2022-04-06

Компанія SoftServe провела для студентів вебінар про особливості ІТ-бізнесу під час війни

5 квітня для студентів ННІ інформаційних технологій та робототехніки Полтавської політехніки відбувся онлайн-вебінар, присвячений реаліям українського IT-бізнесу в умовах війни. Директор Центру розвитку талантів компанії SoftServe В'ячеслав Лаптєв поділився практичними кейсами щодо вимог потенційних роботодавців, корисними ресурсами для саморозвитку та важливими аспектами підготовки резюме.

Компанія SoftServe провела для студентів вебінар про особливості ІТ-бізнесу під час війни

Навіть у непростих сучасних умовах студенти Полтавської політехніки продовжують активно опановувати якісні знання, комунікувати з представниками провідних компаній, отримувати необхідний практичний досвід від стейкхолдерів, обговорювати особливості ведення бізнесу під час російської агресії.

Минулого року Полтавська політехніка уклала угоду про співпрацю з найбільшою українською глобальною ІТ-компанією – SoftServe, у рамках якої компанія проводить для студентів освітні та практичні заходи.

ІТ-галузь була однією з топових галузей української економіки. У 2021 році вона принесла нашій країні 4% ВВП. В умовах війни ця галузь є частиною економічного фронту, залишаючись єдиною працюючою майже в повному обсязі, до того ж експортною галуззю. Спікер – директор Центру розвитку талантів компанії SoftServe  В'ячеслав Лаптєв розповів майбутнім айтішникам про вплив воєнного стану  на працевлаштування в галузі, проаналізував  основні етапи складання робочого резюме, розповів на що варто звернути першочергову  увагу.

«Бізнес сфокусувався на волонтерстві, а сама ІТ-галузь є однією з найбільш гнучких та адаптивних галузей, яка допомагає іншим трансформуватися та ставати більш ефективними.

На сьогодні в Україні маємо величезну кількість маленьких та великих IT- компаній, які потребують молодих кадрів, проте випускники мають чітко розуміти якими професійними якостями та знаннями  володіють. Ми не говоримо про те, що навчання під час  професійної діяльності неможливе, адже наша сфера працює над постійним  оновленням знань, проте існує певний набір інструментів, якими послуговуються всі професіонали. ІТ-ринок Східної Європи залишається ключовим постачальником ІТ-фахівців для всього світу», – зазначив В'ячеслав Лаптєв. За його словами, студентам і випускникам IT-спеціальностей провідних університетів не варто боятися труднощів, перешкод, з якими доводилося у свій час стикатися практично кожному.

Модератор вебінару – кандидат економічних наук, доцент кафедри комп'ютерних та інформаційних технологій і систем Ксенія Вергал узагальнювала найпопулярніші питання від студентів – учасники виявили високу активність під час спілкування, а зручний формат проведення заходу дозволив отримати вичерпні відповіді та корисні поради. Особливо цікавою стала практична частина вебінару, присвячена розгляду та аналізу основних етапів складання резюме. Майбутні фахівці дізналися про основні вимоги до його складання, обговорили критерії від майбутніх працедавців.

Учасники отримали презентаційні матеріали та контакти для професійного вдосконалення.

Раніше компанія SoftServe проводила відбір викладачів до проєкту «Освітні гранти».

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»