2022-11-29

Директор з геології «Укргазвидобування» Мирон Фірман поділився зі студентами секретами ефективного менеджменту

28 листопада директор з геології компанії «Укргазвидобування» Мирон Фірман прочитав відкриту лекцію для студентів нафтогазових спеціальностей Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», присвячену ефективному управлінню нафтогазовидобувною компанією. Професіонал назвав основні складові успішної діяльності компанії та поділився зі студентами лайфхаками професійного зростання в нафтогазовій сфері.

Директор з геології «Укргазвидобування» Мирон Фірман поділився зі студентами секретами ефективного менеджменту

28 листопада на базі Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася цікава науково-освітня подія – для студентів спеціальностей 185 «Нафтогазова інженерія та технології», 184 «Гірництво», 103 «Науки про Землю» відкриту лекцію «Ефективне управління та складові успішної нафтовидобувної компанії в Україні» прочитав давній партнер і стейкхолдер освітніх програм університету, директор з геології компанії «Укргазвидобування» Мирон Фірман.

На запрошення адміністрації та науково-педагогічних працівників кафедри буріння та геології Полтавської політехніки спікер поспілкувався зі студентами та поділився історією власного професійного зростання.

«Продовжуємо реальними справами підсилювати синергетичний ефект тісної взаємодії освіти, науки та бізнесу, зацікавленого у висококваліфікованих фахівцях та готового інвестувати у їхні практичні знання і досвід. Щиро радіємо, що, навіть у цих непростих умовах, можемо проводити подібні мотиваційні зустрічі, лекційні заняття з успішними керівниками, професіоналами нафтогазової сфери, спонукаючи майбутніх фахівців не зупинятися у власному розвитку.

На моє тверде переконання, молодь Полтавської політехніки повинна й надалі надихатися прикладами успішних керівників, топ-менеджерів, фахівців-практиків, чий колосальний досвід пов'язаний з відкриттям, розробкою нафтогазових родовищ, ефективним управлінням видобувними та сервісними компаніями різних рівнів.

Щиро дякуємо шановному Мирону Андрійовичу за підтримку наших ініціатив і готовність ділитися власним досвідом з молоддю! Надзвичайно цінуємо спільні зусилля, докладені університетом і компанією задля забезпечення якісної вищої освіти та подальшого працевлаштування випускників. Сподіваємося і надалі продовжувати нашу плідну співпрацю, адже політехніка має ряд успішних кейсів результативної співпраці з бізнесом, а наші випускники успішно реалізовуються, користуючись здобутими в університетських аудиторіях знанням, в провідних українських та міжнародних компаніях», – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко. Очільник Полтавської політехніки закликав студентську молодь активніше долучатися до діалогу з професіоналами.

За словами доктора технічних наук, професора, завідувача кафедри буріння та геології університету Юрія Винникова, заходи за участю стейкхолдерів, корисні практичні кейси від професіоналів своєї справи та практична спрямованість науково-освітніх подій, організованих університетом за участю топменеджерів нафтогазового бізнесу вкотре продемонструють сучасній студентській молоді і випускникам нафтогазових спеціальностей можливості та перспективи на ринку праці.

Тематика відкритої лекції обумовлена сучасними викликами потреб у видобутку вуглеводнів та зростанням інтересу студентів до здобуття управлінських навичок у нафтогазовій сфері. Спілкування зі студентами та науковцями складалося з кількох змістовних блоків: «Історія нафтогазової промисловості», «Методологія пошуку родовищ нафти та газу», «Основні етапи оцінки ресурсів», «Інвестиційна політика нафтогазових бізнес-брендів», «Стратегії управління запасами», «Ефективне управління нафтогазовидобувною компанією».

За словами директора з геології компанії «Укргазвидобування» Мирона Фірмана, саме в обсягах видобутку нафти і газу полягає успіх усієї нафтогазовидобувної компанії. Фахівець-практик наголосив, що без інвестицій неможливо уявити жодну нафтогазовидобувну компанію. Цей чинник є другим компонентом її успішності. По-третє, у даній сфері немає непотрібних професій, але вона не прощає помилок, тому спікер зупинився на ключових моментах видобувного процесу, без яких неможливо уявити ефективний видобуток вуглеводнів. І ще одне важливе спостереження – чим більше працюєш на успіх, тим реальнішим він є. 

Підсумовуючи свій виступ, спікер виокремив 5 складових успішної компанії – вартість компанії оцінюється надрами, тому паралельно з видобутком варто подумати про обсяг запасів у 5-10%; інвестиції кредитують успішне виробництво; компанія має дотримуватися чинного законодавства; необхідна злагоджена командна робота на кінцевий результат. 

«Щоб стати успішним, необхідно чимало працювати і прагнути розвиватися. Звісно, зі старту успішними керівниками великих потужних компаній не стають, але варто починати власний професійний шлях з твердим переконанням, що ви все зможете», – зазначив Мирон Фірман.

По завершенні практичної лекції спікер активно поспілкувався зі студентами у форматі «питання-відповідь». Аудиторія цікавилася питаннями з чого почати власний професійний шлях, перспективами успішного видобутку нових і старих нафтогазових родовищ. А науковці університету отримали інформацію про перспективи видобутку ущільнених карбонатів, наукова тематика яких розробляється на кафедрі нафтогазової інженерії та технологій Полтавської політехніки. 

«Дякуємо нашим партнерам за корисні практичні кейси, активний обмін думками та готовність ділитися досвідом з майбутніми професіоналами нафтогазової сфери», – підсумував доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри буріння та геології Юрій Винников.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» як провідний університет, де ведеться підготовка фахівців для нафтогазової галузі, загалом має ряд угод про науково-освітню співпрацю та партнерство у сфері підвищення рівня практичної підготовки професіоналів нафтогазової сфери, вдосконалення необхідних навичок та успішного працевлаштування випускників з провідними нафтогазовидобувними компаніями України. Навіть попри війну партнери і стейкхолдери продовжують ділитися реальним досвідом зі студентами, позитивно мотивуючи та надихаючи їх власним прикладом.

Раніше директор з маркетингу компанії «Дебет Плюс» прочитав студентам лекцію про особливості автоматизації фінансової звітності, стейкхолдери поділилися зі студентами лайфхаками підготовки сертифікаційних документів при експорті товарів, назвали основні критерії успішного працевлаштування випускників в Держаудитслужбі України, а також разом з науковцями проаналізували професійні компетенції випускників фінансових спеціальностей.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»