2023-02-21

Очільник науково-дослідного напряму Укргазвидобування Михайло Братах провів мотиваційну зустріч зі студентами політехніки

20 лютого директор УкрНДІгаз Михайло Братах провів мотиваційну зустріч зі студентами нафтогазових спеціальностей Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Майбутні професіонали дізналися про унікальні можливості для стажування та успішного працевлаштування в одній з найбільших нафтогазовидобувних компаній країни.

Очільник науково-дослідного напряму Укргазвидобування Михайло Братах провів мотиваційну зустріч зі студентами політехніки

20 лютого у рамках Меморандуму про науково-освітню співпрацю та партнерство між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Українським науково-дослідним інститутом природних газів на базі Навчально-наукового інституту нафти  і газу  відбулася масштабна  науково-освітня подія – для студентів бакалаврату та магістратури  спеціальностей 185 «Нафтогазова інженерія та технології», 184 «Гірництво», 103 «Науки про Землю» мотиваційну зустріч провів директор філії «Український  науково-дослідний інститут природних газів» АТ «Укргазвидобування» Михайло Братах.

УкрНДІгаз є центром науково-технічної компетенції, який забезпечує науковою, проектною і нормативною документацією повний цикл виробничої діяльності АТ «Укргазвидобування»: аналіз, обґрунтування і підготовка матеріалів для отримання спеціальних дозволів на нові території; проєктування пошуково-розвідувальних робіт; проєктування буріння свердловин; проєктування розробки і облаштування родовищ; проєктування та оптимізація систем збору, підготовки та транспортування вуглеводнів; підключення видобувних об`єктів до мережі магістральних газопроводів.

За проєктами інституту розробляються всі родовища вуглеводнів компанії.

Науково-технічна продукція УкрНДІгазу забезпечує ефективну експлуатацію газових покладів, в тому числі і на пізній cтaдiї розробки, надійну i безперебійну роботу системи промислових та міжпромислових газопроводів Товариства, об`єктів підготовки та переробки сировини тощо.

Структура Інституту налічує 31 науковий відділ, 12 лабораторій з високотехнологічним обладнанням та вимірювальними приладами, проєктний підрозділ. Структурні підрозділи УкрНДІгазу зосереджені у головних газових регіонах України, зокрема у Полтаві.

Професіонал нафтогазової сфери починав свою кар’єру в галузі саме в УкрНДІгазі – інженером відділу транспортування газу, згодом в його арсеналі з’явився досвід викладача в університеті і нині він досяг позицій топ-менеджера найбільшої компанії України. Спікер поділився зі студентами власним професійним бекграундом, відзначивши величезний потенціал сучасних випускників, та розповів про унікальні можливості, які відкрила компанія.

«Після приєднання до спільноти SPE я мав доступ до найкращих знань в галузі й в міжнародній спільноті. Це не тільки суто технічні навички, а також інформація щодо проєктування та організацію. Завдяки чому я не боюся брати відповідальність за великі проєкти та впроваджувати зміни, адже наявність міжнародного досвіду дає змогу уникнути багатьох помилок та вибирати найкращі рішення, придатні саме для нас.

Після конгресу SPE ми започаткували DEEP Platform, де проходили лекції від топових українських та міжнародних професіоналів  галузі.

За 4 роки з моменту знайомства з спільнотою SPE я пройшов шлях від начальника відділу в АУ Товариства та начальника департаменту наземної інфраструктури  до директора УкрНДІгазу. І маю на меті не зупинятися, а привнести багато нового в діяльність інституту.

Адже саме це підприємство розробляє майбутні та найбільш амбітні проєкти нашої компанії, де цінність міжнародного досвіду надважлива», – розповів Михайло Братах.

Він закликав активно долучатись до SPE, користуватись DEEP Platform та запросив починати кар’єру, випробувавши себе на відборі та ставши учасником програми стажування.

«Все задумане можливо, якщо ви того самі хочете. Ми готові дати можливість реалізувати власні найамбітніші плани та професійні перспективи, утілюючи в життя програми стажування на зразок проєктів дуальної освіти, започаткованій дев’ять місяців тому. По суті ми вже давно відійшли від ідеї науково-дослідного  інституту,  являючи собою центр, що вирішує питання від геологорозвідки до наземної інфраструктури.

З переїздом головного офісу УкрНДІгазу  з  Харкова до Івано-Франківська ми відкрили кілька перспективних  напрямків – це альтернативні джерела енергії, вторинні енергетичні ресурси та енергоменеджмент. Наразі наша команда шукає фахівця  на попереднє стажування упродовж трьох місяців. У фокусі нашої уваги так звані «польові дослідження». Пропонуємо вам долучитися до конкурсу та надіслати резюме, адже ми відкриті до співпраці та апробовуємо програми стажування зі студентською молоддю задля підбору грамотного персоналу та успішного працевлаштування випускників.

Звісно, спочатку кар’єру краще розвивати в тому місті, де  ви  проживаєте чи здобули освіту. З часом будете готові змінювати міста, орієнтуючись на професійну реалізацію та здобуті навички. Наразі діяльність компанії  зосередилася на Східному регіоні», – зазначив Михайло Братах.

Учасник програми стажування отримає куратора – керівника певного відділу та офіційно встановлену заробітну плату. Спочатку її розмір буде стипендіальним, а після успішного завершення стажування та працевлаштування в компанії заробітна плата становитиме приблизно 16-20 тисяч гривень, а також потужний соцпакет. У своїй діяльності компанія дотримується гендерної рівності, враховуючи суто професійні компетенції своїх співробітників.

«Якщо хочеться випробувати отримані знання на практиці, поєднуючи навчання з стажуванням, ми чекатимемо на ваші резюме. Маємо ще одну пропозицію, яка більшою мірою, можливо, зацікавить дівчат. Для роботи в офісі беремо на стажування 9 студентів, які будуть займатися оцифруванням схем нафтогазових свердловин. Кілька разів ви побуваєте на промислах та проведете повний спектр досліджень, щоб ви мали певні уявлення чим займається компанія.

По завершенню стажування ми робимо зрізи роботи стажистів, аналізуємо  хто з них реально заслуговує на працевлаштування та введення до штату нашої компанії. Наразі з 15 студентів, які пройшли  стажування, 5  студентів  пройшли наш відбір, трьох ми ще довлаштовуємо. Тому пробуйте себе, вірте у власні сили  та вдосконалюйтеся!», – наголосив Михайло Братах.

Студентську молодь та викладачів Полтавської політехніки цікавили питання  особистісного розвитку, умов для  розвитку професійних компетенцій, здобутих на базі однієї з найбільших нафтогазових компаній.

«Такі зустрічі зі справжніми професіоналами нафтогазової сфери – це ще одна додаткова можливість для кожного студента отримати унікальний професійний досвід, започаткувавши перший стартап та пройти стажування на підприємствах нафтогазового комплексу. Не варто боятися труднощів!

У більшості випускників нашого університету відмінно виходить поєднувати навчання та заняття професійною діяльністю, а університет продовжуватиме створювати комфортні умови для успішного опанування обраного фаху.

Приємно, що роботодавці самі знаходять майбутніх працівників, звертаючись до університету як осередку  формування науково-освітнього потенціалу нашої успішної, всебічно обдарованої молоді.

Відкриті можливості для початку професійної кар’єри в одній з найбільших нафтогазовидобувних компаній дозволяють випускникам університету значно підвищити власну конкурентоспроможність на ринку праці.

Наразі компанія працює над розвитком секторів альтернативних джерел енергії, вторинних енергетичних ресурсів та енергоменеджменту. Команда обиратиме 9 студентів, яким запропонують оплачуване стажування і роботу над оцифруванням схем нафтогазових свердловин, натомість найкращих чекають приємні матеріальні бонуси і яскравий рядок в резюме.

Щиро дякую нашим партнерам і особисто пану Михайлу Братаху за чудову зустріч і натхнення для молоді!

Полтавська політехніка — університет великих можливостей!», – прокоментував ректор, професор Володимир Онищенко. Очільник Полтавської політехніки закликав студентську молодь бути активнішою та ініціювати дискусії з професіоналами.

За словами кандидатки технічних наук, директорки Полтавського фахового коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Любові Шумської, під час подібних мотиваційних зустрічей та безпосереднього спілкування студентської молоді зі стейкхолдерами, професіоналами нафтогазової сфери  стрімко зростає інтерес до обраного фаху.

Нещодавно керівництво університету привітало колектив ГПУ «Полтавагазвидобування» з 60-річчям.

Раніше директор з геології «Укргазвидобування» Мирон Фірман поділився зі студентами секретами ефективного менеджменту, а перша відкрита лекція представників філії АТ «Укргазвидобування» УкрНДІгаз була присвячена виробничому циклу.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»