2021-05-13

Провідний геолог країни прочитає лекцію про пошуки та промислове освоєння золоторудних об’єктів

18 травня для студентів і науково-педагогічних працівників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавського фахового коледжу нафти і газу провідний науковець, доктор геологічних наук, завідувач відділу геології та геохімії рудних родовищ Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. М.П. Семененка НАН України Віталій Сукач прочитає практичну лекцію «Золото України – за крок до промислового освоєння».

Провідний геолог країни прочитає лекцію про пошуки та  промислове освоєння золоторудних об’єктів

Відповідно до чинної угоди про освітнє та науково-технічне співробітництво Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з Національною академією наук України практичну лекцію «Золото України – за крок до промислового освоєння» прочитає доктор геологічних наук, завідувач відділу геології та геохімії рудних родовищ Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. М.П. Семененка Національної академії наук України Віталій Сукач.

«Продовжуємо серію цікавих наукових зустрічей з провідними науковцями Національної академії наук України, чиї дослідницькі інтереси тісно пов’язані з геологією земних надр і нафтогазових родовищ. Студенти, викладачі Навчально-наукового інституту нафти і газу, Полтавського фахового коледжу нафти і газу та справжні поціновувачі науки разом з лектором Віталієм Сукачом обговорять актуальні питання промислового видобутку золота та інших дорогоцінних металів», – прокоментував кандидат технічних наук, завідувач кафедри нафтогазової інженерії та технологій Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Максим Харченко.

«Наша держава надзвичайно багата на корисні копалини, тому пошуки та промислове освоєння золоторудних об’єктів наразі не втрачають своєї актуальності. Студентам стануть в нагоді отримані знання та плідне спілкування з фахівцем з геології та геохімії рудних родовищ», – додала старший викладач кафедри нафтогазової інженерії та технологій Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Марина Вовк.

Лекція відбудеться 18 травня о 12:00.

Долучитися можна за посиланням:

https://us02web.zoom.us/j/84493058615?pwd=QWh2anNNYTZFOUZxSzd2Z0lMM2REZz09

Ідентифікатор конференції: 844 9305 8615

Код доступу: 523048

Запрошуємо студентів спеціальності 103 «Науки про Землю» за освітньо-професійним напрямком підготовки «Геологія нафти і газу», науково-педагогічних працівників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Полтавського фахового коледжу нафти і газу та усіх бажаючих подискутувати про геологічні процеси.

Наприкінці квітня науковиця НАН України розповіла студентам як оминути геологічні ризики і захистити міські будівлі.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»