2022-07-08

Команда політехніки «Not Today» перемогла на обласному турнірі з кіберспорту RectorsCyberCup'22

8 липня в лабораторії кіберспорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» ректор університету Володимир Онищенко нагородив учасників обласного турніру з кіберспорту RectorsCyberCup'22, переможцями якого стала команда Полтавської політехніки. Турнір відбувся з ініціативи студентів і на підтримку Збройних Сил України.

Команда політехніки «Not Today» перемогла на обласному турнірі з кіберспорту RectorsCyberCup'22

Протягом 20-24 червня на ігровій платформі FACEIT під егідою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся турнір з кіберспорту  RectorsCyberCup'22. Цьогоріч турнір пройшов у форматі онлайн, було заявлено чотири команди, однією з яких стала команда політехніки.

Привітав учасників турніру ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор, керівник відокремлених підрозділів «Спортивна студентська спілка України» та «Українська федерація учнівського спорту» у Полтавській області Володимир Онищенко.

«Дуже приємно, що в нас є такі активні молоді люди, які знаходять себе в такому цікавому виді спорту як кіберспорт. Я пишаюся тим, що ми, мабуть, єдиний заклад вищої освіти, в якому створені належні умови для таких спортсменів. Тому, безумовно, це повинно давати свої позитивні результати.

Щодо результатів цього турніру – політехніка в лідерах, але об’єктивно і прозоро. Дуже приємно, що студенти нашого університету розуміють, цінують та використовують на повну вкладені інвестиції для створення такої бази, працюють над собою для того, щоб максимально ефективно використовувати ці можливості.

Ці перспективи ми відкрили і для школярів. Тож хочу побажати учасникам одного – удосконалювати свою майстерність, підвищувати свій професійний рівень, не забувати про навчання і надалі показувати свою майстерність в кіберспорті. А я зобов'язуюсь всіляко підтримувати розвиток молодіжного спорту.

Добре, що в нас є така можливість – проводити турніри. Я вкотре наголошую на тому, що кожен захід проведений на території університету – це великі слова щирої вдячності ЗСУ. Вітаю з перемогою, з ще однією доброю справою на підтримку Збройних Сил України, яка наближає нашу Перемогу у війні. Слава Україні!» – привітав спортсменів ректор Володимир Онищенко.

Грамотами нагороджено команди:

  • Not Today (1 місце) – Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: Хасан Хосейни, Максим Суслов, Ярослав Туренко, Прохор Фетисов, Богдан Морівець;
  • Kvashena Kapysta (2 місце) – Полтавський НВК № 16: Іван Олійник, Георгій Лобач, Богуслав Бікеєв, Єгор Купрій, Ратмир Фурман, Арсеній Горбатенко;
  • Fulltilt (3 місце) – збірна команда учасників з Полтавської області: Явтушенко Павло, Пасічник Вадим, Баранський Антон, Шишко Тимофій, Ставковий Ілля;
  • HonEst (За участь) – збірна команда учасників з м. Полтави: Гожулян Антон, Ковальчук Євген, Білокінь Валентин, Травніков Денис, Заболотний Данило;

Найкращим гравцем турнір став Максим Суслов.

«Запорукою нашої перемоги стала наполегливість та чіткість у команді. Ми проводили тренування майже кожного дня мінімум по 12 годин. Плануємо й надалі продовжувати представляти політехніку в кіберспортивному просторі та виборювати першість в спортивних турнірах», – зазначив представник команди-переможця Хасан Хосейни, магістрант факультету фізичної культури та спорту.

Кіберспортсмени нашого університету продовжують бути лідерами RectorsCyberCup. Минулого року студенти політехніки стали переможцями Відкритого турніру з кіберспорту «RectorsCyberCup‘21».

«Хасан Хосейни та Ярослав Туренко – два капітани команди, обидва дуже відповідальні. З самого початку саме вони внесли пропозицію провести цей турнір. У будь-який день ви можете прийти в університет – студенти уже завершили навчальний рік, але тренування в нас продовжуються. Команда дуже сильна, про це говорить те, що вони брали участь на чемпіонатах України, і у всеукраїнських змаганнях з кіберспорту. В університеті створені всі умови задля того, щоб команда тренувалася – відповідне обладнання, спеціалізовані комп'ютери, дорогі відеокарти, які дають можливість проводити змагання й тренування. Щодня, навіть в суботу, студенти телефонують й просять відкрити аудиторію, щоб вони змогли попрацювати», – розповіла декан факультету фізичної культури та спорту Ліна Рибалко.

Нагадуємо, студенти Полтавської політехніки за вечір зібрали кошти на тепловізор для ЗСУ, нещодавно полтавські актори показали дітям-переселенцям шведську казку, а студенти-волонтери пригостили глядачів смаколиками.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»