2023-02-17

Політехніка вдруге відзначила День єднання патріотичним флешмобом, розгорнувши МегаПрапор у живому ланцюзі

У День єднання студенти і викладачі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучилися до відзначення загальнодержавного свята, започаткованого Президентом України Володимиром Зеленським, і влаштували патріотичний флешмоб – утворили символічний ланцюг єднання і розгорнули велетенський синьо-жовтий стяг.

Політехніка вдруге відзначила День єднання патріотичним флешмобом, розгорнувши МегаПрапор у живому ланцюзі

16 лютого вже вдруге науково-педагогічні працівники, співробітники, студенти  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і курсанти кафедри військової підготовки зібралися, щоб відзначити загальнодержавне свято – День єднання, започатковане  Указом Президента України Володимира Зеленського  «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» від 14 лютого 2022 року № 53/2022.

 

Святкове дійство розпочалося патріотичним флешмобом – перед центральним корпусом утворився живий ланцюг і учасники флешмобу розгорнули 150-метровий Державний Прапор як символ безмежної любові до рідної землі, як уособлення того, що за цей непростий рік ми змінилися, виросли духовно у спільному прагненні об’єднатися та дати гідну відсіч російському агресору.

«Шановні колеги, науковці, студенти! Дорогі українці! Вже сьогодні  кожен з нас пише нову сторінку в історії нашої мужньої та незалежної, миролюбної та відкритої європейському світу країни. Саме зараз, в епоху активних інформаційних воєн, ворожих маніпуляцій та фейків, коли  немиролюбний сусід безжально намагається знищити нашу національну  ідентичність, руйнуючи наші міста та села, вбиваючи маленьких дітей, жінок та людей похилого віку, українське суспільство стає набагато сильнішим.

Символічне значення даного свята зростає – навіть в умовах запровадження воєнного стану, постійних повітряних тривог, блекаутів та ракетних загроз сотні поглядів з щемом у серці дивляться на державний синьо-жовтий  стяг, що гордо майоріє у лютневому небі, ставши своєрідним оберегом нашої незламності, мужності та сили духу.

Наші славетні попередники передали нам у спадок неповторну культуру, вільнолюбиву та добру вдачу, готовність єднатися за будь-яких обставин. Ми не зрадимо їхньої довіри та не відступимо ні на крок!

Полтавська політехніка продовжує впевнено тримати науково-освітній, волонтерський та гуманітарний фронт, а студентська молодь, випускники  університету   чітко розуміють  покладену на  них  історичну місію –  сумлінно працювати задля відновлення та повоєнної відбудови нашої країни. Ми єдині в спільному прагненні здолати ворога та зробити Україну вільною і процвітаючою!

Україна – єдина! Слава Україні!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор, підполковник запасу  Володимир Онищенко.

На найпатріотичнішій університетській локації відбулось завершальне урочисте дійство. Почесну місію підняття Державного Прапора на території університету виконав захисник – учасник бойових дій, випускник Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою 2015 року, випускник кафедри військової підготовки 2014 року, капітан Артем Дерев’янко.

«Дякуємо  нашим Збройним Силам за надану можливість й надалі  відмінно виконувати власну роботу, забезпечуючи надання молоді якісних освітніх послуг. Слава тим, хто ціною власного життя боронить нашу територіальну цілісність, прагнучи повернути довгоочікуваний мир на нашу землю! Слава Україні!», – подякував ректор.

Нагадаємо, минулого року політехніка відзначила День єднання урочистим мітингом і патріотичним флешмобом.

Нещодавно до річниці загибелі Дмитра Коряка у політехніці вшанували пам’ять полеглого випускника, а студенти університету дізнались про історичні витоки української соборності і зустрілись з учасником бойових дій.

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія  Кондратюка»