2021-07-15

Компанія SoftServe оголосила відбір викладачів до проєкту «Освітні гранти»

Компанія SoftServe оголосила про відбір викладачів університетів до унікальної програми «Освітні гранти» – переможці отримають 2000$ для розробки чи оновлення навчальних курсів з прикладної математики, інженерії програмного забезпечення, комп’ютерних наук, інформаційних систем, комп’ютерної інженерії, кібербезпеки, лінгвістики. Дедлайн подачі заявок – 30 липня 20201 року.

Компанія SoftServe оголосила відбір викладачів до проєкту «Освітні гранти»

Компанія SoftServe оголосила про конкурсний відбір викладачів українських університетів до унікальної програми «Освітні гранти», п’ять переможців якої отримають грошову підтримку компанії у розмірі 2000 американських доларів для розробки нового чи оновлення змісту існуючого технічного курсу, що викладаються на таких спеціальностях, як прикладна математика, інженерія програмного забезпечення, комп’ютерні науки, інформаційні системи та технології комп’ютерна інженерія, кібербезпека, прикладна лінгвістика тощо. У рамках гранту стипендіат отримує також практичні поради та індивідуальні консультації від експертів компанії.

Дедлайн подачі грантових заявок – 30 липня 2021 року (включно). Оголошення переможців – вересень 2021 року.

Подані пропозиції мають відповідати наступним критеріям відбору:

  • цілісність пропозиції (якісна пропозиція курсу відповідає потребам ринку праці; прослідковується чітке розуміння того, як план курсу, його структура та набір освітніх компонентів ведуть до досягнення заявлених результатів, чітко визначені та зрозумілі цілісні зв’язки з іншими курсами/елементами освітньої програми);
  • інноваційність запропонованої ідеї (якісні пропозиції мають містити значний відсоток інновацій: а самій ідеї курсу, методах викладання/ навчання чи унікальних матеріалах курсу; також усі подані пропозиції будуть перевірені на наявність плагіату, запозичення запропонованих матеріалів та ідей для курсу дозволяється не більше ніж на 15 відсотків);
  • відповідність курсу вимогам до випускників;
  • масштабованість (організатори відбору очікують, що кількість студентів, що навчатимуться на курсі, як під час першого набору, та і надалі, буде достатньо великою для порівняно значного впливу на навчальне середовище в університеті/освітній спільноті регіону);
  • регіональна складова (попри особливу значущість попередніх факторів, для організаторів конкурсу різноманітність команди переможців також є ключовою).

Курс, що подається до розгляду, має бути обов’язково інтегрований у освітню програму закладів вищої освіти державної чи приватної форми власності.

Перелік необхідних документів для участі в конкурсі освітніх грантів:

  • навчальна програма. Ідею курсу слід оформити згідно шаблону;
  • мотиваційний лист (має містити чіткий виклад мотивації претендента, висвітлювати інноваційність курсу, ефективність та здатність масштабувати курс, очікувану кількість студентів, що проходитимуть навчання на курсі під час першого набору та прогноз на майбутнє);
  • резюме, у якому зазначити персональну інформацію, професійний досвід, академічні інтереси претендента тощо.

Документи на конкурсний відбір надсилати на e–mail: universities_cooperation@softserveinc.com.

Один конкурсант може подати не більше двох заявок!

Умовами грантової програми передбачається індивідуальна підтримка викладача, тому групові (командні) заявки до розгляду не приймаються.

Найкращі конкурсні пропозиції обиратимуться високопрофесійним журі за участю викладачів і менторів IT-курсів SoftServe IT Academy, інженерів компанії, які працюють з даними технологіями.

Серед членів журі:

  • Михайло Кропива – керівник відділу інформаційної безпеки у компанії SoftServe, керівник програми «Кібербезпека» Національного університету «Львівська політехніка»;
  • Андрій Заблоцький – QC Expert у компанії SoftServe та викладач Національного університету «Львівська політехніка»;
  • Іван Загородній – директор центру майстерності розробки програмного забезпечення компанії SoftServe;
  • Галина Даців – віце-президентка з питань навчання та розвитку персоналу компанії SoftServe;
  • Наті Назар – директорка з бізнес-аналізу СоЕ в компанії SoftServe, сертифікований професіонал BA (CSPO, CCBA, Pragmatic Marketing) з більш ніж 10-річним різноманітним IT-досвідом.

Зверніть увагу! Право інтелектуальної власності залишається у розробника навчальної програми та не буде використовуватися без згоди та посилання на першоджерело. Для повноти розуміння ефективності навчальної програми, що отримає грантову підтримку, компанія стежитиме за перебігом навчання та успіхами й коментарями (пропозиціями) студентів та слухачів курсу. Жодних зобов’язань щодо подальшої співпраці з компанією SoftServe грантоотримувачі не матимуть, проте компанія буде рада продовжувати співпрацю над спільними проєктами.

Розробники пропозицій, що надали їх на розгляд журі вчасно та у повному обсязі, отримають відповідні сертифікати про участь у конкурсі грантів.

До розгляду не приймаються заявки від працівників компанії SoftServe чи осіб, безпосередньо чи опосередковано пов’язаних професійними інтересами з даною компанією.

За детальнішою інформацією звертатися до представниці компанії SoftServe Ольги Нагорнюк, за тел.+380964365634, e-mail: onahor@softserveinc.com.

Нещодавно для викладачів та науковців українських університетів було оголошено конкурс наукових проєктів та розробок від Національного фонду наукових досліджень України

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»