2022-11-04

Стейкхолдери назвали основні критерії успішного працевлаштування випускників в Держаудитслужбі України

3 листопада відбулася зустріч викладачів та студентів спеціальностей «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Облік і оподаткування» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з представниками Управління Північно-східного офісу Державної аудиторської служби України в Полтавській області. Студенти та фахівці-практики обговорили особливості працевлаштування, адаптації та кар’єрного зростання працівників Держаудитслужби.

Стейкхолдери назвали основні критерії успішного працевлаштування випускників в Держаудитслужбі України

У рамках реалізації угоди про науково-освітню співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Державною аудиторською службою України науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування, кафедри публічного управління, адміністрування та права, студенти спеціальностей 081 «Право», 281 «Публічне управління та адміністрування» та 071 «Облік і оподаткування» Полтавської політехніки та представники Управління Північно-східного офісу Державної аудиторської служби України в Полтавській області провели зустріч, на якій обговорили практичні кейси професійної діяльності Держаудитслужби, цікаві випадки з повсякденної юридичної практики. Фахівці наголосили на важливості глибоких фахових знань та soft skills, особливостях конкурсного відбору до ДАСУ в умовах мирного часу та розповіли про порядок прийняття на роботу до аудиторської служби у воєнний період.

До активного обговорення професійних компетенцій та перспектив працевлаштування випускників фінансових і правничих спеціальностей долучилися начальник юридичного відділу Андрій Хорішко, головний спеціаліст сектору роботи з персоналом Сергій Ткач та головний спеціаліст з питань комунікацій та зв’язків з громадськістю відділу організаційної роботи Лариса Писаренко, які надали необхідні практичні поради для студентської молоді та поділилися професійними історіями працівників Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області, переважна більшість яких є випускниками Полтавської політехніки.

Зокрема, Андрій Хорішко розповів про діяльність Державної аудиторської служби України та її функції, охарактеризував основні форми контролю, що здійснюється ДАСУ, наводячи цікаві приклади з власного практичного досвіду та юридичної практики. Студенти із задоволенням послухали про різницю між ревізією, аудитом та моніторингом публічних закупівель.

Головний спеціаліст сектору роботи з персоналом Сергій Ткач пояснив як здійснюється працевлаштування випускників спеціальностей «Право», «Публічне управління та адміністрування» та «Облік і оподаткування», акцентував на важливості вищої освіти для працівників ДАСУ та підкреслив, що при прийнятті на роботу, перш за все, оцінюється наявність глибоких фахових знань та гнучких навичок. Фахівець детально описав порядок конкурсного відбору до Державної аудиторської служби України в умовах мирного часу та порядок прийняття на роботу до служби у воєнний період.

Лариса Писаренко, головний спеціаліст з питань комунікацій та зв’язків з громадськістю відділу організаційної роботи, випускниця спеціальності «Облік і аудит» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» розповіла про наявність наставництва при адаптації нових працівників, особливості їхнього кар’єрного зростання від державного аудитора до головного державного аудитора, а також закцентувала увагу на тому, що студенти Полтавської політехніки мають можливість проходження виробничої практики в Управлінні Північно-східного офісу Держаудитслужби України в Полтавській області.

Викладачі та фахівці-практики обговорили переваги підготовки майбутніх професіоналів вищезазначених спеціальностей у Полтавській політехніці, а студенти отримали висококваліфіковані відповіді у форматі «питання-відповідь».

По завершенню зустрічі кандидатка наук з державного управління, доцентка, в.о. завідувача кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Інна Кульчій подякувала стейкхолдерам за цікаву зустріч, надані цінні пропозиції щодо удосконалення освітніх програм 081 «Право», 281 «Публічне управління та адміністрування», 071 «Облік і оподаткування» та підкреслила важливість взаємодії і всебічної підтримки дружніх відносин Полтавської політехніки та Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області задля досягнення спільної мети – підготовки висококваліфікованих фахівців в галузі публічного управління, права, обліку та оподаткування.

Раніше науковці та стейкхолдери проаналізували професійні компетенції випускників фінансових спеціальностей, майбутні фінансисти дізналися про ризики, пов’язані з використанням криптовалют, майбутні фахівці ознайомилися з роботою Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві, а директор з маркетингу компанії «Дебет Плюс» прочитав лекцію про особливості автоматизації фінансової звітності.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»