2023-02-25

Начальник Полтавської ОВА зустрівся зі студентами політехніки і обговорив Рік Незламності

У символічний день – 24 лютого студентська молодь Полтавської політехніки обговорила рік боротьби України за свою територіальну цілісність та незалежність з особливим мотиваційним спікером — начальником Полтавської ОВА Дмитром Луніним. Зустріч відбулась у новому студентському хабі «Політехніка», на базі якого функціонує Волонтерський штаб і зразковий Пункт Незламності. Студенти дізнались, як область жила протягом року і отримали запрошення на стажування.

Начальник Полтавської ОВА зустрівся зі студентами політехніки і обговорив Рік Незламності

За традицією, студенти політехніки відвідують мотиваційні зустрічі з лідерами різних сфер, щоб надихатись на власні звершення і прагнути бути найкращими. 24 лютого, у день трагічних роковин повномасштабного вторгнення країни-агресора в Україну, така зустріч відбулась з начальником Полтавської обласної військової адміністрації Дмитром Луніним. Після вшанування пам’яті полеглих захисників Хвилиною мовчання, ректор Володимир Онищенко виступив модератором зустрічі.

 

Студентська молодь цікавилася якостями неформального лідера, звідки беруться внутрішні ресурси для ненормованого робочого дня, настільки складно, в умовах запровадження воєнного стану, здійснювати управлінські рішення, забезпечувати повноцінне функціонування інфраструктурних об’єктів області і найпершою справою, яку хочеться зробити після Перемоги.

Начальник ОВА пригадав свої перші відчуття, коли рік тому життя змінилось від телефонного дзвінка про обстріл Миргорода, і неймовірну мотивацію від Президента України Володимира Зеленського, який у той день багато разів виходив на зв‘язок.

 «За цей рік ми вкотре показали, що найсильніші люди на планеті — українці.

З перших днів війни Полтавщина стала гуманітарним тилом, прихистком для 240 тисяч офіційно зареєстрованих потерпілих від ворожої навали українців та впевнено продовжує власну боротьбу. Сили територіальної оборони, Збройні Сили України роблять все належне, щоб ми могли з вами повноцінно працювати, навчатися, зустрічатися у дружньому неформальному колі та ділитися планами після Перемоги. Відоме «Гадяцьке сафарі» стало символом нашої незламності, кардинально змінивши ворожі плани на захоплення нашої області у перші дні повномасштабного вторгнення. Не здолавши опір місцевих, ворог продовжував наносити ракетні удари, найтрагічнішою сторінкою стало влучання у торгівельний центр «Амстор» у Кременчуці, де близько ста осіб дістали травми, 21 людина загинула, а ще одна вважається зниклою безвісті», – нагадав Дмитро Лунін.

Серед якостей ефективного лідера найголовнішою вважає готовність брати на себе відповідальність, не відступати перед змінами, чути думку кожного та приймати чіткі управлінські рішення.

Найголовніше бажання після Перемоги — побачитися з усіма рідними, близькими і друзями, яких війна розкидала по різних країнах.

Помічник ректора з молодіжної політики, керівник Волонтерського штабу, випускник університету Іван Ксенжуком поділився спогадами про діяльність університету у перші дні війни, коли ідеї блискавично генерувалися, знаходили всебічну підтримку, втілювалися, а динамізм прийнятих рішень – зашкалював.

«Напевне кожен з нас, прокинувшись рівно рік тому, запитав сам себе, а що робити далі? Особисто від себе можу сказати, що мільйони українців зробили правильний вибір, залишившись в рідній країні задля боротьби з ворогом, боронити рідних та близьких. За рік ми разюче змінилися, навчилися цінувати те, що маємо, перестали боятися й почали діяти. Завдяки тим воїнам, хто зараз там, на передовій, наше місто продовжує жити відносно мирним життям, молодь навчається в університетах та будує плани на майбутнє.

Вперше ідея студентського хабу виникла ще два роки тому, вже обрали приміщення, але 24 лютого 2023 року поставило наші прагнення та мрії на паузу. А тоді ще невідремонтована локація почала використовуватися як Волонтерський штаб, започаткований ще одним випускником, керівником Центру культури і студентської творчості Артемом Лоіком. Далі зміни сталися набагато швидше, у роботі штабу ми віднайшли необхідні внутрішні ресурси та реалізували мрії про інноваційний студентський простір», – розповів радник ректора Іван Ксенжук.

За словами керівника Центру культури і студентської творчості, засновника Волонтерського штабу Артема Лоіка, ідея створення потужного гуманітарного осередку була спільною, студенти працювали і допомагали деінде, а ідея об’єднатися, зібратися в перші дні війни буквально «тримала на плаву», додавала сил. Він пригадав особливі гуманітарні місії та заходи, на яких вдалося зібрати ресурси на закупівлі для захисників.

Очільники Полтавської обласної військової адміністрації та Полтавської політехніки активно обговорювали з активною, ініціативною молоддю, членами студентського самоврядування та Волонтерського штабу перспективи у розвитку краю. Начальник ОВА закликав молодь створювати перспективи на батьківщині. Для розвитку Полтавщини життєво необхідні молоді і талановиті патріоти, щоб робити наш край сучасним, цікавим, перспективним. А час навчання варто використати для здобуття професійного і життєвого досвіду. За словами Дмитра Луніна, злагоджена діяльність потужної команди Полтавської політехніки є яскравим прикладом відданого служіння спільній справі, наближенні всезагальної Перемоги над немиролюбним сусідом і подякував за всебічну підтримку спільних ініціатив, створення сприятливих умов для розвитку майбутньої інтелектуальної еліти країни.

«Наша боротьба продовжується й на освітньому фронті теж, на ваших плечах, шановні студенти, лежить почесна місія відновлення економічного благополуччя країни. Зичу міцного здоров’я, життєвої наснаги та примноження наших спільних Перемог!», – відзначив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін і запросив студентів на стажування у різні підрозділи Полтавської ОВА

Зустріч завершилась під живе виконання патріотичних хітів Артема Лоіка, написаних протягом трагічного року. Під пісню «UA» студенти влаштували міні-флешмоб з ліхтариками на мобільних телефонах. Реп-виконавець подарував очільнику Полтавської ОВА Дмитру Луніну свою поетичну збірку з промовистою назвою «Моя війна», куди увійшли вірші, написані з початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, у Полтавській політехніці відкрито зразковий Пункт Незламності і студентський хаб, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав політехніку з робочим візитом і став першим відвідувачем хабу до його відкриття, а нещодавно очільник науково-дослідного напряму Укргазвидобування Михайло Братах провів мотиваційну зустріч зі студентами політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»