2022-01-21

Студенти політехніки взяли участь в урочистостях до Дня Соборності України

21 січня студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь в урочистостях до Дня Соборності України. Громадськість вшанувала хвилиною мовчання полеглих за незалежність і суверенність України, відзначила внесок полтавців у дослідження маловідомих сторінок історії краю та привітала лауреатів Премії Полтавської обласної ради імені Петра Ротача.

Студенти політехніки взяли участь в урочистостях до Дня Соборності України

21 січня, напередодні Дня соборності України, студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», представники органів студентського самоврядування на чолі з президентом Студентського парламенту Людмилою Билим взяли участь в урочистостях, які відбулись у Полтавській обласній філармонії.

Зі знаменною датою у житті кожного українця привітали заступниця голови Полтавської обласної державної адміністрації Катерина Рижеченко та заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко.

«Для кожного з нас  22 січня – особливе свято,  одна з  найголовніших подій у становленні української державності – об’єднання Західноукраїнської народної республіки та Української Народної Республіки. Як свідчить історія, на жаль попри всі прогнози та перспективи відродження української державності, у далекому 1919 році саме амбіції деяких політиків завадили  відновити історичну справедливість.  На долю української  держави за всю багатолітню  історію випало багато випробувань, але ми усвідомили найголовніше – сила нації   у  нашій єдності, ми сильні,  коли єдині», – зазначила у своєму виступі заступниця голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

За словами заступника  голови Полтавської обласної ради Олексія  Чепурка,  День Соборності України належить до тих незмінних речей, які сміливо можна вважати концептуальними: «Кожен політик, кожен  громадянин нашої держави повинні думати про єдність, злагоду, відстоювання державних  інтересів, недоторканність кордонів. Тому слова щирої вдячності адресую усім   полтавцям за той величезний особистий внесок, який робите у розвиток нашого міста, нашої держави, гаряче підтримую мужніх доньок і синів України, які сьогодні боронять її  кордони  та  примножують віру на побудову кращого майбутнього. Зичу злагоди, добробуту і достатку!».

Під час урочистостей плеяді науковців, громадських та культурних діячів вручили державні нагороди і почесні відзнаки Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавської обласної ради.

Також нагородили цьогорічних лауреатів Премії Полтавської обласної ради імені Петра Ротача 2021 року, заснованої з метою сприяння розвитку національного краєзнавчого руху, вивчення минулого і сьогодення Полтавщини, дослідницько-краєзнавчої діяльності в галузях історії та літератури, відзначення краєзнавців за вагомі творчі здобутки. Премія присуджується краєзнавцям за кращі документально-публіцистичні і науково-популярні твори з історії рідного краю та літератури.

Хореографічні та вокальні композиції дарували Заслужена  артистка України Тетяна Садохіна, тріо «Вишиванка», народні зразкові колективи міста, вихованці вокальних ансамблів «Сюрприз» та «Веселі нотки», учасники  зразкового хореографічного колективу «Юнона» Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко». Показові   прийоми техніки рукопашного бою продемонстрували учасники Полтавського обласного військово-спортивного центру «Воїн».

Нагадаємо, студент Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ігор Гавришко названий кращим студентом-спортсменом Полтавщини 2020/2022, а до 3 лютого триває відбір на обласний конкурс наукових та інноваційних проєктів.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»