2022-10-27

Майбутні фахівці ознайомилися з роботою Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві

У рамках навчальної дисципліни «Податки і податкова система» студенти спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Полтавської політехніки ознайомилися з роботою Центру обслуговування платників ДПІ у місті Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області. Майбутні професіонали дізналися про процедуру сплати податків та обговорили можливості успішного працевлаштування у Державній податковій службі.

Майбутні фахівці ознайомилися з роботою Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві

26 жовтня 2022 року в рамках реалізації концепції практико-орієнтованого навчання студентів та опанування навчальної дисципліни «Податки і податкова система» студенти спеціальностей 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», викладачі кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - кандидатка економічних наук, доцентка Аліна Глушко та кандидатка економічних наук, доцентка Євгенія Карпенко провели зустріч у форматі Дня відкритих дверей з працівниками Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області. Майбутні професіонали фінансово-економічної сфери дізналися про важливість податків для розвитку суспільства, практичні кейси взаємодії платників податків із ДПІ звітністю та обговорили можливості успішного працевлаштування в Державній податковій службі.

Студентську молодь Полтавської політехніки привітала заступниця начальника Державної податкової інспекції у місті Полтаві Світлана Лактіонова, яка підкреслила важливість молодих кваліфікованих кадрів для податкової служби, високий науково-освітній, професійний потенціал випускників фінансових спеціальностей провідних закладів вищої освіти Полтавської області. За її словами, орієнтація на потреби громадян і збільшення попиту на якісні адміністративні послуги зумовлює необхідність змінювати сучасний стиль функціонування державних установ на сервісний, який має за мету забезпечення якісного обслуговування громадян.

На початку екскурсії Світлана Лактіонова познайомила студентів з випускницею 2021 року спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Полтавської політехніки, фахівцем Центру обслуговування платників податків Анастасією Лук’янченко, яка поділилася власною професійною історією. Подібні реальні приклади особистісного зростання випускників університету позитивно мотивують майбутніх професіоналів фінансової сфери до сумлінного опанування обраного фаху.

Податківці розповіли про діяльність головних підрозділів Державної податкової інспекції, ознайомили студентську молодь з роботою Центру обслуговування платників податків і новими сучасними методами роботи. Зокрема, майбутні фінансисти та бухгалтери дізналися про основні завдання Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у місті Полтаві-здійснення сервісного обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг у найкоротший строк за мінімальної кількості відвідувань суб’єктів звернень, приймання податкової та іншої звітності, реєстрація фізичних осіб-платників податків у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та надання електронних довірчих послуг.

Заступниця начальника Державної податкової інспекції у місті Полтаві Світлана Лактіонова зазначила, що використання електронних сервісів, зокрема електронного кабінету платника податків, має ряд переваг, а саме: відкритість, цілодобовий доступ до послуг, режим «без паперів», економія робочого часу платників податків, уникнення черг, конфіденційність інформації, оперативність обробки даних, автоматичне оновлення документів відповідно до діючого законодавства. Вона звернула увагу на функціонування комунікаційної податкової платформи, основним завданням якої стала допомога у вирішенні питань, які виникають у платників податків.

Під час спілкування студенти із задоволенням взяли участь у невеличкій податковій вікторині щодо РНОКПП, ознайомились з роботою кожного підрозділу Державної податкової інспекції у місті Полтаві та отримали інформаційні буклети з актуальною інформацією.

На широких можливостях працевлаштування випускників політехніки у державних фінансових установах, проходженні виробничої практики студентів на базі Державної податкової інспекції та перспективах професійного зростання наголосила у заключному слові кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка Євгенія Карпенко: «Щиро дякуємо начальнику управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області Володимиру Литвиненку та заступниці начальника Державної податкової інспекції у місті Полтаві Світлані Лактіоновій за підтримку наших ініціатив і готовність ділитися власним досвідом з молоддю! Надзвичайно цінуємо наші спільні зусилля, спрямовані на підсилення науково-освітнього та професійного потенціалу випускників університету. Сподіваємося і надалі продовжувати нашу плідну співпрацю, працюємо на благо власного народу та країни!».

Власними враженнями після знайомства з Державною податковою інспекцією поділилися студентки-третьокурсниці Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права. За словами студентки групи 301-ЕО Тетяни Соколенко, подібні зустрічі мотивують кожного впевнено йти до власної мети та бажаної роботи. «Особисто я надихнулася атмосферою в колективі та побаченим прогресом у використанні технологій. Приємно вражена, що зараз уже відходять назавжди довгі черги, купа документів, непривітний втомлений персонал. Наразі можна звернутися з будь-яким питанням і поданням документів, навіть не виходячи з дому. Також здивувала кількість платників, які стоять на обліку – 16 тисяч юридичних осіб і 18 тисяч фізичних осіб, як на мене це багато. Дуже сподобалася робоча атмосфера, приємно порадувало те, що у податковій службі з задоволенням чекають на молодий персонал», - розповіла студентка.

«Щира вдячність викладачам Полтавської політехніки за організовану екскурсію! Це був дійсно цікавий досвід, адже дізналися багато нового про структурну організацію податкової служби. Мені здається, що тут дійсно гарне місце для подальшого працевлаштування, все організовано на найвищому рівні, а податкова служба дбає про комфорт своїх клієнтів та постійно розвивається, широко використовуючи цифрові технології», – відзначила студентка групи 301-ЕО Ілона Копайгора.

 «Загалом зустріч сподобалася, працівники Центру доступно і зрозуміло пояснювали, також була трішки здивована тим, що навіть без досвіду роботи туди можна влаштуватися працювати. Також зацікавила історія нашої випускниці, це колосальний досвід, який важко переоцінити», – прокоментувала студентка групи 301-ЕО Анастасія Луценко.

По завершенні зустрічі студенти, викладачі та фахівці сфотографувалися на згадку, домовилися про подальшу науково-освітню співпрацю у сфері проходження виробничих практик, стажувань на базі Державної податкової інспекції.

Нещодавно директор з маркетингу компанії «Дебет Плюс» прочитав студентам лекцію про особливості автоматизації фінансової звітності, а студенти відтворили Полтавську політехніку у світі Minecraft.

Раніше студенти політехніки познайомилися з роботою Полтавської обласної ради, майбутні управлінці ознайомилися з роботою Міжрегіонального управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях, а студенти-правники познайомилися з роботою Полтавського районного управління ГУ НП у Полтавській області.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»