2021-09-06

Політехніка уклала угоду про співпрацю з найбільшою українською глобальною ІТ-компанією

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та міжнародна компанія SoftServe уклали договір про науково-освітню співпрацю та партнерство. Майбутні айтішники поспілкувалися з топ-менеджерами компанії про процес інформатизації вищої освіти.

Політехніка уклала угоду про співпрацю з найбільшою українською глобальною ІТ-компанією

Компанія SoftServe була заснована у 1993 році у Львові аспірантами місцевих університетів. У 2006 році відкрила перший корпоративний університет в Україні – з метою розвитку співробітників компанія вкладає кошти у їхнє навчання. Нині представництва компанії знаходяться в 12 країнах світу. Головні офіси компанії знаходяться у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії розташовані у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце, Варшаві (Польща).

Цього року SoftServe стали стратегічним партнером Міністерства освіти і науки України – компанія підписала Меморандум на рік, поділяючи ідеї реформи освіти і науки, усвідомлюючи потребу в об’єднанні зусиль для цифрової трансформації освіти і науки України, із метою забезпечення формування довгострокової довіри у відносинах між державою, бізнесом та суспільством. SoftServe та МОН працюють над трансформацією управлінських процесів у позашкільній освіті шляхом створення та запуску інформаційно-аналітичної системи «Позашкілля». Рішення допоможе інтегрувати вже створені цифрові ресурси у сфері позашкільної освіти в єдину централізовану базу даних та запровадити електронну освітню систему для закладів позашкільної освіти.

У Полтавській політехніці представники компанії поділилися власним баченням розв'язання найактуальніших проблем у сфері інформаційних технологій. Як зазначив Володимир Плакущенко, серед світоглядних концепцій компанії – створення простору, вільного від стереотипів.

SoftServe отримав золото у номінації Best Advance in Coaching and Mentoring престижної міжнародної нагороди 2021 Brandon Hall Group Excellence in Leadership Development Awards. Нагороду компанії присвоїли за екосистему індивідуально-орієнтованих форматів розвитку, а зокрема менторство та коучинг, які допомагають працівникам підвищувати особисту ефективність, набувати нових компетенцій, удосконалювати лідерські навички. Окрім SoftServe, серед переможців в цій номінації також Bank of America, Google Cloud, McKinsey, TD Bank і Tata Consultancy.

«Наш університет відкритий до інновацій, а у кожній підписаній угоді важливе наповнення реальними справами. У нас є великий досвід співпраці з бізнесом і з радістю започатковуємо новий спільний проєкт. Компанія SoftServe стояла у витоків української айті-індустрії і розбудувала масштабний бізнес на міжнародному рівні. На окрему увагу заслуговує досвід у створенні особливої екосистеми індивідуального розвитку працівників та сучасних підходів до викладання як профільних курсів, так і розвитку інших важливих навичок. Тож наша співпраця буде взаємно корисною», – прокоментував ректор, професор Володимир Онищенко. Від імені університету він підписав договір про науково-освітню співпрацю та партнерство.

Предметом Договору стала тісна співпраця у сфері науки, освіти та практичної підготовки висококваліфікованих IT-фахівців, обмін практичними кейсами та залучення професіоналів компанії. Кураторами спільного проєкту від університету стали в.о. директора ННІ інформаційних технологій та робототехніки Володимир Пенц та кандидат економічних наук Ксенія Вергал.

Після підписання угоди відбулася зустріч зі студентами університету, на якій обговорили найнагальніші проблеми інформатизації вищої освіти і кар’єрні перспективи.

Зі студентами другого і третього курсів, а також магістрами ННІ інформаційних технологій та робототехніки спілкувався В'ячеслав Лаптєв – директор Центру розвитку талантів компанії SoftServe у Харкові. Інтерактивне спілкування, презентація компанії і обговорення завершилось вікториною і розіграшем подарунків від компанії для найактивніших учасників зустрічі.

У липні компанія SoftServe оголосила відбір викладачів до проєкту «Освітні гранти». Скоро стане відомо, хто з переможців отримає 2000$ для розробки чи оновлення навчальних курсів з прикладної математики, інженерії програмного забезпечення, комп’ютерних наук, інформаційних систем, комп’ютерної інженерії, кібербезпеки, лінгвістики.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»