2022-07-04

Політехніка підписала Меморандум і співпрацюватиме з Лондонським Метрополітан Університетом

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став єдиним університетом з Полтавщини, який увійшов до міжнародної програми «Ініціатива єднання», анонсованої Прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, і отримав британського побратима. Церемоніальне підписання угод між українськими та британськими університетами відбулося 28 червня під час українсько-британської конференції «UK-Ukraine Twinning Initiative».

Політехніка підписала Меморандум і співпрацюватиме з Лондонським Метрополітан Університетом

Конференція, організована компанією «Cormack Consultancy Group», відбулась за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Великобританії в Україні Мелінди Сіммонс, ректора Ліверпульського університету та керівниці напряму міжнародної політики в Раді університетів Великобританії (UUK) професорки Джанет Бір, Надзвичайного і Повноважного Посла України у Великобританії Вадима Пристайка та уповноваженої представниці Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольги Будник, а також ректорів 24 українських університетів. Загалом участь у конференції взяли понад 200 представників закладів вищої освіти Великобританії та України.

Учасники обговорили стратегічні і взаємовигідні напрямки співпраці між українськими й британськими університетами. Представники британських університетів висловили солідарність з українським народом у визвольній боротьбі проти загарбників й запевнили у підтримці українських науковців.

 

«Полтавська політехніка започаткувала співробітництво з британським побратимом – Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підписав Меморандум про взаєморозуміння з London Metropolitan University (Велика Британія) у рамках масштабного міжнародного проєкту «Ініціатива єднання»!

Полтавська політехніка співпрацює з британськими університетами уже доволі тривалий час, але ніхто не міг уявити, в якій страшній біді ми опинимось, нас підтримають і де ми знайдемо нових друзів. Дуже цінно здобути нових партнерів, які допомагають тримати освітній фронт.

Програма Twinning Initiative спрямована на побудову стійких партнерських відносин між британськими та українськими установами, і є ефективним способом одночасно реагувати на нагальні потреби та підтримувати український сектор вищої освіти в довгостроковій перспективі.

У нас багато спільного з нашими новими партнерами. Наші робочі групи підготували низку можливостей, зокрема передбачено надання доступу студентам університету до платформи TalkCampus, електронної бази книг та інтернет-джерел, визначаємо пріоритетні напрямки наукового співробітництва між факультетами і структурними підрозділами.

З метою сприяння інтеграції та подальшого активного залучення академічних спільнот обох університетів до розбудови спільного європейського освітнього простору на базі університету-партнера плануємо івент для обміну практичними знаннями та кращим досвідом.

Ми прагнемо побудувати міцні зв’язки співпраці та культурного обміну, які переживуть війну та сприятимуть відновленню української системи освіти після закінчення війни.

За словами Прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, він залишається відданим забезпеченню майбутнього, в якому Україна та Великобританія процвітатимуть разом. Дякую Уряду Британії і колегам з британських університетів за безпрецедентну підтримку України та української науки!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Лондонський Університет Метрополітен – столичний державний дослідницький університет, створений 20 років тому шляхом об'єднання Університету Північного Лондона (раніше – Політехніка Північного Лондона) і Лондонського університету Гілдхолл (колишній Політехнічний університет Лондона), але витоки університету сягають 1848 року. Зараз це сучасний університет, один з піонерів дистанційної освіти, де було відкрито мультимедійну «Суперлабораторію».

Уряд Великобританії прийняв рішення щодо збільшення у чотири рази фінансування програми  Researchers at Risk Fellowship і надасть фінансування  для підтримки проєкту Universities UK International i Cormack Consultancy Group, що має на меті встановити понад 100 довгострокових програм партнерства задля підтримки українських інституцій, студентів і дослідників в умовах війни.

Раніше Полтавська політехніка отримала термінал Starlink, провідні університети презентували свій потенціал для відбудови України, вчені-економісти обговорили реальні виклики та загрози сталого розвитку України в умовах воєнного стану, а науковці-інженери визначили пріоритети і проблеми відбудови зруйнованої інфраструктури.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»