаємообмін аспірантами та можливість отримати знання європейського рівня, поспілкуватися з провідними науковцями двох, без сумніву кращих університетів країни, запозичити кращий досвід та стимулювати інтерес студентської молоді до заняття науковою діяльністю», – підкреслив ректор Черкаського державного технологічного університету, професор Олег Григор.

За словами Світлани Сівіцької, проректорки з наукової та міжнародної роботи Полтавської політехніки, обмін досвідом у сфері навчально-педагогічної роботи між закладами вищої освіти України, посилення інтеграції освіти і науки, розвитку подальших наукових досліджень у межах країни, спільні заходи з підвищення кваліфікації, стажування викладачів дадуть можливість університетам-партнерам займати лідерські позиції серед українських закладів вищої освіти.

Угода про організацію програми мобільності здобувачів вищої освіти між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Черкаським державним технологічним університетом започатковує новий етап в історії співпраці у підвищенні рівня теоретичної та практичної підготовки здобувачів вищої освіти університетів-партнерів, розширення їхніх можливостей у набутті досвіду проведення, впровадження результатів науково-дослідної роботи та обмін досвідом у сфері навчально-педагогічної роботи.

У березні Полтавська політехніка підписала договори про співробітництво у сфері освіти та науки з Полтавською міською радою та угоду про створення в Полтаві інноваційного кластеру спільно з холдингом «SIKIRSKY CHALLENGE», а згодом в університеті відкрили перший на Полтавщині Центр підтримки технологій та інновацій.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»