2022-02-16

Політехніка відзначила День єднання урочистим мітингом і патріотичним флешмобом

16 лютого студенти та викладачі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучилися до всеукраїнського відзначення Дня єднання, започаткованого Президентом України Володимиром Зеленським. Студенти і науковці підняли Державний Прапор і випустили повітряні кульки.

Політехніка відзначила День єднання урочистим мітингом і патріотичним флешмобом

Колектив співробітників, науковців, студентів і курсантів кафедри військової підготовки Полтавської політехніки згуртувався на найпатріотичнішій локації університету – майданчику з флагштоком на Алеї ДТЕК, щоб відзначити загальнодержавне свято – День єднання, започатковане Указом Президента України Володимира Зеленського  «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» від 14 лютого 2022 року № 53/2022.

«Науково-педагогічні працівники  та  студенти  університету — це великий і по-справжньому єдиний колектив. В умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість, усі свідомі громадяни єднаються, щоб показати свою відповідальність, впевненість, згуртованість і волю до перемоги. Вся історія України довела, що ми – миролюбна країна, яка тільки розквітає, коли живе в мирі з сусідами. Сьогоднішнє нове державне свято – нагода надихнутись загальним піднесенням під найдорожчими серцю кожного українця кольорами.

Наша академічна спільнота вкотре наголошує на важливості якісної освіти для виховання патріотичних українських професіоналів! Науковців і викладачів підтримує студентство — і ми дійсно єдині в своїх поглядах. Майбутнє за освітою і освіченою молоддю!

Гідно виконуймо свою роботу і вірмо в нашу армію!  Слава Україні!» – звернувся до присутніх ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор, підполковник запасу Володимир Онищенко. Очільник Полтавської політехніки закликав також  консолідувати спільні зусилля навколо розвитку вищої освіти, університету, можливостей для молоді та спільних прагнень до незалежності молодої європейської країни.

Почесну місію підняття Державного Прапора на території університету виконав учасник бойових дій, підполковник, начальник відділу організації охорони патрульно-постової служби та розшуку військової служби правопорядку Віктор Новіцький, який  подякував студентській та академічній спільноті за довіру до органів територіальної оборони та військових Збройних Сил України.

Святкове дійство завершилось патріотичним флешмобом – під запальний виступ студентки четвертого курсу Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Ярослави Писанки у небо здійнялися кілька десятків жовто-блакитних повітряних кульок.  

Після урочистостей з нагоди Дня єдності відбулось урочисте засідання Вченої ради Полтавської політехніки.

Ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко  також взяв участь у загальноміських урочистостях та церемонії підняття Державного Прапора у Сквері пам’яті Героїв України.

Раніше студенти політехніки вшанували пам’ять учасників бойових дій на території інших держав, в університеті вшанували пам’ять загиблого випускника Дмитра Коряка,  а представники студентського самоврядування взяли участь в урочистостях до Дня Соборності України.