2022-09-09

В університеті впроваджується проєкт дуальної освіти з компанією SoftServe

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулась онлайн-зустріч студентів-айтішників і керівництва ННІ ІТ та робототехніки з представником компанії SoftServe. За програмою дуальної освіти для студентів третього курсу спеціальностей «Комп'ютерна інженерія» та «Комп'ютерні науки» кілька дисциплін викладатиме співробітник компанії SoftServe. Найкращі студенти, які будуть проявляти активність під час занять, у наступному семестрі отримуватимуть заробітну плату

В університеті впроваджується проєкт дуальної освіти з компанією SoftServe

Минулого року Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та міжнародна компанія SoftServe уклали договір про науково-освітню співпрацю та партнерство. У рамках цієї угоди, 8 вересня 2022 року, директор Центру розвитку талантів компанії SoftServe у Харкові В'ячеслав Лаптєв та ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко презентували новий спільний проєкт дуальної освіти, який передбачає залучення представників бізнесу – компанії SoftServe до навчального процесу у студентів спеціальностей «Комп’ютерні науки» та «Комп’ютерна інженерія».

«Наш університет попри всі виклики робить все для того, щоб студенти могли здобути якісну освіту. Полтавська політехніка піклується про якість навчання студентів. В університеті створюються комфортні умови для навчання, відкриваються сучасні лабораторії з потужним обладнанням, а також впроваджуються нові підходи до викладання, що дає можливість надавати більш професійні знання. Минулого року Полтавська політехніка імені Юрія та компанія SoftServe уклали договір про співпрацю і попри війну ми системно реалізуємо зміст цього договору.

Наша зустріч присвячена відкриттю нового проєкту, який передбачає залучення представників компанії  до викладання декількох дисциплін для спеціальностей «Комп’ютерні науки» та «Комп’ютерна інженерія». Дисципліни будуть пов’язані з такими сучасними напрямками як веб-розробка та веб-дизайн. Компанія візьме  найкращих студентів, які зможуть поєднувати навчання з роботою та практичним досвідом, вивчаючі професійні дисципліни,  працюючи з досвідченими менторами SoftServe, відвідуючи мотиваційні лекції про роботу в ІТ,  або поглиблені технічні курси. З другого семестру третього курсу навчання, студентів інтегруватимуть в реалії роботи в ІТ — вони працюватимуть в компанії над справжніми проєктами. Таким чином, ще до своєї першої роботи, студенти пройдуть посилену теоретичну підготовку, і матимуть можливість одразу використовувати на практиці отримані теоретичні знання. Виконання робочих завдань в компанії при цьому зараховуватимуться університетом за навчальною шкалою оцінок, а студенти отримуватимуть заробітну плату від компанії.

Співпраця з бізнесом забезпечить якість підготовки майбутніх фахівців. Тож об'єднуємо зусилля заради нових можливостей. Бажаю вам, студенти, успіхів! За вами майбутнє України!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

З цього семестру компанія SoftServe долучається до навчальних програм університету. Проєкт дуальної освіти передбачає:

  • впровадження дисципліни, які будуть викладати представники бізнесу (викладачем буде співробітник компанії  SoftServe Владислав Хричов);
  • започаткування певної кількості клубів – ком'юніті, які будуть знайомити студентів з різними напрямами, фахівцями компанії; створення підґрунтя для комунікації між студентами та бізнесом;
  • видача сертифікатів неформальної освіти. Отримані сертифікати можна використати в наступному семестрі для участі в проєктах та командних роботах SoftServe.

«У першу чергу я вітаю студентів з початком навчального року, а також з новим сезоном ваших можливостей та інвестування в себе, свій особистий розвиток. Не варто сприймати це як початок нового навчального семестру. У вас зараз є гарна можливість і, крім цього, є й необхідність. Для країни зараз вкрай важливо сформувати той людський капітал, який зможе дати нам новий поштовх у розвитку України після перемоги у цій війні.

У контексті цього мені дуже приємно співпрацювати з Полтавською політехнікою через цю відкритість, прозорість, активність, ініціативність, яка є з боку адміністрації університету, викладачів та студентів. Це окриляє й мотивує створювати певну екосистему, яку ми прагнемо розвивати. Це екосистема, яку ми зараз називаємо «дуальна освіта». Кожен учасник цього процесу має виграти – студент, викладач, університет та бізнес. Для цього ми повинні організувати наші ресурси, наш час і наші можливості, щоб ви отримали якомога більше інвестицій у свій розвиток. Тому з цього року ми започатковуємо дуальну освіту й будемо рухатися в цьому напрямку. Я бажаю вам натхнення та  безмежної енергії й звичайно перемоги. Все буде Україна!» – зазначив В'ячеслав Лаптєв.

Раніше компанія SoftServe провела для студентів вебінар про особливості ІТ-бізнесу під час війни.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»