2022-10-21

Директор з маркетингу компанії «Дебет Плюс» прочитав студентам лекцію про особливості автоматизації фінансової звітності

19 жовтня директор з маркетингу компанії «Дебет Плюс» Сергій Мозговий прочитав відкриту лекцію для студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», присвячену автоматизації бухгалтерського обліку та фінансової звітності. Майбутні професіонали дізналися про практичні кейси роботи з фінансовими документами, звітністю та обговорили можливості успішного працевлаштування в компанії.

Директор з маркетингу компанії «Дебет Плюс» прочитав студентам лекцію про особливості автоматизації фінансової звітності

У рамках підписаного Меморандуму про науково-освітню співпрацю та партнерство між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та компанією-розробником програмного забезпечення «Дебет Плюс» на базі Полтавської політехніки відбулася цікава науково-освітня подія – поділитися практичним досвідом, власними професійними напрацюваннями у сфері бухгалтерського обліку, проаналізувати можливості новітнього програмного забезпечення при підготовці фінансової звітності, широкі перспективи розробки автоматизованих систем у сфері обліку та оподаткування до студентської молоді завітав директор з маркетингу компанії «Дебет-Плюс» Сергій Мозговий. На запрошення науково-педагогічних працівників кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування спікер провів у онлайн-форматі лекційне заняття «Автоматизація бухгалтерського обліку та фінансової звітності у програмі «Дебет Плюс» для студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права.

За словами гаранта освітньої програми «Облік і оподаткування» освітнього ступеня «бакалавр», кандидатки економічних наук, доцентки кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки Євгенії Карпенко, мотиваційні зустрічі, заходи за участю стейкхолдерів, корисні практичні кейси від професіоналів своєї справи та практична спрямованість науково-освітніх подій, організованих університетом за участю керівників різних ланок, досвідчених фахівців-практиків найкращим чином продемонструють сучасній студентській молоді і випускникам різних спеціальностей їхні безмежні перспективи на українському ринку праці.

«У сучасних умовах діджиталізації неможливо уявити бухгалтерський облік без застосування спеціалізованого програмного забезпечення, тому в нашому університеті при підготовці студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» робиться значний акцент на вивченні новітніх програмнихрозробок у сфері автоматизації бухгалтерського обліку, оподаткування та звітності. Сьогоднішня зустріч – знакова подія для студентів Навчально-наукового інституту фінансів,економіки, управління та права, які матимуть перед очима переконливий приклад того, що будь-яка галузь професійної діяльності, в тому числі фінансової, підвладна людям, закоханим в обрану професію.

Щиро дякуємо шановному Сергію Анатолійовичу за підтримку наших ініціатив і готовність ділитися власним досвідом з молоддю! Надзвичайно цінуємо спільні зусилля, які докладає університет і компанія задля досягнення синергетичного ефекту у сфері освіти та подальшого працевлаштування випускників. Сподіваємося і надалі продовжувати нашу плідну співпрацю, адже політехніка має ряд успішних кейсів результативної співпраці з органами місцевої влади, Національною поліцією України, Полтавською обласною прокуратурою, відомими бізнес-брендами і фінансовими компаніями. Твердо переконані, що започатковане партнерство й надалі успішно сприятиме отриманню практичних компетенцій, що дають можливість студентам підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці як в Україні, так і закордоном», — прокоментувала науковиця. Викладачка закликала молодь активніше долучатися до обговорення актуальних питань автоматизації фінансово-економічної сфери. 

Тематика відкритої лекції продиктована сучасними викликами інформатизації суспільства і фінансової сфери зокрема, а розгляд проблематики автоматизації систем бухгалтерського обліку і оподаткування, залежності від рівня програмного забезпечення та роботи зі звітностями через електронні системи й надалі не втрачає своєї актуальності.

Сергій Мозговий розповів про історію створення та досвід роботи української компанії-розробника програмного забезпечення «Дебет-плюс», наголосив на перевагах цієї комп’ютерної програми та продемонстрував практичні аспекти ведення обліку заробітної плати в ній.

«Маємо ще над чим працювати, розроблене програмне забезпечення, системи автоматизації потребують постійного вдосконалення, проте ми прикладаємо максимум зусиль, щоб досягнутий результат давав можливість професіоналам ефективно працювати», – відзначив директор з маркетингу компанії «Дебет-Плюс» Сергій Мозговий.

Студенти активно ставили запитання та цікавилися умовами успішної сертифікації, подальшого працевлаштування у даній компанії. До активної дискусії долучилися викладачі кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки, які відзначили широкий спектр створених університетом умов для плідної професійної комунікації, науково-освітнього і особистісного зростання випускників. 

«Щиро дякуємо за плідну зустріч, а отримані практичні кейси студенти і викладачі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» неодмінно зможуть використати на практиці та у власній професійній діяльності», — підсумувала кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Євгенія Карпенко.

По завершенню лекції учасники поспілкувалися у форматі «питання-відповідь».

Раніше майбутні маркетологи обговорили стратегії створення та просування брендівмайбутні управлінці познайомилися з роботою Міжрегіонального управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях, керівник Полтавської обласної прокуратури прочитав лекцію про впровадження ІТ-технологій у державне управлінняа майбутні геологи і нафтовики дізналися про промислове освоєння золоторудних об’єктів, відвідали лекції Голови Держгеонадр та науковиці НАН України. 

 

Медіа-центр

Національного університету 

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»