2022-10-14

Ukraine Global Faculty: політехніка приєднується до міжнародного освітнього проєкту

13 жовтня з ініціативи заступниці директора Департаменту економіки та інвестицій – начальниці Управління стратегічного розвитку, депутатки Полтавської міської ради Влади Співак у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулась онлайн-зустріч з координатором міжнародного освітнього проєкту Ukraine Global Faculty, метою якою є забезпечення освіти світового класу фахівцям для повоєнної відбудови та розвитку людського капіталу в Україні.

Ukraine Global Faculty: політехніка приєднується до міжнародного освітнього проєкту

У рамках договору про співпрацю та партнерство з Полтавською міською радою і Меморандуму з реалізації програми створення та підтримки інноваційного кластеру у місті Полтава, в університеті відбулась зустріч з координатором проєкту Ukraine Global Faculty, доктором економічних наук Віктором Галасюком за участі проректорів, директорів навчально-наукових інститутів, деканів факультетів та заступниці директора Департаменту економіки та інвестицій – начальниці Управління стратегічного розвитку, депутатки Полтавської міської ради Влади Співак.

Ініціативу Українській глобальний факультет (Ukraine Global Faculty) координує благодійний Фонд Василя Хмельницького K.FUND. Його мета — залучити викладачів із усього світу, щоб надати українським студентам і професіоналам доступ до найсучасніших онлайн-лекцій і майстер-класів.

Це відкриває перспективи не лише для університету як науково-освітнього центру – студенти та науковці отримають доступ до найсучасніших онлайн-лекцій та майстер-класів провідних викладачів і вчених світу, а й для всієї Полтавської міської територіальної громади.

На першому етапі впровадження проєкту координатори налагоджують партнерські зв’язки приблизно з 15 провідними українськими університетами.

«Зараз, як ніколи, для України важливо бути пов’язаною з рештою світу, навчатися та обмінюватися новими навичками та ідеями, а також розвиватися як частина глобальної академічної спільноти. Український глобальний факультет (Ukraine Global Faculty) також сприятиме рівноправній співпраці, академічній мобільності та міждисциплінарній співпраці, а також зміцнюватиме міжнародне партнерство України. На початкових етапах для нас важливо відчувати стійкий інтерес та підтримку провідних українських університетів. Будемо щиро раді бачити ваш заклад вищої освіти у першій когорті  університетів-інноваторів, університетів-лідерів та розпочати плідну співпрацю. Під час проєкту будемо робити акцент на живій взаємодії, крім того працюємо над підбором ТОПових  професіоналів, викладачів, науковців, які досконало володіють тією чи іншою тематикою і можуть імпортувати власні знання студентській молоді», – наголосив координатор проєкту Ukraine Global Faculty, доктор економічних наук Віктор Галасюк.

За словами першої проректорки – проректорки з  науково-педагогічної роботи та економічного розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олени Філонич, університет готовий стати частиною потужної професійної команди, яка зможе на міжнародному рівні достойно імплементувати курси провідних вчених світу і долучитися власними напрацюваннями, а також популяризувати ідею масштабного освітнього проєкту.

«Сьогоднішня подія – важливий історичний крок у майбутнє одного з кращих сучасних класичних університетів, чудова  можливість для молодих науковців плідно працювати над спільними дослідженнями, реалізувати  найамбітніші професійні плани та прагнення, ділитися досвідом з європейськими колегами,  а для  студентів – у режимі реального часу  відвідати лекції всесвітньо відомих вчених і фахівців-практиків.

Варто відзначити той факт, що університет вже має успішний кількарічний досвід мережевого навчання, а студенти, науковці і співробітники  активно долучаються до найпопулярніших освітніх ресурсів. Даний проєкт розширить наші освітні можливості, доповнивши їх опцією онлайн-навчання в умовах реального часу», – прокоментував проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Полтавської політехніки, професор Богдан Коробко.

 «Щиро дякую особисто ректору Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професору Володимиру Онищенку за підтримку нашої ідеї залучити найкращих викладачів із усього світу, щоб надати полтавським студентам і професіоналам відкритий доступ до найсучасніших онлайн-лекцій і майстер-класів. Окрема подяка колективу науковців Полтавської політехніки, який продуктивно попрацював в онлайн-форматі з координатором проєкту.

Ukraine Global Faculty цінує та заохочує підтримку вчених, дослідників, лекторів, експертів та інших людей з усього світу, які через освіту та знання можуть допомогти нести світло наступному поколінню українців, цінує та заохочує участь провідних університетів України у відбудові кращого майбутнього для України та її народу. Такий досвід неодмінно стане в нагоді Полтавській територіальній громаді», – подякувала заступниця директора Департаменту економіки та інвестицій – начальниця управління стратегічного розвитку, депутатка Полтавської міської ради Влада Співак.

Нещодавно у політехніці відкрили перший в Україні Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку на базі ЗВО

Раніше Полтавська політехніка підписала тристоронній Меморандум про співпрацю з Міненерго, МОН та НАК «Нафтогаз України»з Лондонським Метрополітан Університетом і уклала угоду про програму подвійних дипломів з Краківською гірничою академією.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»