2022-10-21

Студенти відтворили Полтавську політехніку у світі Minecraft

У рамках проєкту Build the Earth студенти університету відтворили територію Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у світі Minecraft.

Студенти відтворили Полтавську політехніку у світі Minecraft

Студенти групи 201-ТК кафедри комп'ютерних та інформаційних технологій і систем Юрій Галушко (ННІ ІТ та робототехніки) та групи 201-ФП кафедри психології та педагогіки Максим Постіл (факультет філології, психології та педагогіки) у рамках міжнародного проєкту Build the Earth побудували Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у світі Minecraft.

 

У віртуальному просторі повністю відтворили територію університету і кампуси. Проєкт зберігається на сервері та доступний для відвідування у будь-який час. Для цього необхідно за допомогою ліцензійної копії гри Minecraft приєднатися до сервера за IP cis.buildtheearth.net (версія гри – від  1.12.2 до 1.18). Після цього слід ввести команду /warp ua_plt_nupp.

«Відбудова Полтави у світі Minecraft триває вже понад 2 роки. Проєкт університету розпочали взимку цього року, а закінчили на минулому тижні. Проте була велика пауза навесні через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

На створення університету надихнула думка про те, що більше людей зможуть дізнатися про цей проєкт та допомогти в ньому. Також просто хотілося, щоб в моєму проєкті був і університет, в якому я навчаюся.

Я з моїм другом намагались зробити все максимально детально та достовірно. Використовували багато різних даних аби все було актуальним та схожим на дійсність. На жаль, інтер'єри неможливо було побудувати через особливості гри», – розповів Юрій Галушко.

Build the Earth – міжнародний проєкт, головна мета якого створити копію планети Земля в масштабі 1 до 1 у Minecraft. Величезна кількість учасників із різних країн відтворюють свої власні міста. Так студенти політехніки разом з командою відбудовують Україну у віртуальному просторі. В українській команді Полтава є найбільш «забудованим» містом.

Раніше команда політехніки «Not Today» перемогла на обласному турнірі з кіберспорту RectorsCyberCup'22.

Нагадаємо, в університеті для студентів третього курсу спеціальностей «Комп'ютерна інженерія» та «Комп'ютерні науки» впроваджується проєкт дуальної освіти з компанією SoftServe, а також політехніка приєднується до міжнародного освітнього проєкту Ukraine Global Faculty.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»